To może po kolei:
Astra II auto dość ciekawe ale silniki diesla to Opel nie potrafi robić (dość awaryjne, szczególnie pompa paliwa), silnik 1.7 DTI to konstrukcja ISUZU, niestety charakteryzuje się mizerną dynamiką.
Corsa "C" małe autko dobre do miasta, tak samo jak Astra nie posiada dobrego diesla.
Golf IV bardzo ciekawa propozycja, jedyny minus (a może właśnie plus??) to wygląd, który niekoniecznie trafia w gusta użytkowników. Znane mi są też przypadki usterek tych aut, może nie kosztownych (poza padającą skrzynią biegów) ale dość irytujących.
Seat Leon, Auto zbudowane na podwoziu Golfa IV, jest dużo ładniejsza od Golfa (choć wygląd to rzecz gustu), mniej awaryjne, a posiadające wszystkie walory VW. POLECAM!! (szczególnie 1.9 TDI 110KM)
Seat Ibiza, auto na podwoziu Polo, dużo mniejsze od Golfa/Leona, ciekawe auto ale przy porównaniu do kompaktu wypada dość mizernie pod każdym względem.
Audi A3. Patrz Seat Leon (prawie te same wnętrze, ta sama płyta podłogowa). Jedyny minus to 3 drzwiowe nadwozie (za 5cio drzwiowe trzeba mieć więcej niż 25tyś zł). Jeżeli to nie przeszkadza, POLECAM!
Sam jeździłem Golfem i A3 (z silnikami 1.6 100KM) muszę przyznać, że lepiej mi się jeździło Audi, jeszcze ten prestiż
![Very Happy :D]()
Aczkolwiek polecam Leona, sam bym go wybrał
Aha nic nie szkodzi, że będą miały 8 lat, ponieważ bardzo dobrze trzymają cenę, Za Corsę czy Astrę po paru latach dostaniesz ok 2-3tyś zł mniej.
rządzić na drodze niekoniecznie znaczy być na niej najszybszym...