Samochód dla wysokiego mężczyzny do 14 tys. - Trójmiasto

18 Mar 2018, 10:12

Dzień dobry,
Zbieram się do kupna auta. Zależy mi na bezawaryjności i tanich kosztach eksploatacji. Pozycja za kierownicą powinna umożliwiać wygodne podróżowanie osobie o wzroście ok. 190 cm. Nie jestem ukierunkowany na żadną konkretną markę, stąd np. zakup samochodu na "F" nie będzie dla mnie problemem. Wiem, że w kwocie do 14 tys. zł nie szuka się konkretnego modelu, a raczej samochodu w ogólnie dobrym stanie. Chciałbym kupić auto z okolic Trójmiasta ewentualnie Olsztyna + ok. 50 km.

Auto będzie służyć głównie do jazdy po mieście i obwodnicach, raz na jakiś czas trasa 200 km i ok. 2 razy w roku dłuższy wyjazd (1000-1500 km).

Skłaniam się raczej ku samochodom benzynowym i ewentualnie LPG (pojemność ok. 1,6-1,8), niż dieslom - przerażają mnie ewentualne koszty napraw.

Po przejrzeniu innych, podobnych tematów wybrałem kilka typów, które odpowiadałyby moim potrzebom:
- Ford Focus MK2 - Hatchback
- Opel Astra H - Hatchback lub Combi
- Peugeot 308
- Seat Leon
- VW Golf V (tu chyba budżet może być niewystarczający)

Czy możecie ocenić znalezione przeze mnie ogłoszenia oraz zaproponować coś od siebie?

[link do oferty na Olx wygasł]
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

Z góry dziękuję za pomoc i pozdrawiam.
zychu142
Obserwowany

Prawo jazdy: 20 08 2011
Przebieg/rok: 10tys. km
Auto: brak

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Dlaczego warto rozważyć kupno samochodu elektrycznego?
    Zainteresowanie samochodami elektrycznymi stale rośnie i nie wygląda na to, aby w najbliższym czasie miało się to zmienić. Powody tego stanu rzeczy są różne, ale z pewnością najważniejsze są dwa – znaczące zmiany ...
    Bezpieczniej w czystym samochodzie
    Świeżo umyty samochód nie tylko lepiej się prezentuje – czyste szyby, lusterka i światła to warunek bezpiecznej jazdy. Kierowca powinien zadbać o to zwłaszcza przed wyjazdem w dłuższą trasę. Jednym z podstawowych ...