Samochód do 15tyś, ocena ogłoszeń

05 Maj 2019, 19:05

Witam, przymierzam się do zakupu auta. Cena max to 15tyś za auto (nie wliczając pakietu startowego etc.). Interesują mnie silniki benzynowe lub Benzyna + LPG. W oko wpadły mi takie jak: Seat Leon I, Audi A3 8P i BMW E46 Coupe. Na jakie auta warto jeszcze popatrzeć w tej kwocie? Oczywiście mile widziana ogólna bezawaryjność :p

Oto ogłoszenia które wpadły mi w oko:
1. [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
2. [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
3. [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

W ostatnim ogłoszeniu znalazłem kilka błędów, mianowicie Leon nazwany został Cuprą a nią nie jest, i auto utrzymane w oryginale, a przedni zderzak od Top Sporta lub FR, okropny spoiler i nakładki na reflektory. Mimo wszystko nadal jest całkiem interesujący.
ZdiW
Nowicjusz

05 Maj 2019, 22:33

ZdiW napisał(a):W ostatnim ogłoszeniu znalazłem kilka błędów, mianowicie Leon nazwany został Cuprą a nią nie jest, i auto utrzymane w oryginale, a przedni zderzak od Top Sporta lub FR, okropny spoiler i nakładki na reflektory
niepotrzebnie się produkowałeś - wystarczy rzut oka na info, jaki silnik drzemie pod maską tegoż "zacnego" wozu i od razu wiadomo, że FR w tytule to clickbait.

Najlepsze z nich to BMW (choć silnik mógłby być lepszy), pozostałe dwa to gruzy
mike
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 15
Miejscowość: Zawiercie|Śląsk
Prawo jazdy: 04 09 2013
Auto: Lexus ES 330
Silnik: 3.3 V6 228KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2004

05 Maj 2019, 22:42

Właśnie bmw bałem się najbardziej bo to jeśli się nie mylę wersja z valvetronikiem, Leona też się trochę bałem ze względu na ten tuning wizualny, widać że ktoś sporo tu majstrował, a co dokładnie złego w tym audi? Jakbyś mógł nieco poszerzyć swoją wypowiedź, może i ja się czegoś nauczę :)
ZdiW
Nowicjusz

06 Maj 2019, 13:08

Dziwne nakładki na progach (ciekawe co tam pod nimi ciekawego). chińskie radio (bo ori można opchnąć), no i nawet nie chciało mu się poświęcić 30min, aby uprać tylną kanapę. Ogólnie rzecz biorąc niczym nie powala, gdybym szukał takiego modelu, to na pewno ten bym sobie odpuścił.
mike
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 15
Miejscowość: Zawiercie|Śląsk
Prawo jazdy: 04 09 2013
Auto: Lexus ES 330
Silnik: 3.3 V6 228KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2004

07 Maj 2019, 20:27

Do tych nakładek na progi w a3 na pewno były zderzaki do kompletu (widać zresztą po tych na aucie, że ani nie pasuja do końca kolorem ani spasowaniem). Albo auto miało przygodę i się połamały albo jest szrotem, który bardziej opłaca się ogołocić z co wartościowszych części i sprzedać je oddzielnie (vide radio).
E46 ładna, konfiguracja sprawia wrażenie auta sezonowego "zimowego", wiec może przebieg jest realny.
txxc
Początkujący

Prawo jazdy: 01 01 2006
Przebieg/rok: 30tys. km
Auto: BMW E46/Daewoo Lanos
Silnik: 2,2 170KM/1,6 106KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2001
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Nowa jakość aut poflotowych *
    Zmienia się rynek aut poflotowych i poleasingowych. I są to widoczne zmiany na lepsze. Coraz łatwiej znaleźć wśród takich aut oferty atrakcyjne pod każdym względem. Jeszcze nie tak dawno oferta samochodów pokontraktowych ...