Używane auto segmentu C lub D do 25.000 zł

12 Lis 2015, 14:09

Witam,

poszukuję używanego auta segmentu C lub D. Auto na co dzień użytkowane będzie w Warszawie (trasy po 10-20 km), nie częściej niż raz w miesiącu wyjazd do 500 km.

Budżet (raczej nieprzekraczalny) to 25.000,00 zł.

Zależy mi na modelu:

1) wyprodukowanym po 2006 r. - bo raczej nie planuję kolejnego zakupu w ciągu paru najbliższych lat;

2) w miarę bezproblemowym w eksploatacji - więc zmieścić się z budżecie powinna raczej średnia cena danego modelu, a nie najniższa dostępna;

3) z sensownymi kosztami utrzymania i ekonomicznym spalaniem - czyli odpadają modele z drogimi i trudno dostępnymi częściami zamiennymi oraz spalające dużo w jeździe miejskiej;

4) z wyposażenia - co najmniej klima :mrgreen: , chociaż mile widziany byłby też automat, jakkolwiek jestem świadom, że w tej cenie trudno o sensowne rozwiązanie z automatem.

Ponieważ moja wiedza odnośnie aut jest ograniczona wyłącznie do umiejętności jazdy nimi, to chętnie poznam Wasze typy nie tylko odnośnie modeli, ale również konkretnych silników i roczników.

Dzięki i pozdrawiam!
xvg
Obserwowany

Auto: Nie mam

12 Lis 2015, 14:30

Czyli przebiegi miesięczne nie przekroczą 1000km?

Ciężko o dobry automat w tej cenie, ale polecić mogę (linki przykładowe)
[link do oferty na Allegro wygasł]
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

Warto rozważyć LPG, co znacząco obniży koszty eksploatacji, diesel opłacalny od 20 tys.km rocznie.
Ossy
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 0
Prawo jazdy: 07 01 2010
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Volvo S60
Silnik: 2.4T
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2002

24 Lis 2015, 12:12

Dzięki za propozycje. Accord jest zdecydowanie jedną z opcji branych pod uwagę.

Poważnie zastanawiam się też nad: [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

Czy to opcja godna uwagi? Z uwagi na eksploatację w mieście, filtr można by usunąć.
xvg
Obserwowany

Auto: Nie mam

24 Lis 2015, 13:15

Tani, przebieg śmieszny jak na diesla z automatem, DSG jest drogie w naprawie, poza tym taki diesel spali po mieście z 8l na 100km, a to 17l LPG więc ekonomia żadna...
Ossy
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 0
Prawo jazdy: 07 01 2010
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Volvo S60
Silnik: 2.4T
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2002