Samochód do 12 tys

15 Lip 2009, 09:33

Witam, zastanawiam się nad zakupem autka do 12 tysięcy max, rocznik maksymalnie 97. Interesuje mnie wyłącznie benzyna, gdyż nie będę dużo jeździć. Auto ma mi głównie służyć na dojazdy na studia (2x w miesiącu po 300 km) i jakieś wypady na zakupy czy jednodniowe wycieczki. Będzie to moje pierwsze własne auto więc najbardziej zależy mi na bezawaryjności. Na razie zastanawiam się nad takimi modelami:

[link do oferty na Allegro wygasł]

[link do oferty na Allegro wygasł]

[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

Co o nich myślicie? Może macie jakieś inne propozycje?
Creus
Nowicjusz
Awatar użytkownika

Miejscowość: CT
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Leon 1M
Silnik: 1.9 TDI 110 KM
Paliwo: Diesel
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2003

15 Lip 2009, 18:06

Ja bedę niedługo kupywał Vectre sprawdzilem auto i jest calkiem niezle,chodzisz Astra tez nie jest najgorsza ,w ostateczności tego Focuska czyli tak u Focusa ja wad nie widze chociasz co niektorzy mowia ze ma problem z zawieszeniem ale to pojedyncze problemy.A Astrze podobnosz sa problemy z wentylacja i ogrzewaniem.
A8
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Grd

15 Lip 2009, 19:21

A8 napisał(a): u Focusa ja wad nie widze chociasz co niektorzy mowia ze ma problem z zawieszeniem ale to pojedyncze problemy

Focus ma najlepsze zawieszenie w swojej klasie ale jak masz kupować Focusa za 12 tyś to sobie odpuść bo to nie ten przedział cenowy,
Za 12 tyś kupisz złoma a później będziesz powtarzał Ford g**** wort., to tak na początek, natomiast rozejrzałbym się za Vectrą 2.0.
Pozdrawiam
stasiowski121

15 Lip 2009, 22:50

Fokę 98-99 r., bez klimy, 3 drzwowy kupi nawet w dobrym stanie za te 12 tyś.
Kubuch
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Matplaneta
Auto: Fiesta MK7 FL / Mini One
Silnik: 1,0 100 KM/1,6 90 KM
Paliwo: Benzyna
Rok produkcji: 2013

16 Lip 2009, 08:45

a co myślicie o Civicu w tej cenie? Na necie jest dużo pochlebnych opinii ale głównie o wersjach 3-drzwiowych.
Creus
Nowicjusz
Awatar użytkownika

Miejscowość: CT
Auto: Leon 1M
Silnik: 1.9 TDI 110 KM
Paliwo: Diesel
Rok produkcji: 2003

16 Lip 2009, 13:13

Ja bym sobie dał spokoj na nadkolach korozja występuje bardzo czesto, a potem to się tylko robi tego coraz więcej wiec jeśli niechcesz mieć klopotów daj sobie spokoj.
A8
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Grd
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Skoda Popular - samochodowa ikona ze sportowym sukcesem
    Dokładnie 80 lat temu rajdowy duet Zdeněk Pohl/Jaroslav Hausman ukończył ŠKODĄ Popular legendarny Rajd Monte Carlo na drugim miejscu w klasie o pojemności silnika poniżej 1500 cm3. Prekursor dzisiejszej ŠKODY ...

16 Lip 2009, 13:37

Civic 6 generacji to dobre auta szczególnie te 3 drzwiowe bo były robione tylko w Japoni natomiast te 5 drzwiowe były klepane w angli przez co straciły na jakości, jest jeszcze coupe te były klepane w USA
skalops
Aktywny
Awatar użytkownika

Miejscowość: Szczecin