Samochód do 15k

21 Lis 2015, 01:44

Witam, chciałbym kupić nowy samochód ponieważ mój stary samochód (VW Golf IV tdi) zaczyna szwankować aktualnie to elektryka i klima więc postanowiłem wziąć kredyt na kwotę 15 tys i kupić coś lepszego niestety nie wiem co kupić ponieważ wybór jest zbyt duży dlatego piszę tego posta z prośbą o pomoc w znalezieniu czegoś odpowiedniego dla mnie.
Więc może teraz przejdźmy do moich wymagań przede wszystkim potrzebuje samochód na benzyne( BEZ LPG) i najlepiej bez turbiny demonem prędkości nie musi być bo już się wyszalałem w golfie ma być oszczędny ale nie tak jak te nowe samochodu 1.0 turbo i 3 litry spalania a silnik po 100tys do wywalenia silnik ma być nie zawodny najlepiej bez zadnych FSI i innych pierdołek zwykła jednostka benzynowa kolejna sprawa to tempomat i automatyczna klimatyzacja reszta udogodniej to tylko niepotrzebne wydatki a na sam koniec zostaje już buda musi być poprostu młodzieżowa ponieważ mam dopiero 22 lata wiec takie np. toyota avensis, kia ceed(hateback bo w kombi nawet się mi się podoba) nie podobają nie ważne czy to kompi sendan cupe czy hateback ważne żeby się dobrze prezentował niektórzy mogą się zapytać czemu obchodzi mnie tak bardzo wyglad budy to już odpowiadam ponieważ chciałbym żeby to był mój ostatni samochód w życiu więc musi mi się po prostu podobać wewątrz jak i z zewnątrz.

Z góry przepraszam za tak chaotycznie napisany post i dziękuje za pomoc w odnalezieniu tego jedynego
Matha
Nowicjusz

Auto: VW Golf IV

21 Lis 2015, 02:25

Jak chcesz brać kredyt, to lepiej doprowadź do porządku Golfa i używaj go dopóki nie uzbierasz na lepszy samochód. JAk będziesz po każdej usterce w samochodzie brał kredyt, aby kupić nowy bo ten szwankuje, to się z kredytów nie wydostaniesz.
pkc
Zaawansowany

Prawo jazdy: 10 08 2004
Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: BMW E36 Audi A4 B8
Silnik: 328i 2.0TFSI

21 Lis 2015, 02:39

Niestety ale wole nowy samochód ponieważ golf to golf w niego się nie inwestuje tylko sprzedaje jak zaczyna się psuć ja niestety popełniłem błąd i zaczołem go naprawiać w od roku prawie co 2 miesiące jestem jestem nim u mechanika i poprostu mam już tego dość ogolnie mechanik od 3 lat mówi że turbina też jest to wywalenia ale narazie daje rade troche ją przeczysze i jedzie dalej a to że gwiżcze i olej bierze to pikus po tym wszystkim przyjdzie czas na pompowtryski,dwumasa,troche rdzy tez jest na tylnej klapie i po kamyczkach na calym samochodzie i pewno zawieszenie bo też już dawno nie robiłem no 2tygodnie temu tuleje na wachaczach i tak dalej i dalej ogolnie kupiłem go za 8000 zł i wsadziłęm 7k a końca wydadków niema jego stan praktycznie nie polepszył sie a pogorszył dlatego chce coś nowego i w benzynie ponieważ przestałem już jeździć zzagranice wiec disel tu się marnuje w sumie dopiero jak do polski wróciłem to zaczoł być taki kapryśnie a teraz pracując w polsce niestać mnie żeby co miesiać zostawiać prawie tys zł miesiecznie u mechanika zwłaszcza że się wyprowadziłęm od rodziców i próbuję stanąć na własne nogi do pracy mam teraz 6km więc disel wogole się nie dogrzewa no oczywiście mówię to o tej zimowej porze bo w lato łapał temperature ale odrazu był gaszony więc to itak bez róznicy no i ogolnie golf to biedny samochód nawet automatycznej klimy nie mam tylko zwykła na pokrętła
Matha
Nowicjusz

Auto: VW Golf IV

21 Lis 2015, 16:12

"...chciałbym żeby to był mój ostatni samochód w życiu..." - Chcesz nim do starości jeździć i na koniec jechać na "ostatni spoczynek" czyt. skup złomu? :lol:

Zobacz Hondę Civic VII 1.6 i Toyotę Corollę E12 1.6.
Kieł
Stały forumowicz

Auto: Nie mam

21 Lis 2015, 17:14

Matha napisał(a): ponieważ chciałbym żeby to był mój ostatni samochód w życiu więc musi mi się po prostu podobać wewątrz jak i z zewnątrz.

Nie rozumiem, 22 lata i kupujesz swój ostatni samochód? :o
Tak na przyszłość, parę enterów między zdaniami znacząco poprawi czytelność postu w stosunku do takiej ściany tekstu :wink:
Dopamine
Aktywny

Przebieg/rok: 5tys. km
Auto: Elise k20z4 in progress
Silnik: K20Z4
Paliwo: Benzyna
Typ: Sport/Coupe
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2007