Samochód do 25tysięcy

20 Cze 2010, 01:23

WITAM !! Zarejestrowałem się tutaj bo szukam porad . Mam zamiar kupić auto , budżet jaki mam zamiar przeznaczyć to góra 25tysięcy. Ma to być diesel, cały czas byłem nastawiony na kupno sedana lecz może być to także hatchback. Samochód ma mieć przede wszystkim automatyczna klimatyzacje, w miarę dobry sprzęt grający, ekonomiczny !! w miarę nie duży przebieg(góra 180tyś). 5cio drzwiowy, w miarę przestronny(zazwyczaj jeżdżę sam lub z jedna osoba, ale przydałoby się tez trochę miejsca z tylu żeby czasami kogoś podwieźć). Cały czas byłem nastawiony na zakup audi a4 b5 1.9 110km lub vw passata b5 1.9 110km, lecz ostatnio napaliłem się na audi a3 2000r 1.9 130km - mógłby ktoś wypowiedzieć się na temat tego samochodu , chodzi mi o osiągi awaryjność itd - i czy hatchbacki to nie są bardziej kobiece samochody.. ?? ( na dodatek to w miarę nie duży samochód 130km a producent podaje ze od 0-100km/h w około 10sekund... to troszkę słabo jak na taki samochód ). Jak sądzicie np. lepsze by było audi a4 1.9 110km po liftingu - sedan, czy audi a3 1.9 130km ? Wcześniej tez myślałem o zakupie audi a4 albo pasata z silnikiem 2.5tdi ale naczytałem się dużo negatywnych opinii na temat awaryjności tego silnika. Myślałem także o audi a6 1.9 ale myślę ze to za mały silnik do takiego samochodu, audi a8 3.3 ale do takiej kwoty to raczej byłoby to skatowane auto i podobno części sporo do niego kosztują. Czekam także na inne propozycje samochodów do tej ceny ! Samochód ma mi posłużyć przez pół roku , góra rok ( muszę trochę dozbierać żeby kupić swój wymarzony samochód - audi a4 z 2003roku) chodzi o to aby w tym czasie zbytnio nie inwestował w ten samochód i mógł pocieszyć się z jazdy ! POZDRAWIAM
arab105
Nowicjusz

Miejscowość: polska

20 Cze 2010, 10:49

Ford Mondeo i BMW e46.
Lecz jeśli chcesz nim jeździć przez pół roku czy nawet ten rok to odpuść. Kup sobie lepiej jakieś auto do 10koła. Potem łatwiej będziesz miał kupić wymarzone AUDI.
Osiągów się nie spodziewaj dobrych. Bo wszystkie te duże sedany typu AUDI A4, Vectra C i pozostała resztą kręcą 100km/h w granicach 10s.
Chociaż dla mnie to i tak przyzwoity wynik. :wink:
BMW E60 530dA
Daro20VT
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Warszawa
Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: BMW E60 530dA
Silnik: 3.0d
Paliwo: Diesel
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2005
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

BMW Z4: roadster przyszłości
    Nowe elementy zewnętrzne, staranne modyfikacje we wnętrzu, nowy pakiet wyposażenia i nowy podstawowy wariant silnikowy BMW Z4 powodują, że na salonie NAIAS 2013 w Detroit samochód będzie wyglądał jeszcze bardziej atrakcyjnie ...