Samochod do 25 tys!

02 Lut 2010, 19:07

A moglibyście coś powiedzieć o Laguna II
tylko nie pisać ze francuz to do dupy,tylko opinie osób które posiadały ten model lub starszy.
Turbodymomen
Początkujący

Miejscowość: Mielec
Prawo jazdy: 14 07 2009
Auto: Ibiza 1.2 12V

02 Lut 2010, 19:20

Turbodymomen napisał(a):tylko nie pisać ze francuz to do dupy

Dlaczego Francuz do dupy? Mam Renault Clio, myślałem że francuskie bryki to jak włoskie Fiaty. Ale zdanie zmieniłem jak posmakowałem Clio z 95r. Kupiłem jakieś 3 tyg. temu.

Co do Laguny to podobno mają dobre zawieszenia oraz blacha nie koroduje. tak szybko jak np. w Espero :D
Burning
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Podkarpacie
Auto: Nie mam

02 Lut 2010, 20:26

Turbodymomen napisał(a):A moglibyście coś powiedzieć o Laguna II
tylko nie pisać ze francuz to do dupy,tylko opinie osób które posiadały ten model lub starszy.

Ale niestety nic innego (lepszego) o Lagunie II napisać nie można...

Espero może i zgnije szczybciej, ale za to przejeździ taką Lagunę kilka razy. :wink:
jiGsaw
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Miejscowość: Rumia
Auto: BMW

02 Lut 2010, 20:32

Laguna wypada bardzo dobrze w stosunki rocznik/cena, więc sam sobie odpowiedz na pytanie, czy warto :)
Znajomi mają i narzekają, ale da się przeżyć.
Może Seat Leon ?
hazard
Nowicjusz

03 Lut 2010, 17:55

A co powiecie na temat takiego Cirtoea C5?
np takiego (chodzi mi o wyglad,nie ta starsza)
[link do oferty na Allegro wygasł]
Turbodymomen
Początkujący

03 Lut 2010, 23:53

To teraz Ty sobie Hazard odpowiedz na pytanie dlaczego tak jest ^^ :D skoro auto mialo cene bazowa na poziomie passata, octavii, mondeo(choc to zly przyklad) tyle traci na wartosci ;) gdyby bylo tak cudownie to by wartosc trzymaly ;> :D
komandor
Początkujący

Miejscowość: Bydgoszcz
Prawo jazdy: 28 12 2005
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Jazda nocą - czy to dobry pomysł?
    Korki i wysokie temperatury są bardzo męczące i stresujące, więc część kierowców decyduje się w okresie letnim na jazdę nocą. Jednak gdy unikamy jednych uciążliwości podróżowania, niestety mogą pojawiać się ...
    Master Truck 2013 / relacja
    Międzynarodowy Zlot Ciężarowych Pojazdów Tuningowanyh MASTER TRUCK 2013, odbył się już po raz dziewiąty na Autodromie Delta mieszczącym się na terenie lotniska Aeroklubu Opolskiego w Polskiej Nowej Wsi pod Opolem. ...

04 Lut 2010, 11:01

Akurat wiem skąd ta niska cena ;)
Z drugiej strony usterki, które zdarzają się w Lagunach nie są odstraszające. Jeśli trafisz nie zajeżdżoną Lagune, to na pewno będziesz zadowolony.
Tak jest zresztą z każdym autem.

Najlepiej wybrać kilka modeli i szukać spośród nich pierwszego nie zajeżdżonego.
hazard
Nowicjusz

04 Lut 2010, 11:24

Zalezy od czlowieka, bo z mojego doswiadczenia wiem ze najlepiej wybrac konkretny model i szukac tego jednego niezajezdzonego.. wczesniej duzo o nim poczytac po forach, dowiedziec sie o mocnych/slabych stronach i szukac.. bo jak ma sie kilka to zwsze jest metlik i rozbieznosci
komandor
Początkujący

Miejscowość: Bydgoszcz
Prawo jazdy: 28 12 2005

07 Lut 2010, 10:00

Dobra,a może mi ktoś podać jakiś model samochodu do 25 tys!kilku letniego max8 lat

Co powiecie na temat tych dwóch samochodów?
który bysie wybrali?
Renault Laguna
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Volkswagen Golf
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Turbodymomen
Początkujący

07 Lut 2010, 11:30

Turbodymomen napisał(a):Na pewno nie ford bo jak to się mówi ford g..o

Jak mnie denerwuje takie gadanie. Ktoś gdzieś kiedyś coś i opinia idzie w świat. Miałeś kiedyś w ogóle do czynienia z jakimś Fordem? Tylko nie mów mi tu o autach z lat 90-tych bo to inna historia. Nowe Fordy w niczym nie ustępują niemcom czy japońcom. Jeżeli się dba o auto to nawet jeżeli jest to Alfa, Ford czy jakiś francuz, żaden nie będzie sprawiać problemów.

Żeby nie było OT za takie pieniądze mogę polecić Ci Seata Leona. Podzespoły identyczne jak w Golfie IV a wygląd o niebo lepszy... Jeżeli 25 tys w całości przeznaczasz na zakup auta to spokojnie znajdziesz coś w rocznikach 03-04.
Creus
Nowicjusz
Awatar użytkownika

Miejscowość: CT
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Leon 1M
Silnik: 1.9 TDI 110 KM
Paliwo: Diesel
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2003

07 Lut 2010, 12:24

Creus napisał(a):Jeżeli 25 tys w całości przeznaczasz na zakup auta.

tak całe 25 tys Idze na samochód.
Turbodymomen
Początkujący