REKLAMA
Witam wszystkich serdecznie, jestem nowy na forum.
Obecna sytuacja z moim czterokołowcem zmusiła mnie do rozpoczęcia poszukiwań nowego wozu. Budżet jaki przewiduję to ok 15k, możliwe jest też zanizenie tej kwoty bowiem nie jestem wielkim zwolennikiem szpanowania samochodem bądź też jej przekroczenie jeśli byłoby to warte samochodu. Odnośnie auta? Ma być ekonomiczny, w miarę niedrogi w utrzymaniu i tyle. Nie mam pojecia czy rozgladac sie za dieslem czy benzyna. Obecnie jezdze Audi 80 B4 z 94r. 1.9 TDI wiec to już pradziadek i jest naprawdę w krytycznym stanie. Jest to wdzięczny samochód ( w rodzinie od 8lat) i na pewno się wysłużył. Moje główne trasy? Na pewno miasto (choc to za duże słowo bowiem jezdzac do pracy oraz wracajac z niej nie jestem zmuszony stac w korkach), do pracy mam w jedna stronę ok.15km i jezdze co dziennie. Miesięcznie robię jakieś 700-1000km. Swoje preferencje? No cóż, właściwie to ciężko powiedzieć, na pewno chciałbym coś w miare niezłego jeśli chodzi o moc, kiedyś uparłem się na Leona FR którym kilkarotnie miałem okazję jeździc z kumplem, miał tam 180 koni i muszę przyznać ze robilo to na mnie wrazenie. Jednak siedziałem także w A3 o mocy 150KM po chipie i myśle że byłoby to wystarczajace. Na pewno interesowałby mnie ciemniejszy kolor, choć nie ma to wielkiego znaczenia. Dodam także, że mimo tego iż jestem facetem to można powiedzieć, że jestem laikiem jeśli chodzi o motoryzację. Pochodzę ze Śląska.
Pozdrawiam!
Z czystej ciekawości i z dawnego uwielbienia dla tego samochodu; co o tym powiecie? [link do oferty na Allegro wygasł]
Kieruję to pytanie, jak wyżej wspomniałem, raczej z czystej ciekawości niż z możliwości rozważenia takiego samochodu
P.S. Jeszcze jedna sprawa. Przeglądałem forum i zauważyłem, że często polecacie samochody z gotową instalacją gazową. Ostatnio słyszałem, że lepiej kupić bez i ewentualnie samemu zamontować. Proszę o pomoc także w tej kwestii