Samochód do 2-2,5 tys. Jaki, czy warto i inne ;)

23 Lis 2015, 20:46

Przedni zderzak i grill (norma w cytrynach z tych lat) do poprawki choć jeśli komuś to nie przeszkadza może tak jeżdzić oczywiście.
Przy oględzinach zwróc uwage na tylną belke tzn czy tylne koła nie stoją tak /--\ bo jeśli tak jest to czeka Cię regeneracja tejże belki która kosztuje 700-1000zł.
Na plus świeża instalacja lpg :ok:
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

23 Lis 2015, 21:02

Ostatecznie dzwoniłem jeszcze po południu i zadzwoniłem akurat w momencie, kiedy gość miał kupców , a potem do mnie oddzwonił, że go wzięli :no: Jeszcze mu pewnie pomogłem, bo mógł powiedzieć: no widzicie, decydujcie się, bo kolejni dzwonią :D

No nic, jak widać dobre okazje schodzą nawet i w ten sam dzień, więc, jak coś znajdę to muszę od razu umawiać się na rozmowę i chwytać byka za rogi;)

Dzięki za odpowiedź, nie myślałbym, żeby przyglądać dokładnie tylnej belce, a to taki koszt w razie ewentualnej naprawy...
JerryLee
Początkujący

Prawo jazdy: 18 09 2013
Auto: Brak

23 Lis 2015, 21:28

Zerknij na te oferty:
[link do oferty na Olx wygasł] tylko musiałbyś trochę dołożyć bo jeszcze OC niedługo wychodzi i przegląd..
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] - trochę do poratowania ale za to długie opłaty.
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] - również długie opłaty.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Awatar użytkownika

23 Lis 2015, 22:27

Te auta jednak ponad mój budżet - trzymam się kwoty 2,5 tys. ewentualnie kilka stów więcej z zamiarem utargowania. Co do Corsy to trochę boję się kupować od handlarza. Mało znam się na autach i boję się, żeby taki handlarz mnie nie wyrobił.
JerryLee
Początkujący

23 Lis 2015, 23:05

Ja bym miał ew CC 900 w benzynie jeśli był byś zainteresowany :wink:
mike
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 15
Miejscowość: Zawiercie|Śląsk
Prawo jazdy: 04 09 2013
Auto: Lexus ES 330
Silnik: 3.3 V6 228KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Rok produkcji: 2004

24 Lis 2015, 06:40

Golf ma cenę do negocjacji więc facet powinien zejść poniżej 3k choćby ze względu na wady.
Corsę zawsze możesz zabrać na stacje diagnostyczną tylko pamiętaj że to Ty ją wybierasz nie sprzedający a sam pisałeś że przed zakupem chcesz auto zabrać do mechanika tylko na terenie Krakowa..
Barol
Awatar użytkownika

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

GR Yaris – sportowy hot hatch i rajdówka w jednym
    GR Yaris to pojazd zarówno dla fanów sportowych samochodów, jak i amatorów rajdowej rywalizacji. Nowy hot hatch jest samochodem drogowym, ale pokrewieństwo z Yarisem WRC zaowocowało taką konfiguracją, ...

25 Lis 2015, 19:45

[link do oferty na Olx wygasł]

Panowie bardzo proszę o ocenę.
JerryLee
Początkujący

25 Lis 2015, 21:00

Nie wygląda żle ale ten silnik podobno beznadziejny i coś mi tu nie pasuje,z tego co kojarzę te silniki weszły rok póżniej czyli w 97roku.

Zerknij na te:
[link do oferty na Olx wygasł] - jeśli całość trzyma się kupy to można dojechać auto do końca a póżniej złom.
[link do oferty na Olx wygasł] - co prawda podstawowa wersja i słabe 1.4 ale praktycznie od nowości w jednych rękach i nie wygląda żle.
Barol
Awatar użytkownika

25 Lis 2015, 21:14

Ale jak myślisz, jechać oglądać tą Corsę? Wstępnie się umówiłem z gościem na jutro, najwyżej mogę odmówić, ale auto wygląda nieźle. Może się pomylił z wpisywanym rokiem? Wczoraj była Corsa w tej samej cenie z silnikiem 1.0 i kupą wyposażenia (nawet podgrzewane fotele), dzwoniłem niecałe pół godziny po wstawieniu ogłoszenia, a do gościa już jechali kupcy i ostatecznie ją wzięli, więc teraz ta Corsa też mnie trochę kusi. Jak myślisz, co zrobić?
JerryLee
Początkujący

25 Lis 2015, 21:25

Szału nie ma bo widać że przód był robiony,prawy próg (poniżej drzwi) bierze chyba ruda,tylny zderzak był kiedyś chyba malowany bo powinien mieć szarą listwę a jest cały w kolorze no i ten silnik,osiągów prawie żadnych..
Barol
Awatar użytkownika

25 Lis 2015, 21:44

Auto już trochę ma, więc wiadomo, że coś tam z nim się musiało dziać, wiadomo, że bezwypadkowy nie jest. Widać, że trochę odrapany i poobijany, ale to nawet lepiej, bo przynajmniej nie odpicowany pod sprzedaż. Czyli co, mówisz, żeby nie jechać?
JerryLee
Początkujący

26 Lis 2015, 11:51

Podjechać możesz bo masz niedaleko ale wiadomo nie ma się co napalać.
Barol
Awatar użytkownika

28 Lis 2015, 11:38

[link do Gumtree wygasł]

Co myślicie? Gość wydaje się uczciwy, mówi, że jest auto pognite, ale może jak w podłodze nie będzie dziur to jeszcze trochę bym pojeździł? Mówi, że mechanicznie ok, wszystko działa, żadnych wycieków. Silnik 1.3. Jechać oglądać czy dać sobie spokój?
JerryLee
Początkujący

28 Lis 2015, 11:51

Progi były już robione ale tak czy tak trzeba na nie zwrócić uwagę tak samo jak podłoga ale jeśli będzie ok to jeśli mechanicznie faktycznie sprawne to jeszcze pojeżdzi.
Barol
Awatar użytkownika

28 Lis 2015, 12:04

A jak obejrzeć podłogę nie mając dostępu do kanału? Mogę położyć się pod autem i przyświecać latarką i patrzeć, czy nie ma dziur w podłodze? Poprzedni właściciel coś już tam łatał, ale może bym utargował na 2500 i ewentualnie miałbym w zanadrzu te kilka stów żeby ewentualnie ktoś tą podłogę tak przynajmniej o tyle i ile połatał. Potrzebuję auta na max 2 lata na dojeżdżenie.
JerryLee
Początkujący