Samochód do 15k

06 Wrz 2017, 17:57

Witam. Poszukuję samochodu, które będzie jezdzić głownie po mieście. Mój przebieg w skali roku nie przekracza 10 tys. Myślę nad samochodem z gazem. Aktualnie jeżdżę Oplem Corsa C, ale jest już w opłakanym stanie i jestem zmuszony w miarę szybko zmienić na coś lepszego i trochę większego. Przed chwilą oglądałem Peugeota 307 sw fl i megane 2 fl, co sądzicie o tych samochodach? Obydwa były z komisu, sprowadzone, w gazie. Bardzo bym prosił o waszą opinie co do tych pojazdów i czy warto brać samochód z gazem/montować samemu, jak i przedstawienie innych modeli. Z góry dziękuję.
Veltins
Obserwowany

Prawo jazdy: 13 08 2015
Przebieg/rok: 10tys. km
Auto: Opel Corsa C

06 Wrz 2017, 18:27

Na forum uzyskasz odpowiedz ze auta z komisu lub od handlarza sa beee , lepiej szukac od prywatnych osob ktore wczesniej swoje auta kupily tez od handlarza lub z komisu. Od siebie powiem ze wolalbym 307, jesli z gazem to jeszcze lepiej jesli instalacja dziala prawidlowo i nie jest zbyt leciwa.
mitura
Początkujący

Miejscowość: Łuków

06 Wrz 2017, 18:57

Idealnie w te kryteria wpisuje się Grande Punto z silnikiem 1.4, przestronne i mało awaryjne,do tego dość ekonomiczne.
Ludwa10
Aktywny
Awatar użytkownika

Przebieg/rok: 30tys. km
Auto: Fiat Punto, Seat Toledo II
Silnik: 1.9 TDI 110km
Paliwo: Diesel
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2004

06 Wrz 2017, 23:24

Grande Punto ciekawe, jeśli będzie w okolicy to zobaczę, a jak z awaryjnościa 307? Ja nie mam oczywiście zadnych uprzedzeń co do marki, ale opinie jak czytam to są mocno podzielone. No i co sądzicie o citroen c4 1.6 benzyna? Powiem szczerze, że chciałbym auto segment wyżej, już mam trochę dosyć jazdy Corsą.
Veltins
Obserwowany

Prawo jazdy: 13 08 2015
Przebieg/rok: 10tys. km
Auto: Opel Corsa C

07 Wrz 2017, 07:54

Veltins napisał(a):Przed chwilą oglądałem Peugeota 307 sw fl i megane 2 fl, co sądzicie o tych samochodach?

Zdecydowanie nie warto, ponadprzeciętna awaryjność (mnóstwo typowych usterek), niska jakość wykonania, ogromna utrata wartości.
CrazyHorse
Początkujący
Awatar użytkownika

Auto: Corolla E12, Audi 80, Camry IV
Silnik: 110KM, 90KM, 131KM
Paliwo: Benzyna
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Ford GT
    Ford GT nie jest oczywiście modelem seryjnym, a egzemplarzem po skrajnych modyfikacjach dokonanych przez Performance Power Racing z Florydy. Specjaliści z tej firmy w konstrukcji pojazdu zastosowali materiał wykorzystywany ...