Samochód do 26 tys

07 Wrz 2020, 11:34

demirbiras napisał(a):P.S faktycznie są wszystkie na tablicach z Niemiec i raptem 8 sztuk na 70 ogłoszeń, gdzie porządna oferta od prywatnej osoby ma spokojnie 150 tys.

Np taki:
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

Też jest na tablicy z DE?
fcgetin
Początkujący

07 Wrz 2020, 11:40

Nie, nie jest ale też nie ma podane (pewnie celowo) kraju pochodzenie bo pewnie ileś lat wstecz pochodził z DE i kto wie czy ten przebieg jest realny...

a poza tym ok no niech autor bierze Astrę, mi nic do tego, przynajmniej nowocześniejszy zwarty, zwinny kompakt.
Tylko dla mnie nie będzie różnic pomiędzy kosztami utrzymania...
demirbiras
Zaawansowany

Prawo jazdy: 14 08 2009
Przebieg/rok: 12tys. km
Auto: Astra H
Silnik: 1,8
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna

07 Wrz 2020, 11:43

demirbiras napisał(a):Tylko dla mnie nie będzie różnic pomiędzy kosztami utrzymania...

Tak, tak, a świstak siedzi...
Szkoda nawet komentować, ciekawe ile audi miałeś w życiu...
fcgetin
Początkujący

07 Wrz 2020, 11:45

Tyle samo co Ty Asterek J 1,4T :yes:

ok niech będzie że współczesny kompakt z turbodoładowanym silnikiem i 140 końmi będzie na poziomie utrzymania Matiza.

P.S. Swoją drogą ciekawe za co utrzymują swoje auta 20-latkowie te golfy, a3, leony 1,8T, bo w sumie odchodzi tylko zawias za 3k..
demirbiras
Zaawansowany

07 Wrz 2020, 11:50

demirbiras napisał(a):Tyle samo co Ty Asterek J 1,4T

No widzisz, ja akurat trochę tych aut serwisowałem i mogę coś na ten temat powiedzieć w przeciwieństwie do Ciebie.

Ty kompletnie nie rozumiesz przekazu bo tu nie chodzi o koszty utrzymania astry (które będą takie jak każdego innego kompaktu z tych lat), a koszty utrzymania nastoletniego zajechanego trupa pseudo-premium...

demirbiras napisał(a):P.S. Swoją drogą ciekawe za co utrzymują swoje auta 20-latkowie te golfy, a3, leony 1,8T, bo w sumie odchodzi tylko zawias za 3k..

Tak, na ulicach dobrze widać jak ich stać na utrzymanie tych pordzewiałych perełek. Wszystkie egzemplarze mocno doinwestowane :lol:
fcgetin
Początkujący

07 Wrz 2020, 12:18

No właśnie nie rozumiem, skąd wiesz w jakim stanie będzie Astra?
Biorąc pod uwagę podwieszone tematy o kosztach utrzymania, w których owszem nie ma wersji 1,4T ale jest 1,7 cdti, gdzie łożysko to ponad 600 zł, a koszt amortyzatorów to prawie 1000 pln może być ciekawie.
Wystarczy ze chłodnica będzie podciekać i już 1000 zł nie ma.

Dla przykładu w A4 B6 (bo B7 brak ale to raczej to samo) przy 1,8T łożysko koło to 230 zł...to tak na marginesie

Przesada i to zdrowa, Astra nowym autem nie będzie i nie ma co zaginać rzeczywistości.
Poza tym Audi też można czasami sprawdzić na skp, u mechaników, czy w ASO :yes:
demirbiras
Zaawansowany

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Jak wybrać akumulator dla samochodu?
    Nic nie trwa wiecznie, zwłaszcza żywot akumulatora samochodowego. Jego zużywanie się w wyniku eksploatacji to naturalny proces. Przychodzi moment, kiedy trzeba dokonać wyboru i wymienić bezużyteczny akumulator na nowy. Na ...

07 Wrz 2020, 12:25

Na pewno jest zdecydowanie większa szansa że młodsza astra będzie w lepszym stanie niż starsze audi i myślę że na tym możemy zakończyć dyskusje.

Z opisu wynika że akurat jeździsz astra (choć i tak wiem kim jesteś i jaki jest Twój prawdziwy nick), więc ciekawe czemu tak na nią plujesz i wielbisz vaga... To co, ujawnisz się Pionus?
fcgetin
Początkujący

07 Wrz 2020, 12:31

No to ja Ciebie powinienem zapytać dlaczego w innym temacie uwielbiałeś stare 20 letnie S3 i twierdziłeś ze super auto, świetny silnik a odrzucałeś o 10 lat młodszą Corsę OPC a teraz wielbisz Astrę nad Audi, gdzie różnica to raptem parę lat? hmm? jak wiatr zawieje tak rozmawiamy? tyle mają znaczenia te Twoje opowiastki.

i wtedy śmiałeś się żeby autor kupił nową Dacię skoro rocznik się liczy :yes: no właśnie to teraz zastosuj to do tego tematu.

