Samochód do 20 000 zł

04 Maj 2014, 20:48

Witam. To mój pierwszy post na tym forum. Chciałbym prosić o pomoc. mam Odłożone 20tyś na nowe autko obecnie jeżdżę hondą civic 1.4 benzyna . honde mam już 4lata i jestem z niej bardzo zadowolony . ale pora wymienić na coś mocniejszego mam 2 typy i chciałbym prosić was o opinie .
-Toyota Celica 1.8 VVT-i (benzyna)
-BMW E46 2.0 albo 2.5 (benzyna +lpg)
proszę również o inne propozycje Z góry dziękuje.
-
lukasz1992
Nowicjusz

Prawo jazdy: 24 11 1992
Przebieg/rok: 25tys. km
Auto: honda civic
Silnik: 1.4 90km
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1997

04 Maj 2014, 21:17

Bmw super wózek e46 to jeden z lepszych dla mnie bynajmniej a może zobacz na takie samochody:
[link do oferty na Allegro wygasł]
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
[link do oferty na Allegro wygasł]
Przy tych bertonach to dolicz jeszcze sobie parę tysięcy tak ze 2-3k na dobrą sekwencję.
Nowe Fotki Mojego Auta są w tym temacie
fiat-seicento-900-krzycha-vt94145.htm
Krzychu
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Auto: VW POLO 6R
Silnik: 1.2 TDI CR 75 KM
Paliwo: Diesel
Rok produkcji: 2010

04 Maj 2014, 21:21

BMW bardzo fajny samochód, tył napęd. Można się pobawić
Ode mnie Mondeo st220 lub zwykła v6 170km :) Jedno z lepszych FWD :)
Koniu
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 4
Miejscowość: obecnie Fulda
Auto: Mondeo // Astra

05 Maj 2014, 14:11

a ja bym poszukał galanta 2.5:)
Mając 20tys można poszukać czegoś rozsądnego i dość zadbanego;)
subb0
Aktywny

Miejscowość: GDAŃSK / WARSZAWA
Przebieg/rok: 30tys. km
Auto: Corolla E12
Silnik: 1.4
Paliwo: Benzyna + LPG
Rok produkcji: 2007

05 Maj 2014, 14:22

subb0 napisał(a):a ja bym poszukał galanta 2.5:)
Mając 20tys można poszukać czegoś rozsądnego i dość zadbanego;)

Galant dobra propozycja a ja i tak uważam że astrę bertone można dobrą wyrwać.
Nowe Fotki Mojego Auta są w tym temacie
fiat-seicento-900-krzycha-vt94145.htm
Krzychu
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Auto: VW POLO 6R
Silnik: 1.2 TDI CR 75 KM
Rok produkcji: 2010

10 Maj 2014, 14:15

Dzięki za podpowiedzi szukałem w tym tygodniu intensywnie samochodów i dopytywałem mechaników o poszczególne modele zdecydowałem się jednak na Toyote Celice może ktoś miał do czynienia i mógł by opisać go, gadałem z mechanikiem z ASO Toyoty i polecał ale jak ktoś nie użytkował samochodu to wie tyle co zobaczył w warsztacie na necie jest dużo wątków na ten temat ale większości jest ludzi którzy nie mają pojęcia o czym piszą .wiem tylko tyle od tego mechanika że toyota musi mieć w książce serwisowej wpisana akcje z wymiana jednostki jak takie niema to bierze olej jak by ktoś napisał coś więcej to bym był bardzo wdzięczny. napisze jeszcze dlaczego toyota . i dlaczego nie inny może mnie poprawicie :
Toyota - 1.8 143km stosunek masy do mocy chyba najlepszy z tych opisanych w temacie super wygląd no i to japoniec mało awaryjny . super w prowadzeniu
BMW E46 - 80% samochodów na rynku jest powypadkowych znalezienie dobrego samochodu graniczy z cudem . po za tym nietrwałe i drogie części (gorzej się prowadzi od toyoty)
Mitsubishi galant- super auto ale nie na moją kieszeni bylem w komisie nawet się nim przejechałem . ale nie stać mnie na 12l/100 jak pokazywał komputer . Japońskie silniki nie nadają się do gazowania .
Opel Bertone - to nic innego jak podrasowana astra bardzo nietrwała jednosta napędowa
lukasz1992
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Dlaczego warto rozważyć kupno samochodu elektrycznego?
    Zainteresowanie samochodami elektrycznymi stale rośnie i nie wygląda na to, aby w najbliższym czasie miało się to zmienić. Powody tego stanu rzeczy są różne, ale z pewnością najważniejsze są dwa – znaczące zmiany ...
    Toyota Prius Plug In Hybrid dla Księcia Monaco
    Prius Plug In Hybrid jest pierwszym samochodem hybrydowym Toyoty z możliwością ładowania baterii z gniazdka elektrycznego. W trybie elektrycznym (EV) samochód przejeżdża 25 km, bez emisji dwutlenku węgla, tlenków ...

