REKLAMA
Cześć, wiem, że jest dużo podobnych tematów na forum aczkolwiek wolę założyć coś swojego.
Poszukuję samochodu do 25 tysięcy(pakiet startowy osobna ścieżka). Interesuje mnie sedan/liftback/hatchback. Rocznie robię koło 15-20tyś km, po mieście jeżdżę sporadycznie, większość czasu to trasy autostradą. Z wymagań to na pewno, żeby było w miarę wyciszone, +130km(obojętnie czy diesel czy turbobenzyna), żebym nie musiał się męczyć podczas wyprzedzania(jeździłem focusem 1.6 90km TDCI do tej pory i to była katorga). Pasażerów nie mam zbyt często, czasami jedzie nas trójka. Z wybranych modelów które mi wpadły w oko to Audi A3 8P po 2008r 2.0 TDI na CR, Fiat Bravo 1.4T 150km(opcjonalnie 2.0 m-jet 165km), Laguna III 2.0 dci 130/150km(słyszałem, że mają słabe wtryski i się obawiam trochę) i mondeo mk4 2.0 tdci, ale trudno jest upolować coś godnego uwagi. Jeśli są jakieś ciekawe auta na rynku jeszcze oprócz tych to śmiało pisać bo mogłem coś ciekawego pominąć i chętnie bym poczytał opinie nt aut wymienionych wyżej