Samochód do 10tyś - proszę o doradę.

28 Lut 2014, 20:38

Witam,
Jestem zainteresowany kupnem samochodu z tego, co udało mi się doczytać dobrym wyborem są:
Honda Civic VI generacja
Toyota Corolla VIII
Oczywiście inne modele również wchodzą w grę, proszę natomiast o opinie o wyżej wymienionych.
Rocznik nie ma dla mnie większego znaczenia, natomiast liczy się dla mnie przede wszystkim niska awaryjność, tanie części, auto nie mulące tzn z jakimś przyśpieszeniem, benzyna, spalanie nie jest dla mnie najważniejsze, ale jednak nie chce by przekraczało 10l/100km. Samochodem będę jeździł głownie po mieście, jednak kilka większych wypadów np 2000km w dwie strony może się trafić. Kolor nie ma znaczenia, samochód nie może być kombi. Miłym dodatkiem byłaby klima :)

Żyję na Śląsku, więc ewentualne oferty najlepiej by były z moich rejonów.

pozdrawiam, dzięki za pomoc.
Fupa
Nowicjusz

Auto: nie mam

28 Lut 2014, 22:44

Obydwa będzie ciężko kupić za tą cenę. A coś innego np. Mazda 323?
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Koniu
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 4
Miejscowość: obecnie Fulda
Auto: Mondeo // Astra

28 Lut 2014, 22:49

Na prawdę? Przekopałem pełno ofert i większość jest po 5-8 tyś np taka:
[link do Otomoto wygasł]
Fupa
Nowicjusz

28 Lut 2014, 22:53

To jest Civic VI :) Taki jak najbardziej :mrgreen:
Koniu
Forumowicz VIP

28 Lut 2014, 22:57

wlasnie o Civicu VI napisał autor tematu.
Jest: Audi 200 2.2T , Audi V8 4.2+LPG PRINS
jurek600
Początkujący

Prawo jazdy: 04 04 2000
Auto: Audi 200
Silnik: 2.2 Turbo 10v
Paliwo: Benzyna
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1989

28 Lut 2014, 23:04

Dobra, rzeczywiście. W takim razie zwracam honor :) Źle przeczytałem :( Corolle też dostanie
Koniu
Forumowicz VIP

28 Lut 2014, 23:11

A moglibyście powiedzieć, czy warto kupić te samochody, czy coś lepszego za taką cenę dostanę?
Fupa
Nowicjusz

28 Lut 2014, 23:16

Za tą kwotę możesz dostać Avensis I który będzie równie dobry ale większy :)
Ogólnie Corolla to bardzo trwałe auto i wiele ludzi mówi że tam się nudzisz bo się nic nie psuje :mrgreen:
Civic trochę gorzej i ma też problemy z rdzą (poważne) ale silniki wysokoobrotowe więc fajnie jadą i mało palą :wink:
Koniu
Forumowicz VIP

02 Mar 2014, 13:01

a moglibyście powiedzieć, co myślicie o tym egzemplarzu(wrzucałem juz wczesniej :D)

Fupa
Nowicjusz

02 Mar 2014, 13:05

Przebieg przemilcze... :mrgreen: Poza tym okej :ok:
Koniu
Forumowicz VIP

02 Mar 2014, 13:37

hmn analizuje oferty z Niemiec.. w sumie takie hondy troche tańsze z podobnym przebiegiem dostępne. Też wydaje mi się, że ta Honda jest kręcona :P, ale znalezienie niekręconego 15-letniego samochodu z książką serwisową jest chyba niemożliwe. :(
Fupa
Nowicjusz

02 Mar 2014, 13:45

Poszukaj cos z salonu PL, wtedy przebieg może być oryginalny.
Koniu
Forumowicz VIP

02 Mar 2014, 14:02

Fupa napisał(a):ale znalezienie niekręconego 15-letniego samochodu z książką serwisową jest chyba niemożliwe. :(

Jest mozliwe tylko nie szukaj najtańszych ofert tylko te droższe...a i tak się opłaca.
Ostatnio uciekł mi Aven1 1,8 98r który wyszedłby 12-13k w PL a miał 37tyś.km. Więc przepłaciłbym 4k. Co uważam za super okazję do własnego użytku.

W ofertach za granicą w pierwszej kolejności schodzą auta na których można zarobić a na spokojnie trzeba pilnować droższych ogłoszeń z małymi przebiegami.
szybki
Moderator - Tuning

Prawo jazdy: 19 07 1994
Auto: Toyota
Typ: Sport/Coupe

02 Mar 2014, 18:15

Witam
Przebieg to farsa, karoseria i silnik "wylizane" totalnie, nic się przez to nie dowiesz, być może polakierowany chałupniczo, lub poddany ostrej polerce (ma się świecić jak psu ...). Sprzedawca kłamczuszek, zakryte tablice wywozowe (jakby były aktualne, to z pewnością by je odkrył), "powrót na kołach po wykupieniu polisy", tere fere, pojazd nie jest zarejestrowany (tablice wygasły), a więc niedopuszczony do ruchu, mandat 500 zł, plus holowanko do wskazanego miejsca postoju, wykupiona polisa nie działa (obyś w nic nie przywalił).
ern
Nowicjusz

Przebieg/rok: 30tys. km
Auto: audi
Silnik: AVU
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna

02 Mar 2014, 19:46

Ktoś z Was wspominał o Toyocie Avensis, zainteresowałem się i widzę niezły samochód....
Taki egzemplarz całkiem nieźle wygląda:
[link do oferty na Allegro wygasł]
Co myślicie?
Fupa
Nowicjusz