Samochód do 16k

24 Lip 2021, 11:45

Witam. Szukam samochodu do 16 tysięcy w okolicach Lublina +/-80km. Może być diesel lub benzyna w turbo. Znalazłem póki co: [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] i chciałem się dowiedzieć co sądzicie o tym modelu.

Ogólnie trasa raz na tydzień 50km, do pracy 10km codziennie. Miałem wcześniej Mazde 3 i przez rdzę japończyki odpadają.

Dzięki za pomoc
melto1
Nowicjusz

24 Lip 2021, 23:50

melto1 napisał(a):Może być diesel lub benzyna w turbo

To ma mało palić czy dużo?

melto1 napisał(a):Znalazłem póki co: [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] i chciałem się dowiedzieć co sądzicie o tym modelu.

Jak się powiększy zdjęcia to były robione chyba Nokią 3310.. :roll:
Co do opinii o silniku to będzie ciężko bo w necie słabo.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

25 Lip 2021, 08:23

Spalanie nie ma aż tak dużego znaczenia bo trasy nie są długie. Chciałbym turbodiesela lub turbo benzynę. Ważne, żeby nie zamulał i dobrze się odpychał. Mam jeszcze kilka ogłoszeń, jeżeli byłbyś skłonny zaopiniować.

[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
[link do oferty na Olx wygasł]
melto1
Nowicjusz

25 Lip 2021, 08:44

Barol napisał(a):Co do opinii o silniku to będzie ciężko bo w necie słabo.

Już bez przesady, ten sam, który siedzi w astrze j czy insigni, w zafirze chyba też.
W miarę udana konstrukcja
franccc
Stały forumowicz

Przebieg/rok: >50tys. km

28 Lip 2021, 17:34

Da się w miarę konkretnego Forda Mondeo mk4 2.0 diesel znalezc? czy to szrot do 18tys.?
melto1
Nowicjusz

28 Lip 2021, 17:40

gruz
tzn możesz kupić, włożyć kilka tysięcy i może będziesz miał dobre auto
franccc
Stały forumowicz

Przebieg/rok: >50tys. km
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Stacja "Circle K" w Polsce zastąpi nazwę "Statoil"
    Stacje Statoil w Polsce zmienią w najbliższych miesiącach nazwę na Circle K. Zmiana marki rozpocznie się na polskim rynku 11 maja br. i obejmie całą sieć Statoil, która liczy 350 stacji paliw. Obiekt pilotażowy w Opolu ...