Samochód do 30k

15 Sty 2015, 17:50

Pokaż mi gdzie napisałem że mondeo jest lepsze? Gdzie? Nie kupiłem bmw ze względu na to że wystarcza mi całkowicie zwykła klasa średnia, a zalezy mi przede wszystkim na bezawaryjności którą jak to nawałeś mój "służbowy" ford mi zapewnia. Żeby dostać serie 3 w tym samym roczniku, z pewną przeszłością w wyposażeniu podobnym do titanium x musiałbym zapłacić dwa razy drożej. A "służbowy" ford też ma swoje zalety, bo ma na przykład bardzo dużo miejsca.Napęd na tył jest lepszy, ok. Ale jeśli przód byłby tak zły to na świecie jeździłyby same bmw i inne z napędem na tył. A jeśli mamy kupować premium to ja skupiłbym się na lexusie is250 z tym fatalnym napedem na przód, bo tam w środku człowiek czuje się rzeczywiście jak w premium
Potrzebujesz jakiejś informacji o Peugeocie 307 lub mondeo mk4? Napisz na priv a postaram się pomóc :)
tomek70
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Łódź
Przebieg/rok: 15tys. km
Auto: Ford Mondeo mk4
Silnik: 2.3 161
Paliwo: Benzyna
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2008

15 Sty 2015, 19:20

Ale jeśli przód byłby tak zły to na świecie jeździłyby same bmw i inne z napędem na tył

Po tym zdaniu SZCZERZE wierzyłem, ze nic głupszego już od Ciebie nie wyczytam, a tu proszę...

A jeśli mamy kupować premium to ja skupiłbym się na lexusie is250 z tym fatalnym napedem na przód, bo tam w środku człowiek czuje się rzeczywiście jak w premium

:lol: :lol: :lol: :lol:

tomek70 przestan juz, bo robisz z siebie pośmiewisko tylko. :lol: :lol: :lol: a nie chce by mnie brzuch potem bolał.

"Dopóki nie miałem internetu nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - S. Lem.

Co do autora - w tej cenie E90 nie będzie robiło szału, to się zgadza. Ja tylko chciałem naprostować pewne kwestie jakoby RWD służące JEDYNIE do driftu byłoby jedyną zaletą BMW. Przy okazji dowiedzieliśmy się też, że Lexus jest FWD. Jak już brać to E90 to chyba 330i w tej cenie. Tylko się uzbrój w cierpliwość, bo sporo złomów mamy tej marki ściągniętych z zachodu.
Potrzebujesz czegokolwiek z E36 328i coupe mpakiet - dużo "rarytasów" - pisz na pw,
jiGsaw
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Miejscowość: Rumia
Auto: BMW

15 Sty 2015, 19:45

Ok, bardzo się cieszę że miałeś okazję się pośmiać w końcu śmiech to zdrowie. Mój błąd, nie sprawdziłem, ale ten błąd wynika z tego że takie bzdury wyczytałem kiedyś tu, na tym forum. Jeśli uda mi się znaleźć ten post to go tu wstawię, ale nie obiecuję. Poza tym nazywanie kogoś idiotą bo popełnił błąd odnośnie napędu lexusa...jest co najmniej dziwne. Można by również z kogo innego się pośmiać że wszystkim odradza alfy 159 zbierające dobre opinie, bo jego fiaciki sprzed 20 lat się psuły.
Jeszcze raz przepraszam za błąd, ale jak wiadomo lepiej się na nich uczyć niż być w nich utwierdzonym. Kończę już offtop
Potrzebujesz jakiejś informacji o Peugeocie 307 lub mondeo mk4? Napisz na priv a postaram się pomóc :)
tomek70
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

15 Sty 2015, 20:56

tomek70 - właśnie dlatego nie powinieneś udzielać tutaj porad, bo sam widzisz jakie błędy popełniasz. A co do Alfy to nie mówię, że 159 jest tak gówniana jak każda inna, ale trzeba mieć pewne kwestie na względzie. I tyle.
Potrzebujesz czegokolwiek z E36 328i coupe mpakiet - dużo "rarytasów" - pisz na pw,
jiGsaw
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

