Witam!
Jestem nowy na forum chciałbym się wstępnie przywitać
![Uśmiechnięty :)]()
Stoję przed wyborem mojego pierwszego samochodu, obecnie trochę jeździłem seicento, aczkolwiek potrzebuję czegoś wygodnego i sporo większego. Mój budżet to około 10 max 12 tyś.
Co do preferencji silnikowych to sam jestem w kropce, ponieważ rzadko robię większe przebiegi ( rocznie max 8k ), więc pewnie mimo większego spalania, benzyna powinna okazać się lepszym wyborem.
Zastanawiam się nad następującymi modelami :
Audi A6C5 - mój faworyt, bardzo mi się spodobała ilość miejsca w środku, bardzo wygodne autko i podobno też dość trwałe.
Audi A4B6 - również testowałem, troszkę miej miejsca, ale samochodzik dość polecany i popularny u nas.
BMW E46 - chyba nie należę do wyjątku, ale jednak coś to autko w sobie ma
![Wink ;)]()
Znajomy ma wersję z 2.8 litrowym silnikiem 193km i całkiem fajnie się to zbiera. Ja jednak preferowałbym 1.8 lub 2 litrową benzynę. Boję się tylko o stan samochodów bo słyszałem że wiele "ulepów" na naszym rynku.
Skoda Superb 1 - jeździłem drugą generacją i naprawdę spodobała mi się. Niestety jest dość droga więc, pomyślałem o pierwszej, aczkolwiek osobiście nie jeździłem jedynką.
Mercedes W203 - jest u mnie w rodzinie jedna sztuka,diesel 2.2. Jest dość chwalony.
Peugeot 406 - ładny z wyglądu samochodzik, który można dostać w młodszym roczniku.
Ważne jest też dla mnie to, aby samochód nie zrujnował mi budżetu,w przypadku ewentualnych napraw. Jak to wygląda w przypadku ww. samochodów?
A może polecicie coś od siebie?
Prosiłbym forumowiczów o pomoc ,z góry dziękuję
![Uśmiechnięty :)]()