Samochód do 25 tyś.

07 Mar 2010, 14:28

Witam wszystkich , tak jak w temacie szukam autka do 25 tyś . mam wiele opcji , ale szukam przede wszystkim
- diesla poj. max 2.0
- dobrze wyciszony
- wszystko byle nie kombi
- rocznik od 2000

Mam pare opcji od audi a3 , a4 , alfe romeo 147 i 156 ale może macie jeszcze inne ciekawe pomysły . Zależy mi na tym , żeby jeździć, a nie żeby stał u mechanika .
rrrx
Nowicjusz

07 Mar 2010, 20:23

Witaj.Alfy omijaj a szczególnie 147.Audiczki jedna lepsza od drugiej.A jak chcesz jeszcze lepiej wyciszone to astra lll generacji.I audi i astra są bardzo mało awaryjne.pozdro
mimi
milutki5
Aktywny

Miejscowość: małopolska

07 Mar 2010, 20:37

Jeśli ma być cicho to wszystko z TDI pod maską bym odpuścił. Myślę, że Astra III to ciekawa propozycja o ile znajdziesz zadbaną w tej cenie.
KaczorLSM
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Lublin

07 Mar 2010, 23:03

Dokładnie, diesel w Audi/VW/Skodzie/Seacie może oznaczać kilka różnych rzeczy w zależności od wersji, ale na pewno nie dobre wyciszenie ;) Ople też mają dosyć głośne dieselki... O Alfach nie mam zielonego pojęcia, oprócz tego że 147 jest bardzo ładna :)

Ja bym ci polecił
leciwe ale dobre E46 np. [link do oferty na Allegro wygasł]
nowszą i sprawiającą mniej problemów Megankę [link do oferty na Allegro wygasł]
albo poszukał czegoś u Hondy, ale ponieważ mówisz że ma być diesel to może być ciężko - Hondy są zdecydowanie popularniejsze w benzynie
ACSznycel
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 12
Miejscowość: z nienacka

07 Mar 2010, 23:15

W Alfie siedzi włoskie JTD czyli kultura pracy na bardzo wysokim poziomie. Problemów może jedynie przysporzyć dość delikatne zawieszenie. Najcichsze będą diesle JTD, HDI i dCi.
KaczorLSM
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Lublin

07 Mar 2010, 23:20

Ale przeciez Alfy są zbyt awaryjne.
Keybas
Nowicjusz

Miejscowość: Mogilno

08 Mar 2010, 16:49

a co powiecie o audi a3 /a4 , jak z wyciszeniem środka i awaryjnością ? :)
rrrx
Nowicjusz

08 Mar 2010, 19:55

Alfa Romeo do 25k zł to już jak najbardziej, na ten moment 156 i 147 rocznik 2004 można się pokusić bo da się znaleźć zadbane egzemplarze, warto poszukać!

Przykładowa aukcja:

Samochód do 25 tyś.
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

Alfy mają bardzo dobre wyciszenie w środku (najlepsze wyciszenie to jednak model 166), dużą dynamikę silnika oraz bardzo wysoką kulturę pracy. Jeśli zdecydujesz się na TDI to będzie to jedno głośne kle, kle, kle, kle.. w JTD tego nie ma, po rozgrzaniu silnik chodzi na prawdę równo i jeśli ktoś całe życie myślał że diesel = TDI to może JTDka pomylić z benzyniakiem.

Alfy nie dają komfortu jazdy w stylu pływający tapczan, są to samochody ze sportową duszą, jeśli szukasz czegoś do "pływania" i z miękkim zawieszeniem wybierz jakiegoś Citroena w HDI - kultura pracy silnika również na wysokim poziomie.
<b>don't stop tryin'
one day you
you will flyin'
qki007
Stały forumowicz

Zdjęcia: 9
Miejscowość: Zamość