Samochód dla świeżaka 5-6,5 tys

05 Maj 2015, 19:03

Zdaj prawko i wtedy napisz bo nie wiesz ile kasy wydasz na egzaminy :mrgreen:
Kusza
Aktywny
Awatar użytkownika

Miejscowość: Gowino
Prawo jazdy: 29 09 2008
Przebieg/rok: 15tys. km
Auto: BMW e46
Silnik: 323i 170KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1999
0

05 Maj 2015, 19:53

Znam przypadki osób które kupiły auto zanim zdały prawko i auto sprzedali szybciej niż zrobili prawko :mrgreen:
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012
0

29 Maj 2016, 18:46

Witam ponownie wszystkich po blisko rocznej walce o zdanie prawka :oops: Kurs zszedł mi aż do połowy listopada (studia, praca i ciężko to było pogodzić z kursem), a do tego ogromne kolejki w oczekiwaniu na -niestety- poprawki. Chciałbym odświeżyć wątek :ok: Więc drodzy forumowicze szukam autka tak jak w opisie ALE MAKSYMALNIE DO 3000zł ponieważ oferty ubezpieczycieli są dla młodego kierowcy, który nie ma możliwości współwłasności bezlitosne :( Szukałem na własną rękę autka ale jak na razie nic z tego nie wyszło bo zawsze pojawiało się coś... Na chwilę obecną znajomy oferuje mi Tico z gazem w dobrym stanie za około 700zł (wystawił na sprzedaż za tysiaka ale powiedział, że mi spuści do wyżej wymienionej kwoty) jednak nie jestem przekonany co do takiego autka... Na razie szukam. Znalazłem coś takiego: [link do oferty na Olx wygasł]
e21
Nowicjusz

Auto: Nie mam
0

29 Maj 2016, 19:46

Jakaś tania ta Meganka i coś zalatuje handlarzyną..

[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] prawy bok malowany i było coś z przodem ale czego wymagać za 2k.. na plus 2komplety kół i fajne wyposażenie (jest nawet klima).
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] tylko ten handlarz :/
No i tutaj oferta ciekawa według mnie. Sporo porobione (dopytaj czy ma to udokumentowane),dwa komplety kół,sądząc po tablicach kilka dobrych lat w jednych rękach no i świeży przegląd oraz OC na prawie pół roku. Aha i autentyczny przebieg ma :mrgreen:
[link do oferty na Allegro wygasł]
TFSI
Stały forumowicz

Auto: Alfa Romeo 156
Silnik: 1.9JTD 115km
Paliwo: Diesel
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2003
1

29 Maj 2016, 20:16

Kurde do nastepnego weekendu się pewnie sprzeda ta Cordoba a sam bym pojechał obejrzeć :(
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Awatar użytkownika

0

29 Maj 2016, 20:42

Oferty (a w szczególności ten Seat) są naprawdę ciekawe ale jest jeden istotny problem... Jest to bardzo daleko od mojego miejsca zamieszkania (Nowy Sącz, chyba o tym nie pisałem), a niestety nie będę miał z kim jechać, a w razie ewentualnego kupna nie chciałbym mieć długiej drogi powrotnej do domu bo od zdania prawka nie jeździłem i nie wiem czy taka długa droga to jak na pierwszy raz sam za kółkiem to nie rzucanie się na zbyt głęboką wodę... Mam nadzieję, że mnie rozumiecie :(
Ps. czyli nie warto nawet dzwonić o tą Megankę?
e21
Nowicjusz

0
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Wyprawa do MOab - relacja zdjęciowa
    Dawno mnie tu nie bylo...czas nadrobic zaleglosci. Ostatnio mialem zaszczyt wspolorganizowac impreze Autotraper Moab Challenge. Bylem przewodnikiem po szlakach Moab dla grupy z firmy Autotraper z Lodzi. Zabawa byla swietna..na ...
    "Yellow boxy" na drogach - co to takiego?
    W Szczecinie pojawiły się tzw. "Yellow boxy" mają one na celu poprawę przepustowości ruchu w godzinach szczytu. U nas projekt pilotażowy ma pokazać czy takie rozwiązanie sprawdza się. Jeżeli okaże się że tak, a ...

