Samochód do 30k zł

31 Sie 2009, 12:52

Witam.
Mam do dyspozycji ok. 30 000 zł na samochód.
Rocznik 2002 w górę.
Liftback
140 KM w górę.
Najlepiej Diesel.
Przebieg do 140 000 km.
Duży, przestronny.
Co polecacie ? Osobiście najbardziej kusi mnie Vectra C ale nie wiem czy w tej cenie znajdę egzemplarz nie kręcony, w dobrym stanie i nie ze spartańskim wyposażeniem?
Green
Nowicjusz

Miejscowość: Warszawa

31 Sie 2009, 13:18

Green, a co powiesz na Toyote Avensis I gen (bo na II gen trzeba mieć troche wiecej pieniędzy) rocznik 2002 w wersji SOL czyli klimatyzacja, elementy drewno-podobne 4x el. szyby, el. lusterka, jedynie czego brak to skóry.

A jeżeli chcesz coś jeszcze wiekszego niż np. vectra czy toyota to może BMW e39?
hans_ptk
Nowicjusz

Miejscowość: Toruń

31 Sie 2009, 13:45

Jeśli chodzi o Avensis to wolał bym już dołożyć kilka tyś do II generacji bo I zupełnie mi się z wyglądu nie podoba. Co do e39 to też o tym myślałem ale znaleźć egzemplarz z 2002 < roku z przebiegiem 140 tys. jest bardzo trudno :/
Green
Nowicjusz

31 Sie 2009, 16:48

Jako wielbiciel samochodów koncernu VAG poleciłbym
Passat B5 po FL, z silnikiem 1.9 TDI 130KM, z roku 2002-2003 z przebiegiem około 150tyś. km coś powinno się znaleźć. Dużo częsci zamiennych, łatwe w odsprzedaży.
Można wy próbować szukać A4/A6 z 1.9 TDi ( 2.5 TDi jest lepszy ale sie sypie strasznie, częsci również straszne cenowo ) z 2002r. Ale tutaj jest duże ryzyko, dużo szukania i zabawy. Poza tym A4 bardzo ciasne z tyłu.
Ciupelek
Nowicjusz

Miejscowość: Wrocław

31 Sie 2009, 18:52

Nad tym pasatem też się zastanawiałem lecz nie ma wersji headback dlatego spada w hierarchii niżej :/
A co myślicie o mazdzie 6 ?
Green
Nowicjusz

31 Sie 2009, 19:03

Pomimo że jestem zwolennikiem niemców to mazda w mojej opinni jest świetnym samochodem.
Co do 6. Bezawaryjna, dobrze się prowadzi, ładna, przestronna, dobre silniki, drogie części, mało serwisów. Mogą być problemy z odsprzedarzą, jak to z japońcami. Ale taką naturę mają "europejczycy". Szukałbym zadbanego diesla, jeśli będa niepewne silniki to wal benzyne 2.0.

[link do oferty na Allegro wygasł]

- sprawdziłbym szkrzynie ( automat, nie lubie generalnie automatów ) i przebieg. I przeszłość wypadkową. Jeśli wszystko bez zastrzeżeń to ładny model.

[link do oferty na Allegro wygasł]

-bardzo ładny, mały przebieg, 2.0 diesel, wygląda na igłe. Sprawdziłbym turbine bo silnik jest wyczyszczony więc sprężarka mogła olejem chlapać. Jeśli turbo jest w dobrym stanie, jak przebieg i bezwypadkowa przyszłość to bym dołożył te kilka tysiaków.
Ciupelek
Nowicjusz

Miejscowość: Wrocław