Samochód do 12000zł

18 Sie 2016, 12:27

To stare samochody, a w takich zawsze będzie coś do wymiany/naprawy. Nie wiem jak Galant, ale Accord VI to bardzo solidna konstrukcja i to jak bardzo będzie "awaryjny" w dużej mierze zależy od tego jak był traktowany przez poprzednich właścicieli.
łysy
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 2
Prawo jazdy: 12 09 2001
Auto: VW Golf VII
Silnik: 1.4 TSI 150KM
Paliwo: Benzyna

18 Sie 2016, 13:23

W Galancie odpuść 2.4, bo to auto z bezpośrednim wtryskiem benzyny.
mike
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 15
Miejscowość: Zawiercie|Śląsk
Prawo jazdy: 04 09 2013
Auto: Lexus ES 330
Silnik: 3.3 V6 228KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2004

18 Sie 2016, 15:41

A 2.0 w Galancie dobry jest?Co do Hondy accord to do 10000zł spokojnie kupię 2.0?
Igorr
Początkujący

Auto: Nie mam

18 Sie 2016, 16:28

Poczytałem trochę o Galancie to jest napisane że zawieszenie wielowahaczowe,ale niby dłużej wytrzymuje niż te w Audi a4 i Passacie.Ciekawe jak to jest z tą korozją,bo ludzie piszą że nadkola tylne ruda bierze,ale to mi nie przeszkadza bo da się zrobić,gorzej jak będzie całą blacharkę brać zaczynając od maski a kończąc na progach i podłużnicach,oczywiście to też da się zrobić,no ale nie stać mnie żeby robić całą blacharkę co sezon.
Igorr
Początkujący

Auto: Nie mam

18 Sie 2016, 20:24

Też jestem ciekaw jak to jest z tym zawieszeniem wielowahaczowym w galancie. Czy jest tak samo drogie w wymianie jak w a4? Czy jest tak samo mało trwałe? Chociaż w sumie galant jest tańszy od a4, więc nawet te 1500 zeta w naprawę zawieszenia to nie byłby wielki problem. Tylko ciekawe jak z innymi częściami eksploatacyjnymi do galanta w porównaniu do VAGa.
dawbia24
Początkujący

Miejscowość: Szkarada
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Obłożona szlachetnym drewnem kierownica
    Drewniane kierownice są elementem często spotykanym w najdroższych autach klasy premium. Wykonuje się je zwykle metodą podobną do stosowanej przy produkcji uchwytów parasoli – przez gięcie podłużnych kawałków drewna w odpowiednio ...