REKLAMA
Witam, pisałem już tutaj temat, jednak trochę zmieniłem preferencje i to do czego samochód będzie wykorzystywany.
Aktualnie poruszam się Skodą Fabią 1.4 MPI 60 KM z 2001. Ogólnie samochodzik jak najbardziej spoko, tym bardziej, że ma 90 tys przebiegu. Pali to w granicach 7-7,5l w małym mieście przy dynamicznej jeździe.
Budżet na nowy samochód : +/- 25 tys
Paliwo: Zdecydowanie benzyna, najlepiej z możliwością zagazowania.
Roczny przebieg: 20-25 tys
Przeszukując Otomoto trafiłem na te samochody i nie wiem na który się zdecydować.
A4 B7/B6 - Tutaj celowałbym w 1.8T z Quattro + gaz ale strasznie mało takich modeli.
Passat B6 - 2.0 ? Choć silnik miewa słabe opinie i raczej nie opłaca się gazować.
Octavia bym również brał pod uwagę tyle,że w odmianie RS, czyli z 2.0.
Kolejnym wyborem jest Ar 159, lecz benzyniaków nie ma fajnych, więc rozglądałbym się za 2.4 JTDm bądź 1.9JTD.
Możecie polecić coś jeszcze ?
Zależy mi głównie na :
- Spalaniu ( do 10-11l w mieście )
- Komforcie i wyciszeniu.
- Mile widziane dobrze wyposażone samochody
- Na przestrzeni aż tak mi nie zależy, w obecnej fabii czuję się dosyć dobrze, mam 170cm wzrostu. Jednakże chciałbym coś większego, bo teraz czasami będzie trzeba coś przewieść, więcej wyjazdów z rodziną i tak dalej. Raczej sedany odpadają. Kombi bądź hatback.
- Najlepiej w Pomorskim, ale nie wykluczam podróży nawet do Niemiec czy innego kraju sąsiadującego.
Kwota : do 25 tysięcy, ewentualnie mogę trochę dopłacić.
Jestem otwarty na nowe propozycje, lecz nie chciałbym autka starszego niż 2004 rok.