Samochód do 2000 lub 2500zł

29 Kwi 2011, 23:21

Oj chyba mój post był za długi... haha.
Emejcz
Początkujący

Miejscowość: Łódź
Przebieg/rok: 15tys. km
Auto: A4 B5 FL
Silnik: 1.8t 150KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1999

30 Kwi 2011, 08:31

Młodybarney gdzie ja napisałem coś złego o Fiacie? przecież go broniłem.
Zamiast zarzucać mi niezanajomość tematu wypadałoby się nauczyć czytać ze zrozumieniem choć może pora była późna i stąd ta pomyłka.
Jasiek90
Stały forumowicz

Miejscowość: Zawichost
Prawo jazdy: 01 01 2001
Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: Chrysler PT Cruiser/Seat Arosa
Silnik: 2.4-152 KM/ 1.7 SDI
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000

03 Maj 2011, 15:43

Witam. Przepraszam, że długo się nie odzywałem, ale myślałem i szukałem czegoś jeszcze. Znalazłem takie cudo: [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Byłem dziś oglądnąć stan wizualny, więc tak jest mała buła rdzy nad tłumikiem, malutki bąbel w lewym tylnym nadkolu i przy wlewie.Zauważyłem też większy odstęp miedzy zderzakiem, ale chyba jestem przewrażliwiony. Wymieniany miał pasek rozrządu, całe zawieszenie oraz podstawowe sprawy jak oleje, płyny i szczęki hamulcowe. W pakiecie dostaje także jeszcze koła zimowe. Jutro jadę z mechanikiem na dogłębna analizę. Troszkę niepokoi mnie ta rdza. Ale proszę wypowiedzcie się Wy :)

Zrobiłem parę zdjęć, ale telefonem więc są kiepskie. Jak mi się uda coś z nich wyciągnąć to Wam pokażę.

Tyle ile mi się udało:
[link wygasł]
[link wygasł]
[link wygasł]
[link wygasł]
Little Jacob
Nowicjusz

Miejscowość: Oświęcim

03 Maj 2011, 17:02

Nie ma tragedi z tą rudą,jakbyś go kupił to weż drobny papier ścierny tzw wodny i na mokro skasuj te ogniska,poczekaj aż wyschnie,potem pomaluj to podkładem a następnie pomaluj dokładnie bitexem lub innym konserwacyjnym.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Rok produkcji: 2012

03 Maj 2011, 17:54

A ty raczej byś go kupił, czy nie?
Little Jacob
Nowicjusz

03 Maj 2011, 18:08

Nie widziałem go ale może tak bo wczoraj sie napaliłem na Golfa kumpla :mrgreen: IIgeneracja,z gazem,5drzwi,310tys przejechane,blacha do poprawek,troche wytłuczony bo ma dobre audio w nim,chce za niego 800zł ale kasy niemam żeby wziąć :neutral:
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Awatar użytkownika

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Seat Leon III - oszałamiający design
    "Dzięki swojemu dynamicznemu i pewnemu charakterowi, nowy SEAT Leon odnajduje należne mu miejsce. Ma zdecydowany wygląd”, mówi Alejandro Mesenero-Ramanos, szef zespołu projektantów SEAT-a. "Swoim wyglądem ...

03 Maj 2011, 21:31

Jeśli silnik jeszcze w miarę zdrowy to bym się nie zastanawiał. Starguj jeszcze z 400 zł i bierz. Tak jak barol91 pisze, wytrzeć do goła z rudej, później odtłuścić porządnie i podkład oraz chlorokauczuk. Można dwa razy aby dobrze kryło. Hameraid też jest dobry tylko drogi i trzeba kilka warstw kłaść bo słabo kryje. A to już wiąże się z kosztami.
stasiowski121
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Podkarpacie
Auto: VW T4/Audi 80 B4/Passat B3
Silnik: 2.5 TDI AXG
Paliwo: Diesel
Typ: Van
Rok produkcji: 1997

03 Maj 2011, 21:58

Hmm niezły ten golfik, jedyne to to nad tłumikiem grożnie wygląda, ale z tego co widze to większość ma zardzewiały ten kawałek. Ale wszystko da się zrobić :)

Ja bym zrobił to tak:
Wyczyścić > Odtłuścić > odrdzewiacz R-Stop Firmy APP > (chyba sie odtłuszcza) > szpachla,włókno szklane jeżeli trzeba coś wyrównać, załatać > Podkład > baza 2 warstwy > bezbarwny, po miesiącu można zapolerować żeby się nie różniło z resztą :)

Po takim zabiegu powinno ładnie trzymać
Hameraid ponoć nic nie daje.., wszyscy którzy bawią się z rdzą odradzają to ustrojstwo bo nie dość że drogie to jeszcze beznadziejne

Dobry jest także BRUNOX odrdzewiacz, drogi ale bardzo dobry, tyle że trzeba długo czekać aż zajdą reakcje z rdzą itp więc robota się przedłuża do kilku dni a nie kilka godzin jak przy R-stopie.

Na materiały żeby pozbyć się rdzy tak jak napisałem, potrzeba około 100zł oczywiście póżniej zostanie Ci jeszcze więc jak coś nowego wyjdzie to bd mógł zrobić odrazu :)
matias700
Nowicjusz

Miejscowość: Jaworzno

03 Maj 2011, 22:12

Ewentualnie można zrobić tak żeby wyciąc ten kawałek blachy z rudą co jest koło tłumika i wspawać nową.
Barol
Awatar użytkownika

03 Maj 2011, 23:58

Barol jak masz takie okazje to znajdź mi na śląsku golfa 2 albo polo 2 silnik może być 1.3 pb+lpg w miare dobrym stanie i w cenie równej kilku flaszek tak do 2,5k ale lepiej zawsze jak bedzie 1,5k prawda?:D
MlodyBarney
Początkujący

Miejscowość: Chorzów

04 Maj 2011, 07:26

Nie mam okazji tylko kumpel akurat chce sprzedać bo kupuje A3 albo Bore.

Tu masz pare linków:
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
[link do oferty na Allegro wygasł] - o tym Golfie wspominam własnie.
[link do oferty na Allegro wygasł]
Barol
Awatar użytkownika

04 Maj 2011, 11:40

Witam zrobiłem trochę więcej i lepszych zdjęć, miejsc, które mnie niepokoją.

[link wygasł]
[link wygasł]
[link wygasł]
[link wygasł]
[link wygasł]
[link wygasł]

Bardzo Was proszę o opinie.
Little Jacob
Nowicjusz

04 Maj 2011, 12:18

To jest nic,spokojnie to zrobisz.
Barol
Awatar użytkownika

04 Maj 2011, 12:47

Panie nie takie rzeczy sie robiło :wink:
TFSI
Stały forumowicz

Auto: Alfa Romeo 156
Silnik: 1.9JTD 115km
Typ: Sedan/Limuzyna
Rok produkcji: 2003

04 Maj 2011, 19:28

:roll:
Zamiast kupić Poloneza w stanie na prawdę rewelacyjnym to jak typowy Polak, lepiej jeździć rozkraczającym się Golfem... Powodzenia.
BMW E60 530dA
Daro20VT
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Warszawa
Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: BMW E60 530dA
Silnik: 3.0d
Typ: Sedan/Limuzyna
Rok produkcji: 2005