Samochód do 10 tyś, audi a3/ golf 4

24 Sty 2014, 08:46

Pod jakim względem są jak w Lanosie? Chodzi o komfort podróżowania? Jeśli tak to sie nie zgodze,jeżdziłem tym i tym i nie ma co porównywać Astry do Lanosa.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

24 Sty 2014, 14:53

Troche zbyt doslownie wzieliscie moje porownanie do lanosa :)
Ale o ile siedzen w astrze nie ma co porownywac do lanosa (chociaz w zasadzie az tak kolosalnej roznicy nie ma), to tym bardziej tych "polkubelkow" nie ma co porownywac do zwyklych siedzen w astrze, ktore sa za miekkie i maja 0 trzymania na boki.

Zejdzmy wreszcie z tych siedzen :P
Oprocz nich bardzo fajna sprawa to tempomat, ale o to bedzie chyba trudniej, szczegolnie w mniejszych silnikach, ale z wlasnego doswiadczenia wiem, ze sie da.

Ale tak jak napisal jeden z kolegow - na 1. miejscu dobry stan techniczny, w dalszej kolejnosci dodatkowe wyposazenie
Yankee
Aktywny

Prawo jazdy: 01 12 2005
Przebieg/rok: 19tys. km
Auto: Skoda Octavia
Silnik: 1.8 TSI 180KM
Typ: Liftback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2017

24 Sty 2014, 19:18

Właśnie wróciłem razem z astra 2 1.8 16v.
ta : [link do Otomoto wygasł]
okazała się 1.8, wiec obejrzałem ją, była zarysowana z lewej strony na dłogości ok 1 m, (malo widoczne)
Pojechałem na stację: komputer, amory i hamulce sprawdziliśmy.
Wiec kupiłem ten samochód. 8.5k zostaje do opłacenia recykling i normalne opłaty.
Pierwszy błąd to wskaźnik od temp oleju nie działa, spryskiwacze na szyby też (może wina mrozu)
Jutro albo w poniedziałek jadę na przegląd i wyjdzie co jest jeszcze nie tak:P
W sumie to się nie interesowałem 1.8 jak ten silnik się spisuje?
krin666
Nowicjusz

Prawo jazdy: 13 03 1991
Auto: Nie mam

24 Sty 2014, 19:52

Szerokości :wink:
Koniu
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 4
Miejscowość: obecnie Fulda
Auto: Mondeo // Astra

24 Sty 2014, 20:40

Były dwie odmiany 116KM i 125KM które raczej nie mają większych minusów.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

24 Sty 2014, 20:58

Ostatnia sprawa:
nie bardzo wiem co i w jakiej kolejności załatwić?
Mianowicie: kupiłem opla astre 1.8 16v, opłacona ale bez recyklingu i na blachach niemieckich.
Wykupiłem tymczasowe ubezpieczenie na 30 dni żeby dojechać do domu,
I teraz zaczynają się schody, co teraz?
Najpierw recykling potem tymczasowa rejstracja w wydziale komunikacji,następny przegląd, normalna rejstracja i oc?
Muszę tymczasowo rejestrować? czy mogę odrazu robic przegląd bez polskiej rejstracji?
Proszę o pomoc bo nie bardzo łapię:(

To pytanie zadałem już w innym dziale więc jak ktos chce to niech odpowie. jeśli nie to temat do zamknięcia.
Bardzo dziękuje wszystkim którzy doradzali mi przy zakupie:) Jeśli ktoś jest z okolic Nałęczowa to stawiam piwo:) :piwo:
krin666
Nowicjusz

Prawo jazdy: 13 03 1991
Auto: Nie mam
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Wymóg opon zimowych w Europie
    Już w 29 państwach Europy wprowadzony jest wymóg jazdy na oponach sezonowych, a przepisy jasno precyzują okres lub warunki ich użytkowania. W 16 krajach są to konkretne daty kalendarzowe (Bułgaria, Czechy, Słowenia, ...