Samochód do 2000 lub 2500zł

06 Maj 2011, 11:04

Nie no spokojnie kupisz Felicje za te pieniądze.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

06 Maj 2011, 21:56

U mnie w mieście ostatnio stała taka do sprzedania,1996rok,gaz,pare purchli tylko na klapie (norma w tym modelu),cena 2400zł do negocjacji.
TFSI
Stały forumowicz

Auto: Alfa Romeo 156
Silnik: 1.9JTD 115km
Paliwo: Diesel
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2003

07 Maj 2011, 11:14

A powiedzcie mi taką rzecz. Ponieważ mam okazję kupić Opla Corse B z 1996 roku, silnik 1.2, w bardzo dobrym stanie, od strony technicznej wszystko porobione, więc mam pewność, że nic nie dołożę. Kupowałbym ją od zaufanej osobny. Cena to 2500zł, tylko ten problem, że benzyna. Co Wy na to?
Little Jacob
Nowicjusz

Miejscowość: Oświęcim

07 Maj 2011, 13:50

Ja bym brał jeśli jest faktycznie tak jak mówisz.Gaz możesz potem założyć bo na samej benie ten silnik dużo nie spali (średnio ja wiem 7-7.5l/100km).
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Awatar użytkownika

09 Maj 2011, 20:46

Jak na takie małe autko i silnik 1.2 to strasznie dużo pali. Mój wujek mając Toyote Auris, to pali mu 7-8l.
Little Jacob
Nowicjusz

09 Maj 2011, 22:03

To jest mało,kumpel ma Punto 1.2 i jemu tez łyknie 7l.
Barol
Awatar użytkownika

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

FIAT 500 L - auto zbudowane z myślą o rodzinie
    FIAT 500 L - stylistycznie włoska nowość nawiązuje do miejskiej, kultowej 500-setki, jest autem zbudowanym z myślą o rodzinie. Będzie go można podziwiać podczas targów MOTOR SHOW 2013 w Poznaniu. Większością wymiarów ...

09 Maj 2011, 22:20

Mi się zdarzy czasem dużo jeździć, a jeszcze teraz jak wakacje się zbliżają. A paliwo idzie w gore, wiec mnie na benzynę nie stać. Trzeba zostać przy LPG :P Czyli super Corsa, odpada :-( A tak ją chciałem mieć :P
Little Jacob
Nowicjusz

09 Maj 2011, 22:24

A co powiesz na to [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Barol
Awatar użytkownika

09 Maj 2011, 22:50

generalnie w tych pieniążkach to popatrzał bym na polonezy w tych pieniążkach można znaleźć coś sensownego, nie dojechanego, wytrzymałego i ekonomicznego z tego względu że zagazowanego :) A jak będziesz się chciał pobawić to też jest czym ponieważ napęd na tył :) np: [link do oferty na Allegro wygasł]

[link do oferty na Allegro wygasł]
Mam zepsuty klakson. Obserwuj środkowy palec u ręki.
S3bastjan
Nowicjusz

Miejscowość: Trzebiatów

09 Maj 2011, 23:08

bierz tego poldka naprawdę warto
przemek0091
Nowicjusz

Miejscowość: Wyszków

10 Maj 2011, 05:59

barol91 napisał(a):A co powiesz na to [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

Poza tym, że OC znów będzie kosmiczne, nieproporcjonalne do pojemności silnika, to również polecam, możesz rozglądnąć się za Espero, jeżeli uda Ci się znaleźć egzemplarz nie bardzo zardzewiały to można brać.
stasiowski121
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Podkarpacie
Auto: VW T4/Audi 80 B4/Passat B3
Silnik: 2.5 TDI AXG
Paliwo: Diesel
Typ: Van
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1997

13 Sie 2011, 10:21

Przyznam Wam się z przykrością, że nie kupiłem jeszcze samochodu. Proszę Was wypowiedzcie mi się na temat tego autka
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Little Jacob
Nowicjusz

13 Sie 2011, 10:37

A więc tak: golf 2 z silnikiem 1.3 trochę mułowaty jest, ale za to nie psuje się, a jeżeli już coś padnie, to części są śmiesznie tanie i ogólnie dostępne. Jak masz jakieś pytania na temat tego samochodu to śmiało pytaj. Mój dziadek ma takiego golfa z 1991 roku i naprawdę solidne auto, mimo takiego wieku ciężko się doszukać jakichkolwiek oznak rdzy.
borek19
Początkujący

Miejscowość: z domu ;P

13 Sie 2011, 10:54

Ja też jakoś lubię te samochody :-) Ale w tym modelu co przedstawiłem, zastanawia mnie, że SKŁADAK (tego się obawiam), Cena 1550zl (nie za mało?), wiek już auto ma, a wygląda jak nowe (czyżby jednak wypadkowy i malowany?) oraz ten rocznik 1995 (ich produkcji trwała do 1992 roku)
Little Jacob
Nowicjusz

13 Sie 2011, 15:11

Był kiedyś sposób na zaoszczędzenie paru groszy przy sprowadzaniu auta z zachodu,czyli po prostu rozkręcenie go np.w Niemczech i złożenie go ponownie w Polsce.Po takim zabiegu już u nas auto takie rejestrowane było jako zlożone z części czyli tzw.składak.Takie poskładane auta w 90% były autami po przejściach,choć nie wszystkie.
Co do ceny to składaki akurat są tanie więc ta cena wydaje mi sie ok.
Lakier no mógł być malowany ale też nie koniecznie.
Barol
Awatar użytkownika