30 Maj 2016, 08:35

Masz na miejscu to obejrzeć możesz owszem ale rewelacji na pewno się nie spodziewaj.
Tutaj masz ciekawą ofertę,sprzedający pisze odrazu co i jak.
[link do oferty na Allegro wygasł]
Barol
Awatar użytkownika

0

30 Maj 2016, 10:25

Faktycznie ta Audica wygląda bardzo ciekawie... Nawet znalazłem w miarę ubezpieczenie na to auto bo niecałe 1500zł. Pytanie tylko jak dużo mnie zje na start odnowienie homologacji butli i nowy zawór plus opony na tylną oś. Z tego co można wyczytać to następnie trzeba by było coś podziałać z tym wydechem i patrzeć na akumulator. Jest ktoś w stanie orientacyjnie podać te koszty?
e21
Nowicjusz

0

30 Maj 2016, 10:47

Najtańszą opcją jest kupić używany zbiornik z ważną legalizacją.
Koszt wymiany zaworu to raczej grosze.
Opony możesz kupić używane,dwie kupisz za 100-150zł.
Barol
Awatar użytkownika

0

30 Maj 2016, 11:48

Czyli to nie tak duże koszty jak się obawiałem... A powiedzcie jeszcze co myślicie o tym: [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

Owszem, od handlarza ale autko już oglądałem (tylko od strony wizualnej, nie jeździłem nim bo wtedy byłem zainteresowany innym, które już się sprzedało) wyglądało bardzo przyzwoicie i nadal mi siedzi w głowie.... Minusem jest ten brak instalacji gazowej ale jeździć w sumie będę tylko do pracy i to nie codziennie więc nie powinno mnie paliwo zrujnować... A z czasem może i warto by było zainwestować w instalację gazową... Kolejnym atutem jest to, że mógłbym sprawdzić auto na dowolnej stacji diagnostycznej.
Ostatnio edytowany przez e21, 30 Maj 2016, 15:58, edytowano w sumie 1 raz
e21
Nowicjusz

0

30 Maj 2016, 15:57

Jeszcze znalazłem takie Polo: [link do oferty na Olx wygasł] :)
e21
Nowicjusz

0

30 Maj 2016, 22:41

To pierwsze widać że było już ratowane przed rudą (progi i pas tylny),przebieg autentyczny (widnieje napis total przy przebiegu),silnik nawet ok (awaryjny nie jest ale z dynamiką trochę kiepsko).
To drugie ładne obejrzyj ale trochę niska cena zastanawia.
Barol
Awatar użytkownika

0

31 Maj 2016, 12:15

Będę dzwonił i popytam oto Polo z 2giego linku. Co do pierwszego to właśnie zastanawiałem się dlaczego ma te czarne pasy. Nie pomyślałem, że mogą być to próby walki z rdzą. Dziękuję :ok: Nie zmienia to faktu, że coraz bardziej uświadamiam sobie, że kupno auta i ubezpieczenie bez zniżek może być ponad moje siły :( Tak jak już mówiłem auto głównie tylko na dojazdy do pracy w szczególności po nockach (bo nie mam jak wtedy wrócić do domu i trzeba na nogach). Znalazłem jeszcze takie oferty:
[link do Sprzedajemy wygasł]
[link do oferty na Olx wygasł]

To Tico wydaje się w ładnym stanie ale nie ma radia. Matiz tani ale trzeba nowe sprzęgło i widzę delikatną rdzę na masce więc nie wiem czy warto.
e21
Nowicjusz

0

31 Maj 2016, 12:24

e21 napisał(a): Co do pierwszego to właśnie zastanawiałem się dlaczego ma te czarne pasy. Nie pomyślałem, że mogą być to próby walki z rdzą
ale zderzaki są plastikowe :wink: nie zmienia to faktu, że auto szemrane
Tico ładne :ok:
mike
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 15
Miejscowość: Zawiercie|Śląsk
Prawo jazdy: 04 09 2013
Auto: Lexus ES 330
Silnik: 3.3 V6 228KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Rok produkcji: 2004
0

31 Maj 2016, 22:50

A wyżej pisałeś że nie jesteś przekonany do Tico..
Matiza sobie odpuść zresztą liczba wyświetleń powinna Ci dużo powiedzieć.

Tutaj masz kilka na miejscu jeszcze:
[link do oferty na Olx wygasł] - tylko gaz bym wywalił..
[link do oferty na Olx wygasł] - ciekawe wyposażenie i jest nawet klima.
[link do oferty na Olx wygasł]
Barol
Awatar użytkownika

0