Samochód do 20,000zł

10 Maj 2013, 12:01

Witam,
Mama poprosiła mnie o pomoc przy zakupie samochodu. Wiadomo, jest to inwestycja na długie lata, wiec nie chciałem tak po prostu wybrać czegoś pierwszego lepszego.
Wstępnie przeglądając serwisy aukcyjne natknąłem się na Skodę Fabię II, jednak tak naprawdę nie wiem jakie ma plusy, minusy, czy w tej półce cenowej nie znajdę czegoś dużo lepszego.
Oczywiście jestem otwarty na każde propozycje, fundusz to 20,000zł. Auto nie musi mieć LPG. Chciałbym wybrać jej coś mniejszego, ale wygodnego zarazem, ekonomicznego i mało awaryjnego.

Z góry dziękuję za każdą pomoc :)
Pozdrawiam.

EDIT: Zapomniałem dodać. Chciała coś nowszego, powiedzmy od 2009 roku wzwyż.
piotrtk
Obserwowany

Auto: Nie mam

10 Maj 2013, 12:12

Honda Civic VII, lub Honda Jazz. Idealne auta, mało palą, no i wiadomo, że Honda to niezawodne auto...
Hageen
Nowicjusz

Auto: Lexus GS300

10 Maj 2013, 14:33

A nie lepiej kupić troszeczkę starsze, a lepsze auto? Kupowanie 4 latków (najstarszych) to takie kupowanie - już po gwarancji ale jeszcze drogi... Może warto się zastanowić???

Pozdrawiam :).
Vermin
Stały forumowicz

Zdjęcia: 4
Prawo jazdy: 06 01 1992
Auto: Ściera
Silnik: 2.0 DOHC EFI
Paliwo: Benzyna
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1993

10 Maj 2013, 15:20

Z tym się zgodzę, to prawda. Jeśli znajdę coś dobrego to na pewno nie będzie miała nic przeciwko. Masz Vermin jakieś typy, które mógłbyś polecić?

Pozdrawiam.
piotrtk
Obserwowany

Auto: Nie mam

10 Maj 2013, 16:03

Bardzo bym chciał Ci pomóc ale niestety nie znam się na nowych, oszczędnych autach. Powiedziałem co wiedziałem - czego bylem pewny :). Bo to na pewno dobry pomysł. Tu musisz liczyć na innych. Jedyny taki samochód z którym miałem, więcej styczności to BMW 1 ale budżet troszkę za mały nawet na starsze roczniki. Ale samochodzik polecam w 10000% procentach, naprawdę super :).

Pozdrawiam :).
Vermin
Stały forumowicz

Zdjęcia: 4
Prawo jazdy: 06 01 1992
Auto: Ściera
Silnik: 2.0 DOHC EFI
Typ: Sedan/Limuzyna
Rok produkcji: 1993

12 Maj 2013, 18:05

Witam na forum. W zasadzie wiele zależy od tego na jaki egzemplarz się zdecydujemy i trafimy. Kwestia nieco starszego i zadbanego,lepszego autka jest bardzo dobra,jednak warunek to aby było od 1go właściciela,garażowane i bezwypadkowe.
Rolcar
Początkujący

Auto: Ford Focus II
Silnik: 1.6
Typ: Hatchback
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Toyota RAV4 2.5 Hybrid i-AWD - test spalania
    Zaprezentowana w 1994 roku, pierwsza generacja RAV4 dała początek segmentowi SUV-ów. Obecnie w sprzedaży jest najnowsza, piąta generacja, oferująca rekordową przestrzeń dla pasażerów oraz aż 580 l dla ich bagażu. ...
    Bezpieczne auta służbowe
    Światowa Organizacja Zdrowia WHO szacuje, że około 30% wypadków drogowych na świecie powiązanych jest z pracą. Dodatkowo Bank Światowy, przygotowując rekomendacje dla poprawy bezpieczeństwa ruchu drogowego w Polsce, ...