Samochod do 20 tys

28 Mar 2008, 18:52

pewnie podobny temat byl juz poruszany nieraz ale chcialbym sie poradzic. mam do wydania maks. 20 tys i dylemat co lepsze? starsze audi a3 gdzies 1998 rocznik czy mlodszy seat leon moze 2000 2001 jesli dobrze sie trafi, a moze zupelnie co innego golf IV? badz inny samochod w tej klasie.
cybis
Nowicjusz

28 Mar 2008, 19:47

wiesz zależy co się komu podoba ja osobiście bym brał VW Golfa 8)
piter36
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Radomsko

28 Mar 2008, 20:06

szukasz oczywiście z silnikiem benzynowym tak? jeśli tak to mooże trafi Ci się Leon do 20tys...
ja mam do wydania ~24tys i szukam już prawie 2 miesiące tego auta ze 110konnym silnikiem diesla w miare dobrym stanie...
rmk83
Nowicjusz

28 Mar 2008, 20:07

Napisz coś więcej. Na czym tak naprawde ci zalezy na WYGLĄDZIE MOCY czy moze na NIEZAWODNOŚCI??
Auditt
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Wielkopolskie

28 Mar 2008, 20:20

moc nie az tak istotna, jesli chodzi o sam wyglad to osobiscie z tych wymienionych najbardziej odpowiada mi a3. najwieksze znaczenie jednak ma chyba niezawodnosc, bede chcial tym samochodem jednak jakis czas pojezdzic, z drugiej strony nie ma to byc samochod do jakis czestych dalekich wypraw a jedynie do uzytku codziennego . takze najbardziej interesuje mnie ktory z tych samochod mozna uznac za najbardziej niezawodny i jesli juz cos sie stanie za najtanszy w naprawie. jesli chodzi o silnik to 1,6 by mnei satysfakcjonowal, najlepiej 1,9 tdi ale to juz automatycznie wieksze koszty. wyposaznie tez nie moze sie ograniczac do jedynie elektrycznie otwieranych szyb, w gre wchodzi klimatyzacja i inne udogodnienia. i wlasnie ta kwestia wieku jestem swiadomy ze jesli audi a3 za taka kwote to 1997 1998 rocznik
cybis
Nowicjusz

28 Mar 2008, 20:37

Polecam Golfa czesci tanie wyposazenie do przyjecia. Z seatami roznie bywa trudno o czesci itd ja obstawialbym na golfa IV !!!!!!!!!!!!!!
Auditt
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Wielkopolskie
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Jak uczyć dzieci bezpieczeństwa na drogach?
    Aby skutecznie uczyć dzieci w wieku od 4 do 12 lat odpowiedniego zachowania w zakresie bezpieczeństwa ruchu, trzeba wiedzieć o ograniczeniach związanych z wiekiem oraz o tym, że nikt nie zrobi tego tak skutecznie jak rodzice ...

28 Mar 2008, 22:38

Golf nie jest czymś zupełnie innym od Leona. Te auta są podobne do siebie konstrukcyjnie. Różnią się trochę innym zestawieniem, wyglądem i stylem. To co w nich najważniejsze jest niemal takie samo.

A osobiście nie sądzę, żebyś znalazł dobry egzemplarz Golfa, czy Leona do 20 tys. zł. Choć benzyna daje pewne szanse. Już o A3 w ogóle nie mówię.

Poszukaj sobie starszej Toyoty Corolli albo Hondy Civic, Opla Astra II, albo Renault Laguny I.
Dishman
Stały forumowicz
Awatar użytkownika