REKLAMA
Witam wszystkich
To mój pierwszy post na forum i dopiero zagłębiam się w temat motoryzacji i jej tajników ^^
Szukam auta do 15 tysięcy, które było z roku 2002 i wyżej.
Myślałem nad Audi A3 8L z 1.8T (słyszałem dużo dobrego, jak i czytałem tutaj na forum dużo opinii o tych silnikach), A4 B6 z tym samym silnikiem (czy kombi czy sedan, to już bez znaczenia), ewentualnie skodzie octavii 1 także z 1.8T, ale tam trochę gorzej z wyposażeniem, a przyznaje, że trochę "wygodna d..a" jestem
Podoba mi się też A3 8P, ale z tego co wiem, to jedyne na co mnie stać to 1.6 MPI, a wszyscy narzekają że A3'ja z tym silnikiem po prostu nie jedzie.
Zastanawiają mnie też silniki bez turbiny, bo z tego co czytam, to zmniejsza koszty eksploatacji o koszt ewentualnej regeneracji/wymiany turbiny.
Jakieś inne propozycje samochodów, które byłyby fajne dla adepta motoryzacji? Dobrze by było jakby nie były zbyt drogie w eksploatacji, oraz żeby można się było coś z nich nauczyć (obsługa auto no i jak naprawić coś samemu - choć nie jest to warunek konieczny).
Zdaję się na was, a jak ktoś zarzuci ogłoszeniem to już wgl będę bardzo wdzięczny.