15 Sty 2015, 21:12

Dlatego już tutaj daję szansę się innym wykazać i mam nadzieję, że kilka wskazówek które od Ciebie usłyszałem się przyda. Porad nadal będę udzielać tylko najpierw je dwa razy sprawdzę
tomek70
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

15 Sty 2015, 21:47

Spoko, nie chciałem Cię urazić, to tylko cytat aby pokazać absurd niektórych popularnych twierdzeń. Jeżeli uraziłem to przepraszam.
jiGsaw
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

15 Sty 2015, 22:09

Nie ma sprawy :ok: Po części się zgadzam, bo przypuszczam że było to użyte jako zdenerwowanie kłócenia się z kimś kto się nie zna. W każdym razie było mineło, koniec offtopu
tomek70
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

16 Sty 2015, 16:34

OK! Jak już doszliście do porozumienia, to chciałbym spytać o losową ofertę na znanym serwisie motoryzacyjnym gdzie sprzedawane są pojazdy mechaniczne. :) Konkretnie to np. taka:

[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

Czego unikać? Gdzie może być haczyk itp? Bo nie ukrywam, że byłby ideałem na moje oczekiwania, ale znowu ta "okazja"?
d3zet
Nowicjusz

Prawo jazdy: 10 10 2012
Auto: Fiat Punto I

16 Sty 2015, 17:51

na pierwszy rzut oka wygląda ładnie tylko zastanawia dlaczego ktoś dopłacał dużo do xenonów, a poskąpił na skórzaną kierownicę... czyżby wymieniana?
dzida
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 455
Miejscowość: Biłgoraj
Prawo jazdy: 05 05 2008
Auto: Honda Civic VIII
Silnik: 1.8
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2010

16 Sty 2015, 17:53

Może na skórzanej mu się ręce pociły? :v
d3zet
Nowicjusz

Prawo jazdy: 10 10 2012
Auto: Fiat Punto I

16 Sty 2015, 18:19

od nie pocenia jest klima :D
dzida
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 455
Miejscowość: Biłgoraj
Prawo jazdy: 05 05 2008
Auto: Honda Civic VIII
Silnik: 1.8
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2010

17 Sty 2015, 07:38

d3zet napisał(a):Szukam autka jak mówiłem dynamicznego i jak dam mu "buta" to poczuje tą moc.

d3zet napisał(a):http://otomoto.forumsamochodowe.pl/bmw-320-e90-xenon-alu ... 29110.html
Czego unikać? Gdzie może być haczyk itp? Bo nie ukrywam, że byłby ideałem na moje oczekiwania, ale znowu ta "okazja"?

Jechałem E90 z tym silnikiem i było to doświadczenie z tych bardziej rozczarowujących - uwierz mi, szybko przestanie Ci to wystarczać. Chcesz dynamicznego autka dającego radość z jazdy, więc taki zakup mija się z celem. Nie lepiej rozejrzeć się za jakimś wypasionym E46 z R6? Budżet na E90 moim zdaniem bardzo średni, kuzyn za swoje E90 z tego samego rocznika dał trochę ponad rok temu prawie o 10 tys. zł więcej, zrobił już 80 tys. km i nic do niego nie dokłada poza zwykłymi wymianami eksploatacyjnymi. Ty kupując E90 za absolutne minimum raczej nie zaznasz takiego spokoju.

EDIT: jigsaw - E90 330i za 30 tys. zł? :?
łysy
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 2
Prawo jazdy: 12 09 2001
Auto: VW Golf VII
Silnik: 1.4 TSI 150KM

17 Sty 2015, 08:07

Jak ma mieć przyzwoite osiągi to E46 330Ci w tym budżecie.

Jakies biedne 330i w sedanie z 2005 moze by trafil. To juz ma 10 lat...
jiGsaw
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

17 Sty 2015, 08:21

Nie przesadzaj, 8 - letni 140-konny Civic w przyzwoitym stanie kosztuje średnio 30 tys. zł, a gdzie mu do 330i :D Poniżej 35 tys. zł znalazłem tylko coś takiego:

[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
łysy
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 2
Prawo jazdy: 12 09 2001
Auto: VW Golf VII
Silnik: 1.4 TSI 150KM

17 Sty 2015, 10:04

A może właśnie jakiś Civic?
d3zet