Samochód do 25 tysięcy złotych

06 Mar 2008, 18:37

Kupując na allegro ludzie wybierają auta wzrokowo, nie sztuka wypicować auto do zdjącia, cofnąć licznik czy wyprać tapicerki.

Ja naprzykład chcę sprzedac 2 auta kture naprawdę są w dobrym stanie, ale niema nimi zainteresowania bo zrobiłem słabe fotki.
Golf IV GTI 1.8 TURBO
Nissan Terrano II 2.7 TDI
BMW 328
Bolo1989
Aktywny

Miejscowość: Mazowieckie

06 Mar 2008, 19:12

no nie wiem mi sie bardziej wydaje że ludzie kupując samochody z allegro wykorzystują to tak samo jak anonse
gdzie jest spis ogłoszeń można pooglądać potem dopiero jadą oglądać i kupują
siwy
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Jarosław

06 Mar 2008, 19:14

Bolo1989 napisał(a):Kupując na allegro ludzie wybierają auta wzrokowo, nie sztuka wypicować auto do zdjącia, cofnąć licznik czy wyprać tapicerki.

Ja naprzykład chcę sprzedac 2 auta kture naprawdę są w dobrym stanie, ale niema nimi zainteresowania bo zrobiłem słabe fotki.

cos w tym jest,ogłoszenia od handlarzy z reguły po 20 fotek i super czyste wnętrze;]
michalmanu
Zaawansowany

Miejscowość: Silesia

06 Mar 2008, 20:43

siwy napisał(a):no nie wiem mi sie bardziej wydaje że ludzie kupując samochody z allegro wykorzystują to tak samo jak anonse
gdzie jest spis ogłoszeń można pooglądać potem dopiero jadą oglądać i kupują

No właśnie jadą oglądać :-)

Ja kiedyś przejechałem się na śląsk 480 kilometrów w jedną stronę.
Po volvo v 40. W aukcji były super fotki, silniczek czyściutki, przebieg 140 tyś. 1.9 TDI. Zadzwoniłem, pan który sprzedawał auto tak je zachwalał przez telefon że hoho, auto piękne, silniczek pracuje idealnie, wogóle super fura.
Wsiadłem w samochud, wziołem znajomego i heja po tą super furę.
To co zaobaczyłem na miejscu poprostu mnie przeraziło. Oczywiście lakierek super, super bo auto było całe malowane, szpachlowane nawet podłużnice, przednia szyba, dwie boczne przednie i tylna wymieniane nóweczki. Auto w przeszłości miało porządnego dacha.
Silniczek czyściutki bo umyty, sprzedający nawet specjalnie go czymś ukużył żeby wyglądał wiarygodnie. A teraz najlepsze ORYGINALNY PRZEBIEG AUTA 296 tyś. normalnie mnie zatkało.
Odłączyłem wtedy kompa wysiadłem z auta i skierowałem do sprzedawcy taki tekt: Co ty człowieku w hu... walisz! Oczywiście sprawa zakończyła się sprzeczką i powrotem do domu z pustymi rękani.
Golf IV GTI 1.8 TURBO
Nissan Terrano II 2.7 TDI
BMW 328
Bolo1989
Aktywny

Miejscowość: Mazowieckie

06 Mar 2008, 22:15

tak to w dzisiejszych czasach jest
zeby tylko wykorzystac drugiego i sie wzbogacic
siwy
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Jarosław

07 Mar 2008, 13:02

Otóż to. Na Allegro wszystko co nie jest ewidentnie rozbite, to jest przedstawiane jako "igiełka", cud, miód i orzeszki.

A naprawdę to większość jest własnością handlarzy, którzy ściągają auta z zagranicy taniej, bo z jakimiś wadami. Naprawiają tak, żeby auto dobrze wyglądało na pierwszy rzut oka, a później sprzedają jako super auto z małym przebiegiem.

Allegro dobre, dla orientacji co, jak i po ile.
Dishman
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Jakie są rodzaje/style tuningu? - opisy
    W tym temacie przedstawiamy style i rodzaje tuningu. Jeżeli znacie jakiś rodzaj tuningu który nie został jeszcze opisany to zapraszam do dodania go poniżej wraz z opisem i jeżeli to możliwe zdjęciem samochodu który ...