Witam serdecznie
![Uśmiechnięty :)]()
,
Sporo czasu spędziłem przeglądając forum jednak nadal trudno mi wybrać odpowiedni model. Na samochód mam do wydania 13 000 - 15 000 tys. zł + około 2000/3000 tys. na drobne poprawki lub "czarną godzinę" w razie awarii w trakcie eksploatacji.
Tak więc do rzeczy, wymagania są następujące:
1. Samochód powinien wystarczyć na co najmniej 4 lata spokojnej (maksymalnie bezawaryjnej) jazdy.
2. Rocznie będę miał zamiar pokonywać nim około 9000 km, w 90% poza miastem
3. Spalanie do około 7 l max w mieście
4. Wielkość silnika w sumie bez większego znaczenia, byleby spalanie mieściło się w normie
5. Osiągi są dla mnie mało ważne, bardziej chodzi o trwałość i ekonomię silnika.
6. Rocznik samochodu nie jest szczególnie ważny, warunek - pozostałe wymagania są spełnione a samochód był mało awaryjny.
7. Liczba drzwi - 4 lub 5.
8. Z tyłu powinno być wystarczająco miejsca dla komortowej podróży pasażerów (matka+dziecko).
9. Preferowane nadwozie - sedan/hatchback
10. Rocznie jestem w stanie na utrzymanie samochodu (nie licząc benzyny oraz szczególnie kosztownych napraw) przeznaczyć do 3800 zł (ubezpieczenie, przegląd, diagnostyka itd.)
Będę wdzięczny za wszelkie sugestie i rady. Jestem amatorem jeżeli chodzi o motoryzację tak więc pomoc doświadczonych jest wskazana.
Pozdrawiam
![Wink :wink:]()