Samochód do 30 tys.

12 Paź 2022, 10:51

Mondeo jak na segment D nie jest drogie w utrzymaniu. A kolega galakty wyżej pisał o kosztach w dieslu o czym pewnie zapomniałeś.

Możesz jeszcze popatrzeć na Lagunę 3 2.0PB 140km
hoderi145
Aktywny

Auto: Audi Q3 Sportback
Silnik: 1.5tsi 150km
Paliwo: Benzyna
Typ: SUV
Skrzynia biegów: Automatyczna

12 Paź 2022, 10:58

Tak, koszty miałem na myśli w dieslu gdzie osprzęt potrafi zjeść kilka tysięcy. Pisałeś że wakacje zależą od kasy więc to wytknąłem.

Mondeo w benzynie nic złego się nie dzieje, spalanie będzie znaczne no ale segment D musi swoje palić w korkach, tego nie przeskoczysz. Koszty części nie będą jakieś dużo wyższe niż segmentu C.

Jeśli nie chcesz Megane, Bravo itp to tak naprawdę poza Mondeo nie ma nic super godnego polecenia. Możesz spojrzeć na Lagunę, Accorda.
galakty
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 1
Prawo jazdy: 23 08 2012
Auto: Ceed I
Silnik: 1.6 CRDi 115/130
Paliwo: Diesel
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2007

12 Paź 2022, 11:11

Ok
Accord spoko podoba mi się już od dawna. Dzięki za podpowiedź. Patrzyłem na OtoMoto jest bardzo mały wybór do tych 30tys i z rozsądnym przebiegiem.

Znowu znajomy mechanik mówi żeby nawet na renault nie patrzeć.
pkn
Nowicjusz

Auto: voldzwagen golf plus
Silnik: 1.9 TDI 105km
Rok produkcji: 2005

12 Paź 2022, 11:20

no niestety 30 tys to taka bariera i kazdy okolo tej ceny szuka, wiec jest maloo
Mishasn
Nowicjusz

12 Paź 2022, 11:21

30k to trochę mało na accorda VIII jak coś. Musiałbyś patrzeć na VII a tam jest gorzej z korozją. Ogólnie naprawy w takiej Hondzie będą droższe niż w Mondeo i znalezienie dobrego egzemplarza też będzie trudniejsze.

Co do znajomego mechanika, to szkoda trochę komentować nawet.
Ja tam fanem Renault też nie jestem, ale niektóre modele i generacje są po prostu dobre.
U mnie w rodzinie jest sporo Renault i większość chwali. Wygodne samochody, dobrze wyposażone, tanie części, dobre silniki (nie wszystkie). Trzeba tylko wiedzieć co omijać.
Akurat Laguna 3 jest polecana.
hoderi145
Aktywny

Auto: Audi Q3 Sportback
Silnik: 1.5tsi 150km
Paliwo: Benzyna
Typ: SUV
Skrzynia biegów: Automatyczna

12 Paź 2022, 11:41

Ok popatrzę na lagunę.
A o Hyundaiu co sądzicie ?
pkn
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Bezpieczny rowerzysta - 5 zasad które warto znać
    Z roku na rok na naszych ulicach przybywa rowerzystów. Tylko w 2013 roku w Polsce sprzedano 1,28 mln rowerów, a tendencja jest rosnąca. Generalna Dyrekcja Dróg Krajowych i Autostrad (GDDKiA) szacowała ...
    Volkswagen zmienia plany dotyczące sportu samochodowego
    Marka Volkswagen zmienia swoje plany dotyczące aktywności w sporcie samochodowym. Od 2017 roku Volkswagen będzie koncentrował się na nowych technologiach oraz dyscyplinach angażujących klientów. Po czterech latach ...

12 Paź 2022, 13:31

Nie ma sensu dyskutować o i40 bo go nie kupisz za 30k
franccc
Stały forumowicz

Przebieg/rok: >50tys. km

13 Paź 2022, 08:47

Mam możliwość nagiąć budżet o jakieś 5,6 tys. Zdecydowanie powyżej 30 tys jest większy wybór.
pkn
Nowicjusz