Samochód do 10tys. PLN

28 Lut 2009, 16:42

Witam wszystkich serdecznie i prosze o pomoc w doborze auta lub ewentualnym komentowaniu ich.

Interesuja mnie glownie sedany, choc moze byc hatchback.
Moje propozycje to: Opel Vectra B, Omega B, Astra II [hatchback], Honda Accord, wszystko z rocznikiem 97+.

Jakie sa wasze propozycje? Dzis latalem po komisach [dosc krotko] i znalazlem Astre II, 1.7 diesel, 00r. 180tys. km za 10,500zl [choc widac bylo, ze byla puknieta lekko z przodu, ale mysle, ze udaloby mi sie wytargowac nizsza cene].

A moze macie jakies inne typy marek, jestem otwarty na propozycje. Na koniec dodam, ze jestem mlodym kierowca, a auto bedzie pierwsze w rodzinie i preferuje raczej na benzyne, no i zamieszkuje Szczecin.
Z gory dzieki ;).
Link
Nowicjusz

28 Lut 2009, 16:51

co do Astry to bedzie ciezko znalesc nie zajechany egzemplarz do 10k, Vectra za 10k masz spokojnie rok 97 a nawet moze sie trafic 98 ale to juz moze byc wyklepany albo co inne,od siebie dorzucil bym [link do oferty na Allegro wygasł] albo [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

28 Lut 2009, 17:03

Nad roverami tez myslalem, wyglada calkiem sensownie, ale jak jest z czesciami w Polsce? Nie widuje go zbyt czesto na ulicach, a awaryjnosc ?
A co myslicie o mercach?
Link
Nowicjusz

28 Lut 2009, 17:09

no o czesci sie niema raczej co obawiac bo wkoncu jest cos takiego jak allegro albo rovery na czesci,a czesci nie sa ani tanie ani drogie,co do awaryjnosci to niewiem ale moj ojciec jest mechanikiem z 25letnim doswiadczeniem i mowi ze roverow jest malo w Polsce ale raczej oplaca sie je kupic.A co do mercow to wkoncu prawie brat BMW wiec utrzymanie jak i czesci sa troche drogie,wiec raczej bym sobie odpuscil ale awaryjnosc jest raczej na dobrym poziomie,ale tak mowiac szczerze pomysl jeszcze nad carisma,ponoc sa dobre i spokojnie robia 250-300tkm [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

02 Cze 2012, 22:52

a c1 lub c2 moze troche musisz doplacic ale rocznikowo fajne modele mozna znalezc
bmw123
Nowicjusz

Prawo jazdy: 01 01 1994
Auto: bmw m3

03 Cze 2012, 09:30

bmw123 napisał(a):a c1 lub c2 moze troche musisz doplacic ale rocznikowo fajne modele mozna znalezc

gratuluje , zdobywasz zlota lopate za odkop miesiaca
bioly21
Zaawansowany

Miejscowość: malopolska
Prawo jazdy: 17 08 2002
Auto: Alfa159 , Civic VII
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Kia GT4 Stinger: 315 KM w koreańskim coupe
    Kia zaprezentowała koncepcyjne coupe o nazwie GT4 Stinger na salonie w Detroit. Pod maską Kia GT4 Stinger znajduje się turbodoładowany silnik benzynowy o pojemności 2 litrów, generujący moc 315 KM. Napęd jest przenoszony ...