Samochod do 25 tys!

02 Lut 2010, 11:42

A wiec tak,nadszedł czas aby sobie kupi samochód,rodzice dają 25 tys na samochód. Bedzie to mój pierwszy samochód ale nie wiem jaki wybrać.Ostatnio zastanawiałem się na Volkswagen Golf 4 rocznik od 2000 do 03.Czy wy macie jakieś propozycje?Co kupić?
Turbodymomen
Początkujący

Miejscowość: Mielec
Prawo jazdy: 14 07 2009
Auto: Ibiza 1.2 12V

02 Lut 2010, 11:52

Turbodymomen napisał(a):A wiec tak,nadszedł czas aby sobie kupi samochód,rodzice dają 25 tys na samochód. Bedzie to mój pierwszy samochód ale nie wiem jaki wybrać.Ostatnio zastanawiałem się na Volkswagen Golf 4 rocznik od 2000 do 03.Czy wy macie jakieś propozycje?Co kupić?

Po co przepłacać z starego Golfa? A do tego jeździć kolejnym Golfem.. Nawet nie wiesz jakie fajne fury chodzą w takich pieniądzach, chyba że powiesz Ford - g...o wort, Fiat to jego brat, a Citroen... no też się psuje :P.
<b>don't stop tryin'
one day you
you will flyin'
qki007
Stały forumowicz

Zdjęcia: 9
Miejscowość: Zamość

02 Lut 2010, 12:24

Jakie masz oczekiwania? Ja bym poszukał jakieś E46.
Potrzebujesz czegokolwiek z E36 328i coupe mpakiet - dużo "rarytasów" - pisz na pw,
jiGsaw
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Miejscowość: Rumia
Auto: BMW

02 Lut 2010, 12:24

sorry a off top :D ale fajnie jak sie kupuje auto za pieniadze rodzicow ^^
komandor
Początkujący

Miejscowość: Bydgoszcz
Prawo jazdy: 28 12 2005

02 Lut 2010, 12:39

jiGsaw napisał(a):Jakie masz oczekiwania? Ja bym poszukał jakieś E46.

Na pewno odpada,Bmw,Audi,Alfa,bo to pali jak smok,albo części są za drogie(alfa)
Może być Citroen, Honda,peugot itp.

komandor napisał(a):sorry a off top :D ale fajnie jak sie kupuje auto za pieniadze rodzicow ^^

To nie moja wina ze mi tyle dają,10 stycznia dawali mi 16 tys na renault laguna II,lecz okazało się ze by pasowało jeszcze włożyć w samochód jakieś 3 tys, a od wczoraj powiedzieli ze mam 25 tys na samochód.

Jak by ktoś mógł poszukać coś ciekawego albo napisać jakiś samochód jbc woj,Podkarpackie
Turbodymomen
Początkujący

02 Lut 2010, 12:58

Nie przejmuj się tym co inni piszą, bo są różne rodziny i różne sytuację.
Można tylko pozazdrościć takich rodziców. Ty jako młody człowiek powinieneś to docenić. Jeśli tak jest, to wszystko jest w porządku czyt. nie jesteś rozpuszczonym dzieciakiem :)

Ja bym polecił Forda Mondeo. Ostatnio trochę się o nich naczytałem. Duży wybór w różnych wypasionych wersjach.
hazard
Nowicjusz

02 Lut 2010, 13:02

Turbodymomen napisał(a):Na pewno odpada,Bmw,Audi,Alfa,bo to pali jak smok,albo części są za drogie(alfa)

Pali to raczej silnik bardziej :P.. w Alfie 3.2 250 KM GTA 18-20l/100km po mieście a to całkiem przyzwoicie :P, co innego np. 1,9 JTD 8V 105KM 6-7l/100km w mieście.. na trasie prawie produkuje ropę :P. Co do części to kosztują adekwatnie do wartości samochodu.. Mimo wszystko niemieckie marki są droższe :).

Fokus może?

Podaj większe konkrety, czym chcesz jeździć, jak to ma wygladac, jaki silnik, ile mocy, trasa czy miasto, duży czy mały, kombi czy sedan, czarny czy biały?
<b>don't stop tryin'
one day you
you will flyin'
qki007
Stały forumowicz

Zdjęcia: 9
Miejscowość: Zamość

02 Lut 2010, 13:24

Turbodymomen napisał(a):
jiGsaw napisał(a):Jakie masz oczekiwania? Ja bym poszukał jakieś E46.

Na pewno odpada,Bmw,Audi,Alfa,bo to pali jak smok,albo części są za drogie(alfa)

Dostajesz sponsoring od rodziców i patrzysz na spalanie? Z resztą ile to jest dla Ciebie "pali jak smok"? No wiesz, lepiej wlewać do baku i jeździć niż wydawać kasę na części i warsztaty jak w przypdku francuzów. Kup sobie tico w gazie albo golfa 1.9 SDI, to nie pali jak smok. :lol:
jiGsaw
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

02 Lut 2010, 13:29

1.6/1.4 diesel lub Benzyna + LPG,bardziej miasto, duży/mały (nie kombi!),na pewno nie biały,5 drzwiowy.

hazard napisał(a):Ja bym polecił Forda Mondeo.

Na pewno nie ford bo jak to się mówi ford g..o

A tak na oku mam jeszcze Laguna II i peugota307(takie jak maja nauki jazdy L)

@hazard
ja tam się nie przejmuje na prawo jazdy zdałem 30 czerwca już po tym chcieli mi kupić samochód lecz ja nie chciałem,powiedziałem ze kupie sobie w przyszłym roku jak już tak zima odpuści.
Turbodymomen
Początkujący

02 Lut 2010, 13:32

Ford g...o, masz rację, ale Renault i Peugeot jeszcze większe. Jak bierzesz pod uwagę LPG to może lepiej kupić jednak coś większego z mocniejszym silnikiem? 2 litry LPG w lewo, czy prawo wiosny nie czynią, a różnica w jeździe duża.
Potrzebujesz czegokolwiek z E36 328i coupe mpakiet - dużo "rarytasów" - pisz na pw,
jiGsaw
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

02 Lut 2010, 13:38

hmmm...?A co powiecie na temat Hondy?
Turbodymomen
Początkujący

02 Lut 2010, 13:53

Honda Accord VI - dobry wybór.
Ale Ford Mondeo MK III wcale nie taki złym modelem, a w aucie można się zakochać :)
Tak jak wspomniałem auto jest wyposażone bardzo dobrze. Silniki benzynowe bezawaryjne.
hazard
Nowicjusz

02 Lut 2010, 14:44

Bezawaryjne, o ile nie będziesz miał pecha i np. klapka od dolotu z metalową ośką nie wpadnie do cylindra. O wszechobecnej korozji po 4 latach nie wspominając.
jiGsaw
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

02 Lut 2010, 14:46

Każdy silnik w każdym aucie może mieć pecha.
A jeśli chodzi o korozje, to widziały gały co brały :)
Ja bym doradził MK III z 2004 po liftingu. Jest to wersja poprawiona i w niej m.in. poprawiono blachę, ale te 25 tys. może nie wystarczyć.
Idealnego auta za 25 tys. nie kupi.
hazard
Nowicjusz

02 Lut 2010, 17:19

Turbodymomen napisał(a):Na pewno odpada,Bmw,Audi,Alfa,bo to pali jak smok,albo części są za drogie(alfa)

Jak ci sie japonce podobają to honda accord albo civic to naprawde bardzo dobry kierunek.p
mimi
milutki5
Aktywny

Miejscowość: małopolska