Zmiana auta po Golfie III - Fabia II 1,9 tdi?

03 Paź 2019, 16:22

Witam,
poszukuje "nowego", używanego auta po Golfie III 1,9 tdi z 96 roku.
Chce coś świeższego i chciałbym coś z okolic 2006-2007, myślałem np nad Fabią II ale tylko 1,9 tdi 105 BSW albo BLS, na pewno nie 1,4 tdi bo te 3 cylindry to masakra.
Ewentualnie 1,6 TDI ale nie wiem jak z kasą, co sądzicie?

Myślałem też o np. Leonie 1 z 1,9 tdi 110 albo Octavia I?
Ewentualnie Golf V ale tutaj już z kasą cienko a wole coś świeższego.

Więc te 2005-2006 to takie minimum i koniecznie diesel żadnych benzyn które nie jadą, bo benzyna to by musiała mieć ze 140 koni żeby poczuć moc.

W sumie dla mnie nr 1 to ta Fabia II ale nie wiem czy 1,6 TDI czy 1,9 TDI i czym się różnią te dwie wersje.
RysiuKrysiu
Nowicjusz

03 Paź 2019, 19:43

RysiuKrysiu napisał(a):Ewentualnie Golf V ale tutaj już z kasą cienko a wole coś świeższego.

Podaj budżet na auto+pakiet startowy. Jakie będą roczne przebiegi?
Turbobenzyna będzie jechać podobnie, jak nie lepiej niż 1.9 TDI.
Ossy
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 0
Prawo jazdy: 07 01 2010
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Volvo S60
Silnik: 2.4T
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2002

03 Paź 2019, 20:19

Turbobenzyna owszem ale wybór mam niewielki, poza tym spali 5 litrów paliwa więcej a i tak jedzie jak ma wyższe obroty niż taki diesel, stąd też to spalanie wyższe.

Budżet ok 14 tys zł
myślę że Fabię II w tym budżecie z 1,9 tdi chyba znajdę.
RysiuKrysiu
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Toyota w Rajdzie Dakar - historia startów
    Rajd Dakar nie bierze jeńców. Niedostępny teren, ekstremalne warunki pogodowe oraz walka z czasem i zmęczeniem sprawiają, że tę rywalizację mogą wygrać tylko najtwardsi ludzie i najmocniejszy sprzęt. Zakończona właśnie, ...
    Autentyczny i komfortowy SUV na drogę i w teren
    Duster zyskał wyposażenie, które ułatwia mu poruszanie się zarówno w mieście, jak i z dala od przetartych szlaków. Zachowuje doskonałą zdolność do pokonywania przeszkód terenowych, która ...