REKLAMA
Witam,
Wiem, ze podobne tematy jak ten przewijaja sie juz od dluzszego czasu, ale jak czytam tematy i opinie o autach, ktore mnie interesuja to mam coraz wiecej watpliwosci. Przechodzac do meritum - limit ceny na samochod to 15tys.- chociaz wolalbym sie zamknac w kwocie 13-14 tys. Bedzie to moj pierwszy samochod dlatego chcialbym aby mi starczyl na kilka lat w miare bezawaryjnej jazdy . Auto ma mi przede wszystkim sluzyc jako transport do pracy i do codziennego uzytku (raczej sedan) dlatego preferowalbym benz. + LPG. Poza tym nie chcialbym auta "mulastego" i silnik 90KM to minimum.
Moi faworyci to: Honda Civic, Mazda 323F, Opel Vectra B i Audi A3.
Nie ukrywam, ze najbardziej podoba mi sie A3, ale widzac po ogloszeniach na otomoto trudno dostac zadabny egzemplarz w rozsadanej cenie i przede wszystkim nie po dzwonie , a kupowac gruchota tylko dla znaczka mija sie z celem. Druga wada to duze spalanie, ale kupujac silnik 1,6 jakos bym to przezyl...
Honda Civic V sedan - dobry silnik, ale glosny no i te zawieszenie jak rowniez drogie czesci i slaba blacha. Vectre B odradzaja mi znajomi, ze wzgledu na awaryjnosc.
Wiem, ze za te pieniadze dostalbym dobrego Deawoo Lanosa,Seata Ibize czy Cordobe, Fiata Brava, Punto II lub w ostatecznosci Focusa, ale po prostu nie podobaja mi sie te samochody no i nie ukrywam, ze nie mam zaufania do tych marek. Co mozecie mi poradzic ? barol91 ty jestes tez z moich okolic co polecasz ?