REKLAMA
Witam.W następnym miesiącu będę kupował samochód.Budżet jaki mam to 12000zł.Jest to kwota na sam samochód.Województwa w jakich poszukuję auta to Podlaskie i Mazowieckie.Samochodem będę jeździł na treningi i do szkoły około 6 razy w tygodniu.Trasa w jedną stronę to 25km.Jest to trasa do miasta.Rocznie będę pokonywał około 12000km.Interesuję mnie samochód na benzynę z możliwością poźniejszej instalacji lpg.Silnik minimum 1.8.Chciałbym aby auto miało klimatyzację (najlepiej automatyczną/climatronic),elektryczne szyby,lusterka,może być skórzana tapicerka ale nie jest to konieczne,podgrzewane fotele również dobrze jak by były,ale nie jest to konieczne.Inne przydatne rzeczy.Najczęściej będę jeździł sam lub z dziewczyną.Samochód może być 5 lub 3 drzwiowy.Nadwozie hatchback,sedan,coupe.Auto nie będzie garażowane.Skrzynia biegów manualna/automatyczna.Samochody którymi się zainteresowałem to:
BMW e46 320i-nie wiem czy dostanę w tym budżecie i czy warto szukać bo chyba trochę czasu minie zanim znajdę dobry egzemplarz.
BMW e39 520i-tutaj chyba również będzie problem ze zdrowym egzemplarzem,i ten silnik przy tej masie auta to chyba będzie muł,a w tej kwocie chyba nie dostanę czegoś większego.
Ford Mondeo mk3 1.8/2.0
Honda Accord VI coupe 2.0-nie wiem czy w tej kwocie dostane 3.0 v6,lub hatchback/sedan 2.0.
Mercedes W 203 c200 lub c180-dostanę dobry egzemplarz w tej kwocie?Może być coupe.
Mazda 3-dostanę 2.0 w tej kasie?
Mazda 6 1.8/2.0
Mitsubishi Galant VIII 2,5 v6
Volvo c70-nie wiem czy warto ryzykować za tę kasę tak jak w przypadku bmw.
Volvo s60
Volkswagen Passat b5 fl 1.8t lub 2.0.
Seat Leon 1.8
Seat Toledo 2,3
Peugeot 307 2.0
Czy w tym budżecie dostanę wymienione wyżej auta?Inne propozycje aut również możecie napisać.Co będzie dla mnie najlepszym wyborem?