Samochód do 3/3,5k

14 Sty 2015, 01:27

Witam wszystkich, jestem nowym użytkownikiem forum i zwracam się z uprzejmą prośbą do Was, mianowicie poszukuję samochodu w cenie 3/3,5 tysiąca. Jestem studentem, samochód będzie głównie używany do jazdy po mieście ( sporadycznie, głównie w celu zrobienia zakupów w Biedrze do której mam jakies 10 km :P ) oraz powrotów z Krakowa (gdzie studiuję) do Przemyśla (miasta rodzinnego). Między tymi miastami jest ok 250 km drogi, tam i spowrotem 500km a taki dystans samochód pokonywał będzie 2 razy w miesiącu. Myślałem nad samochodem z LPG, spalanie tak 10/ max 12 litrów gazu. Fajnie gdyby auto było komfortowe dla 4 osób + delikatny bagaż. Z wyposażenia zależy mi głównie na wspomaganiu kierownicy choć inne dodatki mile widziane :)

Myślałem nad Daewoo Lanos w silniku 1.5 16v 100koni. Jest duża różnica w komforcie między nadwoziem hatchback a sedan?
Również łudziłem się nad bmw e36 1.8/2.0
Nissan Primera 2 2.0 ( to jedak czarno widze ;p)
Renault Laguna 1

Jestem otwarty na propozycję. Fajnie też by było aby koszta ewentualnych napraw bądź częsci niebyły wygórowane :) Auto na terenie podkarpacia/małopolski ew wielkopolski.

Pozdrawiam :)
lesko1909
Początkujący

Auto: nie mam

14 Sty 2015, 08:10

Laguna to dobry wybór i nią bym się zainteresował.
Tutaj masz ładną [link do oferty na Olx wygasł] tylko jest błąd w silniku bo nie było 2.0 98km.

zobacz też na te:
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] - tylko pytanie co kryje się pod plastikowymi nakładkami na nadkola..
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] - wiem że starszy rocznikowo ale wygląda ładnie.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

14 Sty 2015, 17:16

Audi b3 odpada, słyszałem, że pali jak smok :P

Czyli laguna w takim budżecie powinna być w miarę sprawna?

A co powiesz o Hondzie Accord V ? Bądź wyżej wymienionym nissanie primera? BMW e34 byłbym w stanie kupić w tych pieniądzach ? Bądź też misthubishi galant ?
lesko1909
Początkujący

14 Sty 2015, 17:19

lesko1909 napisał(a):A co powiesz o Hondzie Accord V ? Bądź wyżej wymienionym nissanie primera? BMW e34 byłbym w stanie kupić w tych pieniądzach ? Bądź też misthubishi galant ?
Nie napalaj się na konkretne marki/modele, masz za mało kasy, żeby wydziwiać. Szukaj konkretnego egzemplarza
mike
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 15
Miejscowość: Zawiercie|Śląsk
Prawo jazdy: 04 09 2013
Auto: Lexus ES 330
Silnik: 3.3 V6 228KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Rok produkcji: 2004

14 Sty 2015, 17:30

Wiem, dlatego pytam Was czy jest sens w ogóle rozglądać się za czymś z tej półki :) Co do pytania odnośnie bmw e34, zauważyłem, że można dostać taki egzemplarz w silniku 2.0 lpg w podanej kwocie. Tylko tutaj kwestia spalania, stykałem się z wieloma opiniami na temat bmw e34 i właśnie odstrasza troche spalanie. Mógłbyś jakoś przybliżyć mi mniej więcej realne spalanie na gazie ?
lesko1909
Początkujący

14 Sty 2015, 17:42

Spalanie sprawnego z dobra instalacja lpg bedzie od 12 lpg miasto I od 9 trasa. Ale e34 w cenie dobrej sekwencji to bedzie zlom. Jak bmw to tylko e36 316i compact w tej cenie.
Potrzebujesz czegokolwiek z E36 328i coupe mpakiet - dużo "rarytasów" - pisz na pw,
jiGsaw
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Miejscowość: Rumia
Auto: BMW
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Jakie są rodzaje/style tuningu? - opisy
    W tym temacie przedstawiamy style i rodzaje tuningu. Jeżeli znacie jakiś rodzaj tuningu który nie został jeszcze opisany to zapraszam do dodania go poniżej wraz z opisem i jeżeli to możliwe zdjęciem samochodu który ...

