REKLAMA
Cześć, poszukuje samochodu powyżej 2006 roku do 30tyś zł (ewentualnie mogę dołożyć 3-4k, ale jeżeli będzie na prawdę warto). Auto będzie robiło BARDZO małe odległości. Miesięcznie ok. 500km + wyjazd na wakacje (Europa) wyjdzie ok. 10kkm/rok. Dlatego też szukam benzyny, chociaż coś słyszałem o silnikach TDCI (ford mk4) i tymi diesel'ami podobno można robić małe kilometry dzięki magicznemu FAP'owi . Co do rozmiarów auta - musi to być sedan lub kombi. Nie będę ukrywać zależy mi żeby auto było komfortowe (wygodne siedzenia, klima, pełna elektryka), nawigacja GPS była by mega atutem (chociaż nie jest to warunek konieczny). Co do pojemności, z wiadomych przyczyn nie może być mniej niż 1.6 i max 2.5 (nie chce żeby palił 9+ na trasie). Preferowana skrzynia manualna, ale jak będzie dobry automat to ok. Pochodzę z Wielkopolski (Poznań) więc fajnie by było gdybym po auto nie musiał jechać 200km+. Cała ta grupa allegro(otomoto i olx) wprowadza straszny zamęt, bo wiem, że niektórych aut np. Insygnia do 30k nie kupie, a tam pojawiają się takie egzemplarze, dlatego postanowiłem zapytać o radę fachowców
Nie ukrywam, że bardzo podobają mi się:
-VW B6 w wersji highline
-Forda Mondeo mk4
-Toyota Avensis
-Seat Exeo
Tylko nie wiem jakie silniki będą najlepszym wyborem
BMW, Audi (a4) - to chyba nie ten budżet, a nawet jak się uda kupić to naprawy mnie zniszczą finansowo - poprawcie mnie jeżeli się mylę.
Pozdrawiam i z góry dziękuje za pomoc !