Samochód do 20.000 zł

05 Wrz 2009, 18:30

Witam
Potrzebuję pomocy w wyborze auta. Najchętniej kupiłbym Mazdę RX-8, ale fundusze mi na to nie pozwalają, więc szukam auta, które będzie najbliższe temu. Niestety, po przejrzeniu wielu ofert nadal nie mam faworyta. Ewentualnie rozważam okazyjne kupienie Audi A3 z 2003r., choć może być ciężko. Chciałbym, by auto było dynamiczne, bezpieczne i mieściło przynajmniej 4 osoby (ale nadal, żeby było 3-drzwiowe). W co zatem się kierować, biorąc pod uwagę, że jestem studentem? ;)
Jean
Nowicjusz

Miejscowość: Wrocław

05 Wrz 2009, 21:19

na okazje nie patrz bo to dobre dla naiwniaków heheh
andrewb25

05 Wrz 2009, 21:29

Na RX8 musisz miec 2razy tyle kasy ile teraz masz,z mojej strony Golf IV,Civic VTEC no ale jesli bedziesz wstanie utrzymac autko to jak najbardziej
[link do oferty na Allegro wygasł]
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

06 Wrz 2009, 00:03

Myślę, że spodoba Ci się Alfa Romeo 147. Możesz też pomyśleć nad Fordem Focusem mkI albo civiciem np w wersji coupe. O jakimkolwiek audi z 2003 roku za te pieniądze zapomnij :)
Z bardziej sportowych (albo przynajmniej sportowo wyglądających) aut rozglądaj się za mitsubishi eclipse, toyotą celicą, hyundaiem coupe, peugeotem 406 coupe.
KaczorLSM
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Lublin

06 Wrz 2009, 12:17

Na początku znalazłem też taka ofertę:
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Tylko wtedy nasuwa się pytanie, czy można i ile kosztuje przeróbka na europejską stronę?

A z tych co przedstawił KaczorLSM: który jest najmniej zawodny?
Jean
Nowicjusz

06 Wrz 2009, 12:32

Jean napisał(a):Na początku znalazłem też taka ofertę:
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Tylko wtedy nasuwa się pytanie, czy można i ile kosztuje przeróbka na europejską stronę?

A z tych co przedstawił KaczorLSM: który jest najmniej zawodny?

Tyle że zaoszczędzisz 5 zł, będziesz jeździł spawanym samochodem i nie wiadomo czy przegląd Ci podbiją a za pare lat czy się nie rozleci. Nie kombinuj z przekładkami, ja bym się bał tym jeździć. Masz 20k zł to kup coś za 20k zł... z Alfin to tylko 147/156 masz do wyboru, miałem na oku też Volvo C70 ale to głównie 2,4 TurboB więc tego nie utrzymasz..
<b>don't stop tryin'
one day you
you will flyin'
qki007
Stały forumowicz

Zdjęcia: 9
Miejscowość: Zamość

06 Wrz 2009, 12:38

qki007 napisał(a): miałem na oku też Volvo C70 ale to głównie 2,4 TurboB więc tego nie utrzymasz..

Masz na myśli koszty utrzymania?
Jean
Nowicjusz

06 Wrz 2009, 12:39

Jean napisał(a):
qki007 napisał(a): miałem na oku też Volvo C70 ale to głównie 2,4 TurboB więc tego nie utrzymasz..

Masz na myśli koszty utrzymania?

Chodzi mi o paliwo głównie, bo sam samochód jak najbardziej wart polecenia i mocna jednostka.
<b>don't stop tryin'
one day you
you will flyin'
qki007
Stały forumowicz

Zdjęcia: 9
Miejscowość: Zamość

06 Wrz 2009, 13:02

A to: [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] Nie powiem, cena podejrzanie niska - wygląda świetnie, ale wiadomo - być może tylko to. Cena możliwa?

Co do Alfy 147:
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] - ciekawa propozycja. Jak to jest z tymi Alfami? Psują się?
Jean
Nowicjusz

06 Wrz 2009, 15:05

A4 z Twojego linku to moze byc do przejecia leasing,bo przeciez kto madry sprzeda takie Audi no praktycznie za jakies tam marne pieniadze,a co do Alfy 147 to jest to bdb samochod,ten od Ciebie z linku mysle ze wart uwagi
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Awatar użytkownika

06 Wrz 2009, 15:12

Zdecydowanie Eclipse II generacja.

Chyba ze wolisz cos bardziej dystyngowanego i wiekszego to Alfa 156 ;]
Less talk ... More A C T I O N
Grin
Nowicjusz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Częstochowa

06 Wrz 2009, 15:58

Jean napisał(a):A to: [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] Nie powiem, cena podejrzanie niska - wygląda świetnie, ale wiadomo - być może tylko to. Cena możliwa?

wybrany numer jest nieprawidłowy, normalnie w takiej cenie to pojechałbym dzisiaj po nią

oszustwo i jeszcze raz oszustwo,

mam pięknego golfa IV jakby cię interesiło, jest sprowadzony i zarejestrowany i ubezpieczony w Polsce. No i ci troch w kieszeni zostanie jeszcze na paliwo albo dziewczynki. :twisted: :twisted:
andrewb25

06 Wrz 2009, 16:08

panowie leasing leasing i jeszcze raz leasing
Barol
Awatar użytkownika

06 Wrz 2009, 16:09

Nie, nie, nic typowego - NA PEWNO żadnego Golfa nie wezmę ;) Za dużo tego na drogach.
Do owych 20.000 zł można ewentualnie dodać 2-3 tyś. (tak, żeby było wiadomo).
Jean
Nowicjusz

06 Wrz 2009, 21:36

Ja to zostawie bez komentarza bedzie najlepiej
Barol
Awatar użytkownika