14 Sty 2015, 17:49

Kompakt troche za mały gdyż zjeżdżając z Krakowa do Przemyśla na weekend będę miał 4/5 osób na stanie + weekendowy bagaż więc było by ciężko. Więc zostaje laguna ? Czy byli byście w staie coś jeszcze zaproponować?
lesko1909
Początkujący

14 Sty 2015, 19:13

lesko1909 napisał(a):Czy byli byście w staie coś jeszcze zaproponować?

Daewoo Nubirę jak najbardziej, jest ich dość dużo z gazem, tanie części i pakowne auto.
krikus
fs...VIP
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 125
Auto: Opel Vectra C 1.8

14 Sty 2015, 19:50

A Lanos ? Jeśli chodzi o markę Daewoo to głownie myślałem właśnie o Lanosie. Czyli e34 nie kupie w tych pieniądzach sprawnej ?
lesko1909
Początkujący

14 Sty 2015, 21:09

No raczej napewno nie.
Lanos też lubi swoje spalić (po mieście 11-12l lpg to norma).
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Awatar użytkownika

15 Sty 2015, 00:12

co sądzicie o tym :
[link do oferty na Olx wygasł]
lesko1909
Początkujący

15 Sty 2015, 06:22

1.Wygląda bardzo ładnie tylko zastanawia ta niska cena.
2.Dostała z przodu,wizualnie do poprawek.
3.Zalatuje handlarzem to ile za nią dał? 1900zł?
4.Tylna klapa krzywo spasowana i tylne nadkola prawdopodobnie zaczyna wcinać ruda.
5.Ponad 8000wyświetleń i nic :shock:
Barol
Awatar użytkownika

15 Sty 2015, 06:36

Gaz na śrubkę... na dzień dobry do włożenia w samo lpg 2000 pln, żeby przerobić na sekwencję. Ogólnie jak masz 5 tysięcy na wkład początkowy to możesz pojechać obejrzeć to pierwsze E34. Generalnie to Cię nie stać na samochód klasy wyższej, więc jak taki ma być to poproś o dofinansowanie te 4 osoby na pokładzie...
Potrzebujesz czegokolwiek z E36 328i coupe mpakiet - dużo "rarytasów" - pisz na pw,
jiGsaw
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Miejscowość: Rumia
Auto: BMW

15 Sty 2015, 08:21

jiGsaw napisał(a):Generalnie to Cię nie stać na samochód klasy wyższej

Dokładnie.
Nie ma co napalać sie na Beemki z groszami w kieszeni.
Zatem proponuję jak wyżej Nubira.
krikus
fs...VIP
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 125
Auto: Opel Vectra C 1.8

15 Sty 2015, 15:37

Całkiem okej jest do Daewoo Nubira. Co do BMW to macie rację, nawet jeśli kupiłbym jakiś egzemplarz w tych pieniądzach to albo byłby ukryty kruczek bądź też była zajeżdżana przez któregoś z poprzednich użytkowników. Jeszcze zadam pytanie odnośnie Opla Omegi bo nikt nie proponował, ceny za wizualnie dość zadbane egzemplarze wahają się od 3-5 tysięcy. Ponad rok temu mój tata sprzedał Omege 2.0 w lpg za bodajże 3200 a stan tego auta był naprawdę ok jak i wyposażenie, więc w tych akurat pieniądzach była by chyba możliwość ustrzelenia czegoś.
lesko1909
Początkujący