10 Maj 2014, 14:29

Jaka jednostka w Astrze jest nie trwała wg Ciebie?
BMW ma tańsze części niż Aven II i jest to trwalszy samochód.
Koniu
Forumowicz VIP

10 Maj 2014, 15:38

w astrze bertone 2.0 turbiny padają jak muchy . a co do >BMW to po 1 cudem jest znalezienie bezwypadkowej . po 2 zgodze sie z toba ze BMW ma tańsze cześć od samochodów japońskich ale jeżeli chodzi o moc to te 150kmw wersj 2.0 nijak sie ma to WTI toyoty która ma 1.8 143km
3 jazda silnikiem 2.0 BMW w gazie jest niedużo tańsza od jazdy celica 1.8 a gaz jak każde dziecko wie skraca żywotności silnika .i co do dbania o gaz pisze tu o wymianie filtra gazu i innych pierdółkach związanych z gazem to koszty jazdy sa = badz nawet wieksze niz w toyocie
lukasz1992
Nowicjusz

10 Maj 2014, 15:49

A więc silnik Toyoty jest bardziej wyżyłowany=gorszy. Jeśli mówisz o dieslu w Oplu to rzeczywiście DTI jest kiepskie ale benzyny okej, prócz 1.6 16v. A trwałość Toyoty Avensis II nijak nie można porównać do BMW.
Koniu
Forumowicz VIP

10 Maj 2014, 16:52

w temacie nie było mowy o Toyoty Avensis II
lukasz1992
Nowicjusz

10 Maj 2014, 17:56

Źle przeczytałem ale z Celica jest też nie wesoło.
Koniu
Forumowicz VIP

10 Maj 2014, 22:50

lukas1992 - co Ty za bzdety wypisujesz? :shock:

Jakim cudem popierdziawka źle wyważona fwd lepiej się prowadzi od auta klasy średniej RWD z wielowahaczem o idealnym wyważeniu?!

Trwałość części mechanicznie powiedzmy, że na podobnym poziomie, blachy w BMW lepsze, ceny części tańsze BMW.

Nie wiem czemu wybrałeś do porównań najgorszy w tej cenie silnik z E46, z poprzedniego modelu 2.0 150 ps, weź sobie chociażby następny w kolejności czyli 2.2 albo 2.5 170 koni i już Toyka blado wypadnie. Poza tym co to za określenie ma się nijak?! Pod jakim względem? Wsadź ten silnik 1.8 do budy E46, a ten z BMW do lekkiej Celicy i zobaczysz, który silnik jak się ma do drugiego...

Kolejna bzdura z tymi wypadkami, przy takim wyborze E46 wystarczy odrobina cierpliwości, funduszu i podstawowej wiedzy by nie kupić ulepa zeskrobanego z drzewa.

Z tym spalaniem to już mi się nawet nie chce komentować, jak dla Ciebie litr - dwa różnicy spalania odrabia oszczędności na LPG to szkoda komentować.

Poza tym inna klasa auta i masy, no i charakterystyka silnika. Pojeździj trochę jednym i drugim to zobaczysz o czym mówię i na czym polega różnica w jeździe codziennej autem, które muli z dołu jak VVTI, bo niska pojemność i R4, choć i tak o wiele lepiej wypada jak Honda pod tym względem, a benzynową R6 z podwójnym Vanosem i stosowną pojemnością. :)

W tej cenie to szukaj E46, ale z silnikiem porządnym - wersje 2.2 170 ps, 2.5 170 ps, 2.5 192 ps, 2.8 193 ps lub 3.0 231 ps.
Potrzebujesz czegokolwiek z E36 328i coupe mpakiet - dużo "rarytasów" - pisz na pw,
jiGsaw
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Miejscowość: Rumia
Auto: BMW

11 Maj 2014, 12:29

A co mi proponujecie :

astra H rocznik 2005 benzyna 1,8 -125koni...
focus mk2 rocznik 2005-2006 benzyna 1,8 -2,0 ...
bmw e-46 rocznik 2004 benzyna ....
vxz
Początkujący

Auto: focus
Silnik: 2.0
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Kombi

14 Maj 2014, 11:34

Witam! Nie chce mi się zakładać nowego tematu więc zapytam tu:
Co sądzicie o tym A6 : [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Głównie zwróćcie uwagę na 7 zdjęcie :| czy były takie wersje w których kolor plastików drzwi różnił się od plastików za kierownica :o
Music is life...
MrLukash
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Wschód
Auto: Peugeot 206
Silnik: 1.4HDi
Rok produkcji: 2004

14 Maj 2014, 14:22