Samochód do 15-16tys.

13 Lis 2010, 11:44

Witam ponownie, mam pytanie co do BMW e46 ? Zauwazylem ze lekko potaniały i mozna juz do kwoty 17 tys. kupić ? Co mozecie mi powiedziec o niej ? awaryjnosc, eksploatacja, spalanie ? Na co trzeba uwazac ? Bardzo by mi zależało POZDRAWIAM
eliah
Nowicjusz

Miejscowość: Niemodlin

13 Lis 2010, 12:05

Za 17tyś raczej dobrej nie kupisz
Dragus
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: ..:>>.?

13 Lis 2010, 13:03

Nie wiem własnie, jakies pol roku temu napewno nie moglem kupic, ale teraz zauwazylem spadek cen tego samochodu, obserwowalem na allegro. Prosze o wiecej odpowiedzi na ten temat. Pozdrawiam
eliah
Nowicjusz

13 Lis 2010, 14:26

Mi się wydaje że to pozajeżdżane trupy po bliskim spotkaniu z drzewem. Zresztą z ciekawości wszedłem na allegro i otomoto i zobaczyłem że poniżej 17tyś jest około 5 egzemplarzy który nie wyglądają za ciekawie. W sumie okazja zawsze się może zdarzyć, ktoś nagle potrzebuję kasy i musi szybko sprzedać, ale większość okazji to chyba wiadomo jakie są :???: . Ja bym się za ciebie rozejrzał za czymś innym

EDIT
Tym bardziej że w pierwszym poście napisałeś, że pojemność ma wynosić od 2l do 2,5l i ma to być diesel (za takie pieniądze nawet nie patrz na oferty z silnikiem diesla) lub benzyna+gaz
co również jak diesel jest mało realne :wink:
Dragus
Początkujący
Awatar użytkownika

13 Lis 2010, 19:57

w sumie racja, a co myslisz o Audi a4 s-Line B5 ?
eliah
Nowicjusz

13 Lis 2010, 20:11

E46 nie dostaniesz za tą kasę. Celuj w E36/E39.
Potrzebujesz czegokolwiek z E36 328i coupe mpakiet - dużo "rarytasów" - pisz na pw,
jiGsaw
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Miejscowość: Rumia
Auto: BMW

13 Lis 2010, 21:09

eliah napisał(a):w sumie racja, a co myslisz o Audi a4 s-Line B5 ?

Nie wiem, nigdy nie miałem styczności z tym autem. Ja bym jednak wybierał miedzy czymś mniej "oryginalnym" i trochę tańszym niż 17tyś(tak jak pisałeś w pierwszym poście sekwencja + pakiet startowy)

1.Fiat Stilo [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
2.Mitsubishi Space Star [link do oferty na Allegro wygasł]

Jednak bardziej bym się skłaniał ku Fiatowi. Kilka dni temu był temat o wyborze między:Fiatem Stilo,Audi A3 i Vw Golfem 4. Poczytaj sobie :wink:
https://www.forumsamochodowe.pl/stilo-vs ... t39742.htm

No a jeśli chcesz jeździć czymś bardziej "oryginalnym" to tak jak napisał jiGsaw
Dragus
Początkujący
Awatar użytkownika

14 Lis 2010, 13:25

eliah napisał(a):Witam ponownie, mam pytanie co do BMW e46 ? Zauwazylem ze lekko potaniały i mozna juz do kwoty 17 tys. kupić ? Co mozecie mi powiedziec o niej ? awaryjnosc, eksploatacja, spalanie ? Na co trzeba uwazac ? Bardzo by mi zależało POZDRAWIAM

Wszystko to znajdziesz na stronie o BMW E46 niestety lista typowych usterek BMW E46 jest dość długa... do każdego auta więc pewnie dołożysz. Myślę że za 17 - 18 śmiało już coś kupisz zwłaszcza poniżej 2.0.
Ostatnio edytowany przez aleksandra1986, 18 Lis 2010, 01:30, edytowano w sumie 1 raz
aleksandra1986
Początkujący

Miejscowość: Wrocław
Prawo jazdy: 01 01 2001

14 Lis 2010, 15:23

:shock: to powodzenia życzę, a i autor tematu chce pojemność od 2.0 do 2.5 :wink:
Dragus
Początkujący
Awatar użytkownika

14 Lis 2010, 18:39

Takze, samochód jest dla taty, więc jest bardzo zmienny i chyba nie wyda juz 16 tys a max 13 tys na samochód i być może zakupi jakąś Skodę Octavię
eliah
Nowicjusz

16 Lis 2010, 11:35

Pamiętaj o paru rzeczach: jeśli jakieś auto można na allegro kupić w przedziale cenowym załóżmy od 16000 do 22000 to odpuść sobie te za 18000 i mniej. Nie szarp się na wypasione furki w dolnej granicy cenowej, okazji nie ma i tyle ,możesz ewentualnie kupić złom pospawany z kilku aut.Zazwyczaj auta w dobrym stanie są kilka tysięcy droższe od najtańszych ofert.
I jeszcze parę słów: audi ,passat i wogóle niemieckie TDI sprzedawane są na pniu więc handlarze zwożą wszystko co ma znaczek tdi a jeśli to jest audi to już wogóle z 3 składają jedno ,bo i tak znajdzie się frajer co kupi ,więc jeśli z ojcem nie masz zbyt dużej wiedzy w temacie to odpuść sobie audi i passaty (te z kolei mają w 90% ok.300 000 km przebiegu) porównaj sobie oferty z mobile.de lub z autoscout z ofertami z polskiego allegro, zwróć uwagę na przebiegi audi i vw w niemieckich ofertach ,300-400 000 km. to nic dziwnego.Lepiej kupić mniej prestiżową ,mniej wypasioną brykę za tą samą kasę niż zajeżdżonego trupa z logo VW.
Myślę ,że z przedstawionych przez Ciebie propozycji najłatwiej będzie Ci znaleźć octawię, jest szansa ,że znajdziesz taką kupioną w polsce i od 1 właściciela. Mondeo? to Ford tak? hehe tu się urwie tam odkręci ,poprzeciera. I jakie piękne rude kwiatki na nim rosną:)
R+
Nowicjusz

Miejscowość: Małopolskie