Samochod do 20 tys zl. z Niemiec

13 Lis 2016, 01:34

Hej, przymierzam sie do zakupu samochodu i mam nadzieje, ze mi w tym pomozecie :)

zamierzam zakupic samochod w niemczech, bity i go przywiezc do polski, co byscie polecili do 20tys zl? Dodam, ze te 20 tys. to ma byc na gotowo, a moze byc mniej.

Samochod bedize uzytkowany przez rozsadnego kierowce, nie musi miec kopa, a spelniac swoja funkcje, tj. ma jezdzic bez problemow, czyli zawiezc mnie do pracy, ewentualnie na wakacje itd. Generalnie w ciagu roku mysle, ze zrobie 1-5 tys. km, nie wiecej
Jest mi tez bez znaczenia czy bedzie to diesel czy benzyna. Samochod ma byc po prostu efektywny. Pozdrawiam :)
dziubasek
Nowicjusz

Prawo jazdy: 07 09 1980
Przebieg/rok: <1tys. km
Auto: brak

13 Lis 2016, 07:29

Uważaj żebyś czasem się nie zdziwił bo może się okazać że odpowiednie służby w Polsce wyślą twojego zloma na szrot zanim do domu przyjedziesz. To po pierwsze. Po drugie dlaczegonie nie z fFrancji tam łatwiej o bite auto. Za 20 tys można kupić prawie wszystko i lekko puknieta astra i mocno rozwlone do połowy audi. Tak czy inaczej nie mam pojęcia jakimi kategoriami myślisz. ..nie wiem czy zastanawiałeś się ile trzeba dorzucić kasy na naprawę auta. Dla mnie pomysł bez sensu tym bardziej ze chcesz efektywne auto ale obronę z rozbitka :ok:
legler
Aktywny

Prawo jazdy: 04 05 2005
Przebieg/rok: 25tys. km
Auto: Nissan Primastar, Citroen C5FL
Silnik: 2.0 dCi, 2.0 Benzyna
Paliwo: Diesel
Typ: Inny
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2007

13 Lis 2016, 08:27

po prostu korzystam z uslug osoby, ktora juz kiedys sprowadzala samochody z zagranicy. Czym sie kieruje? Nie mam jakichs wyszukanych preferencji, po prostu szukam jakiegos mniej wadliwego modelu, ot co :)
dziubasek
Nowicjusz

13 Lis 2016, 08:44

To w Polsce rozbitków nie ma?
Invi
Forumowicz VIP

Przebieg/rok: >50tys. km

13 Lis 2016, 08:49

w sumie to sa i moge nawet kupic rozbitka z polski :) Pytanie, jaka marka? tak zeby mnie wyszlo do 20 tys. zl. ze zrobieniem, ubezpieczeniem itd. na gotowo :-) pozdrawiam
dziubasek
Nowicjusz

13 Lis 2016, 09:16

Myślę, że za 20 tyś kupisz zadbane auto i obędzie się bez klepania :) Jakaś Astra, Vectra, Mondeo mk3, Peugeot 407 i wiele innych w tym budżecie
kwojcik
Nowicjusz

Prawo jazdy: 09 04 2005
Przebieg/rok: 25tys. km
Auto: BMW E39 530D
Silnik: 3.0D
Paliwo: Diesel
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

BMW Concept serii 5 Gran Turismo 2009
    BMW Concept serii 5 Gran Turismo łączy w sobie elegancję, przestronność i adaptacyjność. Atrybuty typowe dla prestiżowego sedana, nowoczesnego i wszechstronnego auta typu SAV (Sports Activity Vehicle) oraz klasycznego Gran ...

13 Lis 2016, 09:32

Problem jest w tym, że nikt nie sprzeda rozbitka w cenie, gdzie opłacałoby się go zrobić (dobrze zrobić) i wyszłoby to taniej niż cena rynkowa.
Wiadomo, że wszystko zależy od rodzaju uszkodzeń i klasy auta, w samochodzie za 5k wymienisz drzwi na takie w kolorze i jakoś ma to rację bytu (wygląda zwykle jak g%^*, ale nie opłaca się inwestować blacharsko w taki samochód) jednak przy kwocie 20k takie coś będzie uznawane za ulepa.
Generalnie jeśli nie masz własnego zaplecza, nie jesteś blacharzem/lakiernikiem/mechanikiem (a nie jesteś, bo gdybyś był nie zadawałbyś takich pytań :mrgreen: ) to szansa, że taka operacja się opłaci jest znikoma. Im w większym mieście mieszkasz tym szanse są mniejsze. Pomijam, że przy takich naprawach zawsze wyjdzie coś nieprzewidzianego i trzeba będzie wyłożyć dodatkową kasę.
A tak podsumowując to lepiej kupić "całe" autko, mniej pracy i nerwów, cenowo wyjdzie podobnie a masz szansę na kupno bezwypadkowego.
Invi
Forumowicz VIP

Przebieg/rok: >50tys. km

13 Lis 2016, 11:29

VW Up Wykrzyknik, Fiat Grande Punto, Ford Focus mk2 FL, Ford Mondeo, Lexus GS,Honda Legend
mike
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 15
Miejscowość: Zawiercie|Śląsk
Prawo jazdy: 04 09 2013
Auto: Lexus ES 330
Silnik: 3.3 V6 228KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2004

15 Lis 2016, 17:21

A co myslicie o Audi A3? Warte uwagi do 20 tys?
dziubasek
Nowicjusz

15 Lis 2016, 17:44

mike napisał(a):VW Up Wykrzyknik, Fiat Grande Punto, Ford Focus mk2 FL, Ford Mondeo, Lexus GS,Honda Legend

HONDA LEGEND :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
subb0
Aktywny

Miejscowość: GDAŃSK / WARSZAWA
Przebieg/rok: 30tys. km
Auto: Corolla E12
Silnik: 1.4
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2007