REKLAMA

Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
Jazda na krótkich odcinkach to zimową porą niedoładowany akumulator i mniejsza jego moc rozruchowa. Spróbuj go podładować przez noc i zobacz czy rano lepiej zakręci i szybciej zapali. Jeżeli tak to winny będzie akumulator.moxia napisał(a):Otóż z nastaniem przymrozków samochód znaczenie dłużej zaczął zapalać silnik
Hm... chodzi Ci że podczas jazdy silnik nie rozgrzewa się do wyższych temperatur niż te 45 stopni? Jaki dystans pokonujesz jednorazowo?moxia napisał(a):wskazówka temperatury tylko nieznacznie ustawia się po prawej stronie,w mojej ocenie nie pokazuje nawet 45 stopni
Ewidentnie jest jakiś problem z układem chłodzenia. Sprawdź czy jak przejedziesz kilka 5-8 km to czy górny przewód/wąż idący do chłodnicy jest letni czy zimny? Jeżeli będzie letni to znaczy że termostat nie domyka się.moxia napisał(a):teraz po przejechaniu około 25 może nawet 30 kilometrów wciąż nie, tak jak napisałem wyżej nie jest to w mojej ocenie nawet 45 stopni
Był jakiś problem z układem chłodzenie że został on wymieniony? Czasem nowy termostat może nie działać prawidłowo szczególnie jak kupuje się jakiś słabszy zamiennik.moxia napisał(a):Około 2 miesięcy temu wymieniany był termostat
moxia napisał(a):Otóż z nastaniem przymrozków samochód znaczenie dłużej zaczął zapalać silnik
moxia napisał(a): w dodatku wskazówka temperatury tylko nieznacznie ustawia się po prawej stronie,w mojej ocenie nie pokazuje nawet 45 stopni.