REKLAMA

Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
pandawidek napisał(a):Ja wiem, ze samochodu nie kupuje się na wygląd, ale jednak też jest on ważną rzeczą.
kkamykk napisał(a):Proponuję Ci auto Kia Cee'd. Dlaczego? Bo za niewielkie pieniądze otrzymasz auto stosunkowo młode, a do tego nie zbankrutujesz przy jego serwisowaniu.
Co do silnika w tym modelu, to jak dla mnie 1.6 benzyna, bądź 1.6 Diesel. To jaki silnik wybierzesz zależy od Ciebie. Ja tylko dodam, że przebieg który podałeś (jak dla mnie), nie kwalifikuje się na Diesla. No, chyba, że oprócz wyjazdów do pracy, pokonujesz jakieś dłuższe wakacyjne trasy, ale to i tak wystarczyłaby Ci benzynowa jednostka.
pandawidek napisał(a):1,6 diesel to jest troszkę za słabe wg mnie, bo jeżdżę dość energicznie.
kkamykk napisał(a):pandawidek napisał(a):1,6 diesel to jest troszkę za słabe wg mnie, bo jeżdżę dość energicznie.
Pozostaje jeszcze 2.0 Diesel, z tym, że ten nie jest już taki ekonomiczny w cyklu miejskim
OponyImpolex napisał(a):Ja proponuję zastanowić się nad Vectrą C z silnikiem 1.8 125km gdzie bez problemu włożysz gaz,kupisz ciekawy i zadbany egzemplarz plus zostanie Ci na lpg dobrej jakości,to wg mnie rozsądny typ który spełnia Twoje oczekiwania. Ewentualnie BMW e46,tylko tutaj koszty części i utrzymania będą ciut wyższe.
pandawidek napisał(a):EDIT: Może już pora na jakiś link - co powiecie na taką Vectrę?
[link do oferty na Olx wygasł] ... fb021b0ebc
pandawidek napisał(a):Myślałem o Cee'dzie, ale on nie za bardzo się lubi z gazem z tego co słyszałem
mike1735 napisał(a):Ja jestem za czymś większym niż Cee'd choćby w.w Vectra /Signum (2.0t) coś innego od GM czyli Saab 9-5 np 2.3t, Mondeo mk3 2.5 V6, Laguna II po lifcie
od 1.8 ale optimum to 2.0, najlepiej z turbo. Unikaj 2.0 IDE 16v - jest awaryjny i ma bezpośredni wtrysk, co dyskwalifikuje go do gazowaniapandawidek napisał(a):jaki silnik do Laguny II FL