Samochód do 12tys minimum 90KM

09 Lut 2014, 15:30

Siema. Pełno tutaj podobnych pytań, ale jednak nadal nie znalazłem odpowiedzi mnie satysfakcjonującej. ;)
Szukam samochodu za ok 12 tys. Rocznikowo minimum 2000, ewentualnie rok starszy. Nie chcę LPG. Roczny przebieg to ok 6000 km, głównie po mieście. Spalanie wiadomo, im mniej tym lepiej. Ale dobrze jakby było w okolicach 8l/100km. Jako, że dużo tych km robić nie będę, to chyba benzyna będzie lepsza od diesla? Choć to mi obojętne, tu jestem otwarty na każdą propozycję. Opel, Ford i Fiat odpadają. Francuskie także ;) Rozglądałem się za vv passat b5, audi a4 b5, audi a3. Tyle, że tego jeździ strasznie dużo a fajnie byłoby mieć coś innego. No ale jeśli nic lepszego nie znalazło by się to i te będą ok. Podoba mi się także Seat Leon.
Chętnie przyjąłbym też jakiegoś japońca, ale naopowiadano mi, że korozja, że problemy ze sprzedaża itp. A nie chcę mieć też problemów przy wymianie auta.
Podsumowując, myślę o:
audi a4 b5
vw passat b5
audi a3
seat leon,
jakiś japoniec, honda civic np. Tu liczę na wasze pomysły.
No i może jakieś bmw? Da się znaleźć zadbanego, niezajechanego bawarczyka w tej cenie?
emek
Nowicjusz

Auto: nie mam

09 Lut 2014, 15:58

emek napisał(a):Opel, Ford i Fiat odpadają
Ponieważ?
Koniu
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 4
Miejscowość: obecnie Fulda
Auto: Mondeo // Astra

09 Lut 2014, 23:40

Fordy i fiaty mi sie nie podobają a co do opla. W tej cenie .polecilibyscne astre lub vectre. Za dużo ich na mojej ulicy;-)
emek
Nowicjusz

Auto: nie mam

11 Lut 2014, 14:01

Osobiście polecam Seata Leona , bardzo fajnie się prowadzą , ładne w środku i wizualnie z zewnatrz tez bardzo ładnie sie prezentują. No i niema tego tak dużo jak np passatów b5 czy audi a4 ;) pozdrawiam
cesiek10
Obserwowany

Auto: VW Passat b5
Silnik: 1.8 T 150 KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1996

11 Lut 2014, 15:37

emek napisał(a):Fordy i fiaty mi sie nie podobają
Trochę Ci nie wierzę ale okej :)
A MG ZR? Wyróżniasz się na drodze, części tanie i łatwo dostępne :)
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Koniu
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 4
Miejscowość: obecnie Fulda
Auto: Mondeo // Astra