Samochód do 3,5k - peugeot 106

25 Lip 2009, 20:47

alexkret napisał(a):a co myślicie o takim: [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

Fura po delikatnym wiejskim tuningu, malowana w całości, będzie chłała 10l paliwa po mieście i do tego z litr oleju na 1000km.
Kubuch
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Matplaneta
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Fiesta MK7 FL / Mini One
Silnik: 1,0 100 KM/1,6 90 KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2013

25 Lip 2009, 23:56

Jednak będzie corsa tylko nie wiem z jakim motorem szukać. Na pewno 1,4 tylko czy 8V czy 16V, niecałe 30 koników więcej ale znając życie 10l po mieście.
alexkret
Początkujący

Miejscowość: Z daleka

26 Lip 2009, 08:29

Co tu dużo mowić 8v nie jest super mocne ale zato oszczędniejsze,bardziej ciche,i co ważne tańsze w naprawie.16v jest bardziej dynamiczne,mocniejesze. Więc ja tu nie wiedze dylematu oczywiście 8v
A8
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Grd

27 Lip 2009, 19:11

Panowie mam kolejny problem bo tym autkiem bedę jednak ja jezdził a moja miła moim volvem.... Więc teraz szukam czegoś o gabarytach corsy tylko z trochę mocniejszym motorem np ta 1,4 16V 90KM do 5tyś
alexkret
Początkujący

27 Lip 2009, 20:29

civic 1.5, peugeot 306 1.6 90KM
matttias1234
Zaawansowany

Miejscowość: Dolnyśląsk

28 Lip 2009, 19:46

Civic odpada bo nie zmieszczę do garażu volva i civica razem. Tak widzę, że wszyscy radza benzynke a może jakiegoś diesla byście polecili. Waham się nad tą corsa ale ten 90KM silnik ale widzę opnie, że potrafi być zawodny a co do peugeota to mam mieszane odczucia bo części trochę drogie
alexkret
Początkujący

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Audi Q7 – czy to najlepszy luksusowy SUV na rynku?
    Segment luksusowych SUV-ów nieustannie się rozwija, prezentując coraz to nowsze modele i innowacyjne rozwiązania technologiczne. Na tym wymagającym rynku Audi Q7 od lat utrzymuje swoją pozycję jako jeden z najbardziej ...

28 Lip 2009, 20:11

Polówek ci nie proponuję bo cmentarne klimaty czuję ale Lanos jest samochodem ,który możesz nabyć już za ok.3.5 tyś.z 97 r,Opel Corsa w tej kasie jest do wyrwania ale 4 lata starszy i pamietaj obydwa autka z oceną na 4 z minusem ,ja kupiłbym w takim układzie tylko Lanosa powiedzmy z silnikiem 1.48V,po raz kolejny Lanos powala rywali morderczym ciosem shuto! 4 lata to nie jest mało,to jest kilkadziesiat tysięcy km różnicy oraz ponad 1200 dni pastwiącej się nad samochodem rdzy!

[ Dodano: Wto Lip 28, 2009 21:13 ]
ach,Lanosa z LPG,oczywiście!
PhantomASA1
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3
Miejscowość: Z prawdy :)

29 Lip 2009, 17:28

ch...a ale to jest jednak daewoo... No to ok jak lanos to z jakim motorem najlepiej, 1,4 nie będzie za mało?
alexkret
Początkujący

29 Lip 2009, 17:35

1.4 moze być trochu mało lepiej zeby było 1.6 bo 1.4 moze trochu bzc malo
A8
Początkujący
Awatar użytkownika

29 Lip 2009, 17:46

a czemu to 106 niby ma być zła? przez 4 lata byłem właśnie posiadaczem 106 MK2 i nic poważnego przez ten okres sie nie działo, MK2 ma jeszcze dość świeżą stylistyke jak na auto z 1996 roku i napewno ma lepsze właściwości trakcyjne niz matiz, części też nie są drogie za wymiane rozrządu razem z częściami, koncówki drążka kierownicy i filtr paliwa zapłaciłem 360 zł jedynym mankamentem był słaby silnik 1,0 do miasta był ok ale na trasy się juz nie nadawał zbytnio dlatego polecam przynajmniej silnik 1,1, tyle odemnie
skalops
Aktywny
Awatar użytkownika

Miejscowość: Szczecin

29 Lip 2009, 18:53

Alex ,A8, dlatego ,ze ta jednostka 1.4 najlepiej wypada wśród benzynek(diesli nie ma),ma 75 koni,to w zupełności wystarcza,jest jeszcze silnik 1.5 8V mocniejszy 86KM,te silniki zadowalają się najprostszymi instalacjami gazowymi i dobrze znoszą to zasilanie,to duży plus Lanosa,który oczywiście nie jest samochodem idealnym ale Alex ciężko będzie ci znależć drugi samochód do którego częsci kosztowałyby tak mało.Niedawno taksowkarz mnie wiózł właśnie zagazowanym Lanosem,powiem ci ALEX,że zawieszenie mięciutkie dobrze pokonuje nasze dziury,nie jedzie się aż tak żle,taksówkarz chwalił sobie ten samochód ,nie miał z gazem żadnych problemów.Skalops pamiętaj o tym ,że Alex ma do wydania 3.5 tysiąca a wiec stać go będzie na tego Peugeota raczej z poczatku produkcji a produkowany on był do roku 2003,tych najstarszych trzeba się wystrzegać ,te najnowsze są lepsze a zwłaszcza z silnikiem 1.5 Diesel .
PhantomASA1
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3
Miejscowość: Z prawdy :)

29 Lip 2009, 19:02

ja miałem właśnie starszą 106 MK2 z 1996 roku w tym roku pojawiło sie MK2 i jakiś większych problemów nie było ale oczywiście ja nikogo nie namawiam do tego auta sam osobiście teraz wybrał bym właśnie lanosa
skalops
Aktywny
Awatar użytkownika

Miejscowość: Szczecin

29 Lip 2009, 19:47

No tak rzeczywiście nie ma 1.6 Diesla wiec pozostaje tylko to 1.4 tylko te slabsze auta mają cos w sobie że jak chcialem wiechać Reno Kongoo I z silnikiem 1.6(95km)v16 wydaje sie że v16 to mocna maszyna a pod 30m górke ledwo co wiechałem :mrgreen:
A8
Początkujący
Awatar użytkownika

29 Lip 2009, 19:58

Chwilka chwilka Panowie. W jednym poście napisałem, że tym samochodem będę jednak ja jezdził bo moja ukochana zabiera mi moje volvo i szukam teraz czegoś do 5 tys a chodzi mi o coś małego bo mam mały garaż a chce upchnąć i volvo i nowy nabytek. Samochód ma być u mnie 2-3 lata. Najlepiej jakby to było coś gabarytów corsy ale i lanos HB dał by rade, dlatego może być i jakiś diesel tak jak w corsie chyba 1,5 TD ale nie wiem czy do 5tyś coś takiego znajdę. Furka ma być w miarę tania w eksploatacji, utrzymaniu, może być 3D, części tanie, najlepiej z gazem żeby można samemu zrobić ale żeby też jakoś wyglądało
alexkret
Początkujący

29 Lip 2009, 20:12

na Auto gieldzie szukalem i nic z Diesla,na Otomoto tez i nic nie ma wiec raczej nici z tego Lanosa z Diesla
A8
Początkujący
Awatar użytkownika