Samochód do 150tys po rabatach

10 Cze 2019, 19:34

Cześć,
szukam samochodu do 150tys (już po rabatach)
W audi dostałem ofertę z 25% rabatem na A4 z 2.0 tfsi 190km.
Inne samochody które biorę pod uwagę (i nie konsulowałem jeszcze ofert w salonach) to Mercedes klasa C C200, BMW serii 3 (320i ze sportową skrzynią) oraz coś z Lexusa (może IS200?)
Jak widać szukam czegoś z marek premium, więc samochody marek takich jak ford/fiat mnie nie interesują. Samochód ma być w miarę reprezentatywny, spalanie w mieście do 12l, na trasie do max 8l.
Biorę pod uwagę tylko automat - który samochód będzie miał najlepszy?
Który ma najlepszy stosunek ekonomia/osiągi?
Co możecie doradzić?
kocurkot
Obserwowany

Auto: vw passat

10 Cze 2019, 20:23

kocurkot napisał(a):Co możecie doradzić?
przejedź się i wybierz ten model, który najbardziej podoba Ci się pod względem wyglądu, osiągów, prowadzenia, oraz na który Cię stać.
Warto wziąć pod rozwagę rozszerzenie gwarancji.

Anyway, ja bym wziął Lexusa, bo jestem leniwy i nie chce mi się przedzierać przez kolejne strony i opcje w konfiguratorze. Swoją drogą obecnie nic innego niż is300h nie skonfigurujesz, no i nie jestem przekonany, czy dostaniesz tak duży rabat (japońscy producenci z tego nie słyną, przy dobrych wiatrach dostaniesz jakieś dywaniki czy kamizelkę odblaskową)
mike
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 15
Miejscowość: Zawiercie|Śląsk
Prawo jazdy: 04 09 2013
Auto: Lexus ES 330
Silnik: 3.3 V6 228KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2004

10 Cze 2019, 21:45

S60III T4 R-Design dostaniesz w tym budżecie.
Szukasz nowego Volvo, pomogę w wyborze modelu, konfiguracji, przy negocjacjach z dealerami. Znajdę dobrą ofertę na auto i finansowanie, bez zobowiązań. Auta do zamówienia i od ręki, demo dealera, używane z sieci dealerskiej Volvo.
Zapraszam na priv.
Rom33
Stały forumowicz

Zdjęcia: 227
Miejscowość: Wisła
Prawo jazdy: 15 07 1997
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Volvo V50
Silnik: 2.0 D 136KM
Paliwo: Diesel
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2008
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Jaguar E-Type Roadster
    E-Type to prawdziwa ikona motoryzacji i prawdopodobnie najbardziej rozpoznawalny model w historii Jaguara. Jego smukła sylwetka z długą maską i niewielką kabiną od 1961 roku cieszy oko pasjonatów motoryzacji. Samochód ...