Samochód do 10 tysięcy PLN do 1.8

26 Paź 2018, 20:20

Ossy napisał(a):To auto osiąga absurdalne ceny.

Ale nikt nie każe kupować przecież. Klienci sami do tego doprowadzili. Na szczęście to nie komuna i mamy wybór.
galakty
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 1
Prawo jazdy: 23 08 2012
Auto: Ceed I
Silnik: 1.6 CRDi 115/130
Paliwo: Diesel
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2007

26 Paź 2018, 20:24

Jeśli najtanszy kosztuje 11tys a najdrozszy 25, to uwazasz ze z czystym sumieniem mozna polecac te najtansze? oczywiscie cena nie jest jedynym wyznacznikiem bo mozna kupic szrot w wysokiej cenie ale odwrotnie nie kupisz perelki za pol darmo...bo takich okazji to w motoryzacji nie ma

Typowo polskie podejscie, kupujemy najtansze egzemplarze ponizej ceny rynkowej, kupujemy najtansze zamienniki czesci, znajomy ostatnio cieszyl sie ze kupil tanio galaxy s8 na allegro jakie bylo jego zdziwienie jak sie okazalo ze to podroba, ten przyklad pokazuje
Raziel11
Stały forumowicz

Zdjęcia: 20
Miejscowość: Wałbrzych
Prawo jazdy: 21 03 2016
Przebieg/rok: 10tys. km
Auto: Seat Leon 1P / Cupra R
Silnik: 1.6 MPI / 2.0 TSI
Paliwo: Benzyna

26 Paź 2018, 20:31

Ale to już zahacza o pranie mózgu i fanatyzm. 12k za Leona, który jest Golfem IV... Za 12k to się Astry H i Focusy II zaczynają, a tu nadal stary strup tylko z ładniejszą blachą. O czym my rozmawiamy... Nie kupi Leona za 10k? To trudno, niech nie kupuje. Kto mu każe brać zaniedbanego? Przecież są dziesiątki innych aut.
galakty
Forumowicz VIP

26 Paź 2018, 20:35

I ten focus mk2 za 12tys to tez bedzie totalny golas albo juz mocny wyeksploatowany diesel, jeszcze raz powtorze, o jakimkolwiek aucie bysmy nie dyskutowali to nigdy nie polecam szukac najtanszych egzemplarzy
Raziel11
Stały forumowicz

26 Paź 2018, 20:37

Panowie 3 raz proszę o ocenę dwóch ogłoszeń i zamykam temat! :)
1. [link do oferty na Olx wygasł]
2. [link do oferty na Olx wygasł]
xTadeuszek
Nowicjusz

26 Paź 2018, 20:40

1. Cena taka trochę niskawa jak na Bertone. No i śmierdzi mi, że wymienił JEDNO łożysko... Jak tak oszczędza no to powodzenia życzę.
2. Ta do mnie bardziej przemawia. Chociaż osobiście na Asterkę bym tyle nie dał.
galakty
Forumowicz VIP

26 Paź 2018, 20:41

Jeśli miałbym ogladac to pojechalbym obejrzec ta za 8tys
Raziel11
Stały forumowicz

26 Paź 2018, 20:46

Dziękuje Panowie, temat do zamknięcia. Wybiorę między Leonem a Bertone.

Temat do zamknięcia.
xTadeuszek
Nowicjusz

27 Paź 2018, 14:27

Panowie jeszcze wrócę do tematu.... jaki silnik do 206 i jaka cena średnia?
xTadeuszek
Nowicjusz

27 Paź 2018, 18:49

Panowie, wyjdźcie czasami z tych swoich piwnic :( Internet to jedno, ale papier przyjmie wszystko, a życie wszystko rewiduje
Raziel11 napisał(a):Typowo polskie podejscie, kupujemy najtansze egzemplarze ponizej ceny rynkowej
fajna nadinterpretacja, bo nie było mowy o najniższych cenach... Jeśli szukam jakiegoś auta (ostatnio robię to częściej, bo pomagam znajomym w kupnie/sprzedaży, ale dla siebie też), to poruszam się w cenach średnich dla danego rocznika/wersji, ewentualnie delikatnie wyższej, ale wtedy przy ew transakcji punktuję najdrobniejszą pierdołę, aby zbić cenę. Działa

Ossy wyjście z piwnicy kieruję najbardziej chyba do Ciebie :wink: tendencje rynkowe się zmieniają, świadomość ludzi też, nawet umiejętności korzystania z Internetu i tego nie zmienia nawet magia znaczka. Co ciekawe - nawet grupa "byle najtaniej" sie zmniejsza, ale do jej wymarcia jeszcze długa droga.

xTadeuszek napisał(a):jaki silnik do 206 i jaka cena średnia?
szukaj od 1.4 (HDI też spoko), 1.1 unikaj, bo nie jedzie i ciężko to sprzedać. Nie patrzyłbym na tańsze niż 5k.
mike
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 15
Miejscowość: Zawiercie|Śląsk
Prawo jazdy: 04 09 2013
Auto: Lexus ES 330
Silnik: 3.3 V6 228KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2004

28 Paź 2018, 12:41

Sprawdziłem 206 - jej VIN - i tam piszę że pierwsze 2 lata była na firmę, gość mówił że to było na warsztat ojca a potem dalej w rodzinie krąży. Pytałem o wszystko to na wszystko odpowiadał że picuś glancuś. Jechać obejrzeć?
A no i OC i przegląd kończy się 3 listopada.
xTadeuszek
Nowicjusz

28 Paź 2018, 13:23

mike napisał(a):ewentualnie delikatnie wyższej, ale wtedy przy ew transakcji punktuję najdrobniejszą pierdołę, aby zbić cenę. Działa

przyjedź do mnie to zobaczysz ile utargujesz :lol: może na bilet na PKS na powrót do domu, ale to tylko może. :lol: Ale to dużo też zależy od modelu samochodu, na poszukiwany samochód z małym przebiegiem od 1 właściciela negocjacji ceny NIE MA. To niestety ja decyduję za ile sprzedaję.
w kilku miejscach gdzie czasami kupuję samochód jeżeli jest tak jak wyżej poszukiwany model z dobrym silnikiem, małym przebiegiem, 1 właściciel , często się zdarza że nie ma negocjacji ceny, albo tak 100-200 euro , i w momencie jak nie weźmiesz to za 20 minut auto jest sprzedane i po temacie. Tak to wygląda. :mrgreen:
Ale to też nie rozmawiamy o samochodach do 10 tysięcy , nie obrażając nikogo ja się z takich samochodów wycofałem już dawno, bo to nie samochody a tym bardziej nie klienci którzy przyjeżdżają to kupić.
andrewb25
Stały forumowicz

Miejscowość: małopolskie

28 Paź 2018, 18:49

andrewb25 napisał(a):na poszukiwany samochód z małym przebiegiem od 1 właściciela negocjacji ceny NIE MA. To niestety ja decyduję za ile sprzedaję.
e tam, wszystko się da :wink:
andrewb25 napisał(a):Ale to też nie rozmawiamy o samochodach do 10 tysięcy , nie obrażając nikogo ja się z takich samochodów wycofałem już dawno, bo to nie samochody a tym bardziej nie klienci którzy przyjeżdżają to kupić.
no niestety, budżet na Tico, wymagania jak wobec nowego Bentleya :mrgreen: jeszcze ciekawiej jest na rynku klasyków :mrgreen:
mike
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 15
Miejscowość: Zawiercie|Śląsk
Prawo jazdy: 04 09 2013
Auto: Lexus ES 330
Silnik: 3.3 V6 228KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2004