Samochód do 27-28 tyś - miasto

24 Kwi 2014, 08:02

Hej!

Witam wszystkich użytkowników. Przeglądając forum postanowiłem stworzyć własny temat by uwzględnić Wasze opinie w wyborze auta przezemnie.

To może przejdę już do szczegółów.
Interesuje mnie auto sedan/hatchback obowiązkowo 5 drzwiowe.
Auto będzie użytkowane w mieście. Niestety brak garażowania.
Najfajniej byłoby uzyskać coś w benzyna+gaz ale nie wykluczam diesla :) Chciałbym uzyskać coś powyżej 100KM.

Budżet jaki zamierzam na zakup poświęcić to 25-27 tyś (chcę sobie zapas zostawić na ewentualne rozrządy i podstawową konserwację auta).

Moje poszukiwania trwają już około 3 miesięcy. Po wstępnej segregacji modeli na mojej liście pozostały:
- Honda Accord VII (2003-2004) młodszego w tej cenie nie znajdę.
- Mazda 6
- Hyundai i 30 (2008-2009) te produkowane już w Czechach.
- Opel Vectra C (2005-2008) myślę że te roczniki są w moim zasięgu

Oczywiście jeżeli pojawią się jakieś fajne propozycje to z chęcią się im przyjrzę ;)
Rozważam również sprowadzenie auta z DE bądź z Holandii, chociaż w Holandii to troszkę za drogo by wyszło.

Z góry dzięki za jakikolwiek odzew. Hej!
pietrov8
Nowicjusz

Prawo jazdy: 28 06 2010
Przebieg/rok: 5tys. km
Auto: Astra F
Silnik: 1.6
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 1999

24 Kwi 2014, 17:58

Honda to dobra opcja :ok: Szukaj 2.4 VTEC. Vectra tanie części, dobrze znosi gaz. Warto poszukać 2.0T (rzadko spotykany ale dynamiczny i bezawaryjny ). Ode mnie Focus mk2. Warto poszukać 1.6 TDCI, bo benzyniaki słabo znoszą gaz. No może warunkowo 2.0 145KM
mike
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 15
Miejscowość: Zawiercie|Śląsk
Prawo jazdy: 04 09 2013
Auto: Lexus ES 330
Silnik: 3.3 V6 228KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2004
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

BMW Concept X1 2008
    W przypadku BMW Concept X1 projektanci zawarli klasyczne cechy i język stylistyczny modeli BMW X w pojeździe nowej klasy. Wyrafinowanie, zwinność, wszechstronność i jakość premium – wszystko to zostało odzwierciedlone ...