P.S. ja już kończę dyskusje, chodziło mi tylko o to żeby nie robić w głupiego autora, niech auto sam popyta ile co kosztuje w takiej Astrze, niech porówna koszty - są tutaj w podwieszonych jakieś tam koszty do porównania itd.
I niech ni wierzy w to że nowoczesny kompakt to będzie Bóg wie jak tanie auto w utrzymaniu z turbo pod maską, bo ma 10 lat a nie 13..
Benzyniakami nikt nie tłucze 50 tys rocznie więc różnic jakiś ogromnych nie będzie i tyle co mam do powiedzenia.
Nie bronie żadnego auta ale te opowiastki o tych segmentach i latach są śmieszne.
Audi ma zwykły R4 turbo silnik jakich pełno a robi się z niego BMW 528i
Ostatnio edytowany przez demirbiras, 07 Wrz 2020, 12:38, edytowano w sumie 1 raz
demirbiras
Zaawansowany

07 Wrz 2020, 12:38

demirbiras napisał(a):No to ja Ciebie powinienem zapytać dlaczego w innym temacie uwielbiałeś stare 20 letnie S3 i twierdziłeś ze super auto, świetny silnik a odrzucałeś o 10 lat młodszą Corsę OPC a teraz wielbisz Astrę nad Audi, gdzie różnica to raptem parę lat? hmm? jak wiatr zawieje tak rozmawiamy?

Ciekawe, w którym temacie to niby było?
Możesz podać jakiegoś linka?
Bo chyba coś Ci się przyśniło chłopaczku :lol:
fcgetin
Początkujący

07 Wrz 2020, 12:39

Tak tak jasne, wracaj na warsztat naprawiać te zajechane A4 1,8T w których codziennie trzeba cały zawias robić i łańcuszek :)

P.S. w woli wyjaśnienia tak mam Astrę i nie uważam to za cud, auto po rodzicach, silnik łyka sobie olej a podobno tylko tfsi biorą? :roll: i ogólnie myśle o Vagu ale nie wcale 1,8T,tylko czymś nowszym także jedno drugiego nie zaprzecza. Tak samo wiele napraw nieco kosztowało, na pewno to nie były takie grosze o jakich Ty myślisz bo niby kompakt...
Ostatnio edytowany przez demirbiras, 07 Wrz 2020, 12:44, edytowano w sumie 1 raz
demirbiras
Zaawansowany

07 Wrz 2020, 12:43

Dobre, coraz lepsza komedia. Które to już konto masz Pionuś? Chyba z piąte będzie nie? Bo wszystkie poprzednie zbanowane za opowiadanie bzdur.

demirbiras napisał(a):Tak samo wiele napraw nieco kosztowało, na pewno to nie były takie grosze o jakich Ty myślisz bo niby kompakt...

No ciekawe ile kosztowało, bo wkładanie 5-10k rocznie w a4 1.8t nie jest żadnym problemem.
fcgetin
Początkujący

07 Wrz 2020, 15:15

fcgetin po co bijesz się ze ścianą ?
Pionuś o pupie ludzie o słupie ... temat jak zawsze.

Ogólnie autorze tematu jak chcesz mogę Ci dać na PW namiary na warsztat obrabiający VAGi z mocna specjalizacją TFSi . Zadzwonisz pogadasz co ile będzie kosztować w razie godziny "W".
szybki
Moderator - Tuning

Prawo jazdy: 19 07 1994
Auto: Toyota
Typ: Sport/Coupe

07 Wrz 2020, 15:58

fcgetin napisał(a):No ciekawe ile kosztowało, bo wkładanie 5-10k rocznie w a4 1.8t nie jest żadnym problemem.
Najgorzej że w Astrę J 1,4T też

szybki napisał(a):Ogólnie autorze tematu jak chcesz mogę Ci dać na PW namiary na warsztat obrabiający VAGi z mocna specjalizacją TFSi . Zadzwonisz pogadasz co ile będzie kosztować w razie godziny "W".

A gdzie autor pyta o TFSI? hejtowanie coś Ci nie idzie.

A co Pionusia, to jak macie jakiś problem ze swoim znajomym bliskim to się załatwia poza forum, tutaj ludzie pytają o auta i nie chca czytać pamiętników z wakacji a ja 5 kont to na razie mam w banku jeszcze jakiś czas temu nie słyszałem o istnieniu tego forum więc nie wiem skąd te 5 kont, nie miałbym nawet chyba czasu na takie coś, ale może wy tak robicie, bo takie typowe swoje złe zamiary na kogoś przerzucać.

Wiem, że musicie znaleźć kogoś kto myśli inaczej i go utożsamiacie z kimś innym, w woli wyjaśnienia ja zakochany w starym Audi nie jestem wolę nowsze kompakty szybkie Megane RS, Golf GTI ale chce żeby autor wiedział jak wygląda sytuacja a nie opowiastki jak zwykle na tym forum ze tylko vag się psuje.
demirbiras
Zaawansowany

07 Wrz 2020, 18:13

demirbiras napisał(a):A gdzie autor pyta o TFSI? hejtowanie coś Ci nie idzie.

Autor nie pyta ale mądra głowa proponuje

demirbiras napisał(a):Ogólnie gdyby nie gaz to ja idąc w A4 wybrałbym 2,0T 200 konny, bo fajnie będzie napędzać to auto, lepiej niż 1,8T

Więc uprzedziłem fakty. I tyle .
szybki
Moderator - Tuning

Prawo jazdy: 19 07 1994
Auto: Toyota
Typ: Sport/Coupe