Samochód do 10tyś - proszę o doradę.

02 Mar 2014, 19:04

Fupa napisał(a):Ktoś z Was wspominał o Toyocie Avensis, zainteresowałem się i widzę niezły samochód....
Taki egzemplarz całkiem nieźle wygląda:
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] ... 84457.html
[link do oferty na Allegro wygasł]
Co myślicie?

Jeżeli szukasz po lifta to wybrałbym d4d diesel albo 1,8. Wersje 2,0 są z wtryskiem d4 prawdopodobnie dlatego w ogłoszeniu z tą czarną nie ma zdjęcia pod maską a w tej czerwonej ktoś zdjął plastik silnika na którym jest znaczek d4. Szybkie auto, fajnie jedzie ale LPG nie założysz do tego bywają drobne problemy z sondami.

Najlepsze są przed lifty z silnikiem FE, wersja 2,0 jedzie już dosyć szybko, spali tyle co moja astra1 1,4 :D i się nie psuje, tzn. nie psuje a nie prawie się nie psuje :D
szybki
Moderator - Tuning

Prawo jazdy: 19 07 1994
Auto: Toyota
Paliwo: Benzyna
Typ: Sport/Coupe

02 Mar 2014, 21:24

hmn czytam o tej toyocie i powiedz mi dlaczego lepsza jest wersja przed liftem? Dla wersji po-liftowej są znane jakieś typowe usterki? :P
Fupa
Nowicjusz

Auto: nie mam

02 Mar 2014, 23:07

Fupa napisał(a):hmn czytam o tej toyocie i powiedz mi dlaczego lepsza jest wersja przed liftem?

Nie to że jest lepsza ale silniki są bezpieczniejsze... VVTi miały tzw. wadę olejową czyli bywało zdarzało się im zjadanie oleju w nadmiernej ilości. Sam w sobie system VVTi jest ok i dużo daje jeżeli chodzi o dynamikę jazdy.

A oprócz silnika i detali obie wersje niczym specjalnym się nie różnią

Ogólnie trzeba uważać na kilka szczegółów ale w porównaniu do innych auta jest bardzo dobrze.
szybki
Moderator - Tuning

02 Mar 2014, 23:12

W te kwote może zadbany Mercedes w202 ja tam miałem 1.8 w automacie z LPG i sobie chwaliłem. W te kwote będzie już dobry rocznik z dobrym wyposażeniem.
Jest: Audi 200 2.2T , Audi V8 4.2+LPG PRINS
jurek600
Początkujący

Prawo jazdy: 04 04 2000
Auto: Audi 200
Silnik: 2.2 Turbo 10v
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1989

03 Mar 2014, 00:00

jurek600 napisał(a):W te kwote może zadbany Mercedes w202 ja tam miałem 1.8 w automacie z LPG i sobie chwaliłem. W te kwote będzie już dobry rocznik z dobrym wyposażeniem.

Tia w202 1,8 automat w porównaniu do avena1 będzie bardzo ekonomiczny :ok:
szybki
Moderator - Tuning

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Nowy Actros a’la Swanski - "Truck & Art"
    Nowy Actros jest znany nie tylko ze swoich osiągów i niskiego spalania, ale również z drapieżnego wyglądu i nowoczesnego designu. Paweł "Swanski" Kozłowski postanowił dodatkowo podkreślić te cechy pojazdu, ozdabiając ...
    Opel ADAM mały elegancki samochód miejski
    Firma Opel wraz z całkowicie nowym pojazdem ADAM po raz pierwszy wprowadza na rynek mały elegancki samochód miejski, a tym samym toruje swojej marce drogę do rozwoju w modnym segmencie A. Opel ADAM łączy w sobie śmiałą ...